Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Klimschoenen

Klimschoenen

Klimschoenen zijn de basis van het sportklimmen en boulderen.

Lees meer

De basis van sportklimmen en boulderen; klimschoenen

Klimschoenen zijn de basis van het sportklimmen en boulderen. Zonder juiste schoenen kan je wel boven komen maar dit kost veel kracht. Iets wat helemaal niet nodig is. Klimschoenen geven je maximaal wrijving en contact met de klimmuur of rots. Het model van de schoen bepaald je grip maar alles beter dan een sportschoen. De merken die wij voeren hebben wij persoonlijk getest en nog steeds in gebruik omdat wij weten dat gebruikservaring meer informatie geeft dan een simpele omschrijving in een werkboek. De merken Red Chili en Black Diamond bieden beide een compleet assortiment van beginners schoenen tot de meest technische.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

De vorm van de klimschoenen schrikken mensen nog wel eens af. “Hier kun je toch niet op lopen?” is een opmerking die wij vaak horen, en dit klopt helemaal. Je hoeft er ook niet op te lopen. Hiervoor heb je wandelschoenen of sneakers. Maarja, probeer maar eens te klimmen op sportschoenen dan merk je dat dit veel moeilijker is. Door de opbouw van geen klimschoenen heb je vrijwel geen contact met de wand. Voor grote grepen zou dit nog kunnen maar als de klimroutes moeilijker worden mis je cruciale ondersteuning. Via onze informatiepagina geven wij je extra info over klimschoenen.

Bij de meeste klim- en boulderhallen kun je schoenen huren. Dit is een goedkopere oplossing dan direct schoenen kopen en gaan klimmen. Zo kun je ook aan het idee en gevoel wennen dat je met klimschoenen gaat klimmen. Zodra je zeker weet dat je het leuk vind ( onze ervaring is dat dit zo is) dan begint de aanschaf van je eerste paar klimschoenen. Passen is het belangrijkste. Ieder merk klimschoen zal ander passen. Ook binnen een merk zullen er modellen zijn waarvan een andere maat beter dit dan een ander model in dezelfde maat. Bij ons in de winkel in Ermelo is er de mogelijkheid om uitgebreid te passen en zelf een paar proef grepen te proberen.