Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Klimgordels

Klimgordels

Comfortabel, veel materiaallussen en lichtgewicht.

Lees meer

Niet alle klimgordels lijken op elkaar

Comfortabel, veel materiaallussen en lichtgewicht. Dit zijn de eisen die worden gesteld aan een klimgordel voor sportklimmen. Deze gordels heb je langere tijd achter elkaar aan en je hangt er veel in. De beenlussen en heupband zijn voorzien van padding voor comfort. De extra materiaallussen heb je nodig als je bijvoorbeeld meerdere touwlengtes gaat klimmen. Setjes, pof, slinges en karabiners kan je gemakkelijk kwijt. Sommige klimgordels hebben extra lussen op de heupband waaraan je extra karabiners kan bevestigen. Het comfort gaat boven het uiterlijk, hoewel je tegenwoordig je pofzak perfect kan “matchen” met je klimgordel

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Voor klettersteigen wordt over het algemeen een andere gordel gebruikt dan in de klimhal. Je hangt minder in deze gordel en loopt grotere afstanden. Doordat deze klimgordel wat eenvoudiger is, zonder padding en extra touwlussen is deze zeer licht van gewicht en neem je hem gemakkelijk mee. Omdat je niet steeds in de gordel hangt mis je de padding ook niet op de heupband. De enkele touwlus is voldoende om een klettersteigset en een zekering aan te hangen. Wanneer je een sportklimgordel hebt kan je deze uiteraard ook gebruiken voor een via ferratta, maar hou er dan wel rekening mee dat deze minder comfortabel is.

Een fullbody harnas wordt gebruikt om vooral kinderen extra goed te kunnen zekeren. Omdat je gehele lichaam zit ingebonden kan je bij een val bijna onmogelijk uit de klimgordel glijden. Mensen op grote hoogte werken ook met dit type gordel. de meeste van deze gordels hebben zowel aan de voor als achterzijde een zekerpunt. Het voordeel van een zekerpunt op je rug is dat je jezelf hieraan kan zekeren en je armen tijdens de werkzaamheden vrij kan bewegen. Het is altijd belangrijk dat je een gordel goed past voordat je deze aanschaft. De meeste gordels worden in een maatserie aangeboden. De intergraal-en klettersteig gordels zijn meestal universeel verstelbaar. 

De borstgordel draag je om je bovenlichaam. Deze klimgordel gebruik je voor een betere krachtverdeling als je bijvoorbeeld klimt met een rugzak. Als je valt met een tas en je hebt alleen een heupgordel, dan kun je daar een flinke blessure of erger aan over houden. De meeste mensen gebruiken een borstgordel voor een extra zekering. Ook kan je een borstgordel gebruiken om bijvoorbeeld makkelijker te stijgen via een touw en stijgklemmen. Je apparaten hangen beter in balans voor je lichaam en bewegen kost dan minder kracht.