• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De allermooiste foto's op jouw reis!

De allermooiste foto's op jouw reis!

Foto's van je vakantie; ze laten je heerlijk terug zwijmelen naar die fijne reis en heel even ben je weer lekker op dat mooie strand of op die leuke camping. Helaas schuilt er niet in iedereen een topfotograaf. Maar wij hebben onze huisfotograaf Nancy gevraagd of zij een aantal handige tips heeft voor iedereen die graag foto's maakt op zijn vakantie!

Nancy is onze huisfotograaf en heeft voor onze laatste Reisgids veel beeldmateriaal gemaakt. Daarnaast fotografeert ze veel op bruiloften, doet ze bedrijfsfotografie en maakt ze de leukste kiekjes van gezinnen. Natuurlijk is Nancy dol op reizen en dan komt dat oog voor beeld heel goed van pas. Dus wie kan je beter vertellen hoe je jouw reis mooi vastlegd dan onze Nancy!

Yes! Je vakantie is geboekt en komende periode ga je een mooie reis maken naar een gave plek. Om ervoor te zorgen dat je van deze mooie reis ook net zulke mooie herinneringen overhoud neem je natuurlijk een camera mee. Maar hoe maak je nou het beste foto's van jouw reis? Ik heb een aantal tips voor je! 

De allermooiste foto's op jouw reis!

De tip komt natuurlijk bij alle landen van pas, maar met name tropische gebieden zoals Azië hebben nog wel eens last van een tropisch buitje. Dus zorg ervoor dat jouw camera in een goede waterdichte tas zit en neem voor de zekerheid een lensdoekje mee, want door de warmte kan de lens eerder beslaan. Wat altijd handig is, is om even een vuilniszak in je tas te stoppen. Just in case. Bij hoge nood kan je de camera hier dan even in stoppen. 

Wanneer je een mooie reis gaat maken naar een koud gebied zijn er ook een aantal dingen om rekening mee te houden als het op je camera aankomt. Zo weten veel mensen niet dat bij koud weer de accu van je camera sneller leeg gaat. Dus neem altijd een extra accu mee. Dit geldt trouwens ook voor je smartphone, dus leg je hier je reis mee vast dan is het handig om een powerbank mee te nemen. Je wilt natuurlijk niet net op die ene mooie plek een lege batterij hebben!

De allermooiste foto's op jouw reis!

Natuurlijk zijn er veel verschillende fotografen op reis. De één maakt prachtige foto's met een grote camera en heeft verschillende lenzen mee. De ander kiekt er graag op los met zijn mobiel en daarom is het erg lastig om aan te geven wat er mee moet. Even een onderscheidt tussen deze 2 dus. 

Wanneer je een camera meeneemt raad ik aan om 2 lenzen mee te nemen; de groothoeklens en de zoomlens. Hiermee kan je alles vastleggen dat je onderweg tegenkomt. Grote landschappen, maar ook details als je dieren en natuur van dichtbij gaat fotograferen. Daarnaast natuurlijk voldoende geheugenkaarten en accu's. Maar wat dacht je van een statief? Want als jij met je liefje op de foto wilt maar er is niemand in de buurt om deze leuke foto van jullie te nemen dan is een statief wel erg handig. En ten slotte is het fijn als alles in 1 stevige cameratas mee kan. 

Dan voor iedereen die graag met zijn mobiel foto's maakt. Wat meem je mee? Natuurlijk kan je hier niet spelen met lenzen, maar wat handig is om mee te nemem is bijvoorbeeld een klein statief voor je mobiel of een selfie stick als je een selfie wilt maken. Je arm is niet altijd lang genoeg ;-) Onderwater foto's maken? Dat kan als je een mobiel hebt die onder water kan, maar heb je die niet dan zijn er tegenwoordig cases verkrijgbaar waar je telefoon in kan en je hem vervolgens mee in de wereld van Nemo kan meenemen. En tenslotte natuurlijk een powerbank!

De allermooiste foto's op jouw reis!

Goed, het is nu duidelijk wat je mee moet nemen. Maar hoe maak je nu de mooiste foto's? Daarvoor heb ik nog wel een aantal handige tips;

Tip 1:
Een mooie portretfoto vraagt om een portret lens! Deze stand zit tegenwoordig ook op veel telefoons. Probeer ook een aantal verschillende composities uit. Dus niet altijd de persoon in het midden.

Tip 2:
Probeer eens andere standpunten uit. Ga helemaal op de grond liggen of klim juist op een rots om de foto van bovenaf te maken. Je zult verbaast staan hoeveel verschil er tussen deze 2 foto's zit.  

Tip 3:
Probeer een landschap altijd zo 'wijd' mogelijk te fotograferen. Zo krijg je meer diepte in je foto en lijkt het landschap nog breder!

Tip 4:
Fotografeer je dieren? Wees dan zo stil mogelijk. Gebruik een zoomlens, zodat je niet te dicht bij je onderwerp hoeft te komen. En focus op het dier. Wil je zekerheid, gebruik dan een statief.

Tip 5:
Misschien een beetje gek, maar leg je fotocamera of mobiel af en toe ook even aan de kant en geniet van je reis! 

De allermooiste foto's op jouw reis!
De allermooiste foto's op jouw reis!
Over Nancy