• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De Hendriks ontbijt muffin

De Omnia ontbijt muffin

In Kampeerwereld stijl!

De welbekende Omnia oven heeft een nieuwe siliconen bakvorm uitgebracht. Maak kennis met.. de cupcake bakvorm! Superhandig bij het maken van cupcakes of de ontbijt muffin. Wij hebben 3 recepten voor je uitgeprobeerd, die gemakkelijk te maken zijn bij jou thuis of op de camping.

De Hendriks ontbijt muffin

Basis voor 3 verschillende muffins: 
5 eieren 
1 dl melk 
Zout en peper naar smaak


Muffin 1: Tomaat, spinazie & mozzarella 
15 gram spinazie 
6 cherry tomaatjes 
20 gram mozzarella

  
Muffin 2: Bacon & kaas 
Handje gebakken spekjes 
Geraspte 30+ kaas 


Muffin 3: Champignon, knoflook & peper 
2 kastanjechampignons 
1 hete peper 
Halve theelepel gedroogde peterselie 
Fijngehakte knoflook (naar smaak) 

De Hendriks ontbijt muffin
De Hendriks ontbijt muffin

Omdat de cupcake bakvorm een siliconen bakvorm is, hoeven we deze gelukkig niet in te vetten.

We gaan eerst zorgen dat alle ingrediënten klaarliggen voor gebruik. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de partjes nogmaals doormidden, zodat er geen grote stukken tomaat door de ontbijt muffins heen zitten. Daarna snijden we de spinazie, champignons en mozzarella klein. De peper zal je naar smaak moeten toevoegen, want de één houdt meer van peper dan de ander. 

De Hendriks ontbijt muffin

Als alle ingrediënten klaarliggen voor gebruik is het tijd om het beslag klaar te maken.

Kluts de eieren in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer het mengsel nog even met een garde tot het een glad beslag is. Verdeel het beslag over 3 andere kommetjes, zodat we de ingrediënten kunnen toevoegen.

We gaan beginnen met de eerste ontbijt muffin, voeg de tomaat, spinazie en mozzarella toe aan het beslag en roer dit rustig door. Verdeel daarna het beslag over 2 vormpjes.
Aan het tweede beslag voegen we de gebakken spekjes en kaas toe. Roer dit ook door en verdeel het over de andere 2 vormpjes.
Als laatste is het tijd om de champignons, peper en peterselie toe te voegen aan het beslag. Voeg naar smaak nog wat gehakte knoflook toe. Vul de 2 overgebleven vormpjes met het beslag.

Sluit de Omnia oven af met de deksel en zet deze op het vuur. Laat deze voor ongeveer 40 minuten op het vuur staan. Tussendoor kun je met een sateprikker de muffins controleren. Als deze nog erg nat zijn van binnen moeten ze nog even op het vuur blijven staan.

De Hendriks ontbijt muffin

Wanneer je denkt dat de muffins klaar en gaar zijn, is het genieten geblazen! Haal voorzichtig de siliconen cupcake bakvorm uit de Omnia oven. De vorm is niet heet, maar de Omnia oven wel. Je kunt daarna de muffins gemakkelijk met een lepel uit de siliconen bakvorm halen. 
 
Eet smakelijk! 

Wil jij ook zo´n lekkere Hendriks ontbijt muffin maken?

Bekijk de Omnia collectie >>

De Hendriks ontbijt muffin