Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Klimgordels

Klimgordels

Comfortabel, veel materiaallussen en lichtgewicht.

Lees meer

Niet alle klimgordels lijken op elkaar

Comfortabel, veel materiaallussen en lichtgewicht. Dit zijn de eisen die worden gesteld aan een klimgordel voor sportklimmen. Deze gordels heb je langere tijd achter elkaar aan en je hangt er veel in. De beenlussen en heupband zijn voorzien van padding voor comfort. De extra materiaallussen heb je nodig als je bijvoorbeeld meerdere touwlengtes gaat klimmen. Setjespofslinges en karabiners kan je gemakkelijk kwijt. Sommige klimgordels hebben extra lussen op de heupband waaraan je extra karabiners kan bevestigen. Het comfort gaat boven het uiterlijk, hoewel je tegenwoordig je pofzak perfect kan “matchen” met je klimgordel

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Voor klettersteigen wordt over het algemeen een andere gordel gebruikt dan in de klimhal. Je hangt minder in deze gordel en loopt grotere afstanden. Doordat deze klimgordel wat eenvoudiger is, zonder padding en extra touwlussen is deze zeer licht van gewicht en neem je hem gemakkelijk mee. Een fullbody harnas (intergraalgordel)  wordt gebruikt om vooral kinderen extra goed te kunnen zekeren. Omdat je gehele lichaam zit ingebonden kan je bij een val bijna onmogelijk uit de klimgordel glijden. Het is altijd belangrijk dat je een gordel goed past voordat je deze aanschaft. De meeste gordels worden in een maatserie aangeboden. De intergraal-en klettersteig gordels zijn meestal universeel verstelbaar. 

Comfortabel, veel materiaallussen en lichtgewicht; dit zijn de eisen die worden gesteld aan een sportklimgordel. Deze klimgordels heb je langere tijd achter elkaar aan en je hangt er veel in. De beenlussen en heupband zijn voorzien van een comfortabele padding. Extra materiaallussen heb je nodig als je bijvoorbeeld meerdere touwlengtes gaat klimmen. Je neemt veel spullen mee. Sommige sportklimgordels hebben extra lussen op de heupband waar aan je een extra materiaal karabiner kan bevestigen. Veel sportklimgordels zijn redelijk universeel. Deze zijn er in 2-overlappende maten. De wat specifiekere klimgordels zijn verkrijgbaar in een maat serie. Goed passen is een must!