• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Een fantastische manier van BBQ'en!

Een fantastische manier van barbecueën

De winter komt bijna tot een einde en de eerste zonnige dagen zijn alweer voorbijgekomen. Dat zijn de dagen waarop het bij de grillmeisters en barbecue fanaten onder ons begint te kriebelen. De warmere en vooral drogere dagen komen eraan en dat betekent dat we buiten kunnen gaan kokkerellen. Yakiniku en Outr zijn twee topmerken in ons BBQ assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. Wanneer je het uiterlijk van deze barbecues ziet denk je misschien: 'Hé dat is toch een Big Green Egg?' Het antwoord is nee. Maar de barbecues van Yakiniku en Outr vallen wel binnen dezelfde familie barbecues, namelijk de Kamado's. Ook wel de barbecue eieren genoemd!

Oorspronkelijk komen deze barbecue eieren uit Japan. Daar functioneerden de Kamado’s als houtskooloven en werden ze gemaakt van klei. De huidige Kamado’s zijn gemaakt van verschillende vuurvaste keramische materialen en een glanzende email laag. Deze sterke buitenste laag zorgt ervoor dat de barbecue bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Door een groeiende populariteit zijn er inmiddels meerdere merken die de gewilde barbecue eieren aanbieden. Zo ook Weber, Outr en Yakiniku.

Bekijk hier onze collectie kamado's >>

Een fantastische manier van BBQ'en!
Een fantastische manier van BBQ'en!

De Kamado barbecues werken gewoon op houtskool. Je hebt geen andere speciale aanmaakmiddelen nodig. Het enige wat makkelijk is, is bijvoorbeeld een houtskoolaansteker of aanmaakwokkels om de rest aan te steken. Geef een Kamado wel even de tijd om op temperatuur te komen. Als je hem te snel opstookt bestaat de kans dat het keramiek barst. En ach, wanneer je heerlijk gaat kokerellen heb je ook geen haast toch? ;-)  

  • Maar wat zijn nu de voordelen van het barbecueën of koken met een Kamado? Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet!

  • Je hebt meer opties. Op een houtskoolbarbecue kan je over het algemeen alleen grillen en roken. Het grote voordeel van de keramische barbecue is dat je kan grillen, roken, slow cooken, stomen en bakken. Dus een heerlijke steak is geen probleem, maar ook een brood of taart bakken, langzaam gegaarde rosbief bereiden of een pizza bakken kan in deze mooie eivormige barbecues. En wat dacht je van pulled pork!? 

  • In de deksel en aan de onderzijde van de barbecue zitten luchtroosters waarmee je de temperatuur in het ei erg goed kan regelen. De Kamado kan wel 450 graden worden dus het reguleren van de temperatuur is, afhankelijk van de gekozen bereidingswijze, erg belangrijk. Misschien is het even wennen, maar oefening baart kunst!

  • Door de vorm en het materiaal is de Kamado meer dan alleen een barbecue. Door het gebruik van vuurvaste keramiek houdt hij zijn warmte erg goed vast en kan je hem ook gebruiken als oven. Je kan dus ook heel goed een brood bakken of een lekkere ovenschotel klaarmaken.

  • Met een Kamado barbecue kan je ook winter barbecueën. Je hoeft je niet langer te beperken tot de zomermaanden en kan de master chef in jezelf ook ‘s winters laten gaan. De robuuste bouw en email laag van deze eivormige barbecue kunnen het zeker aan.

  • Tot slot is het natuurlijk ook gewoon een oerdegelijke en stoere alleskunner! 

Natuurlijk heeft een Yakiniku en Outr barbecue ook nadelen ten opzichte van andere houtskool barbecues. Zo zijn de barbecue eieren een stuk zwaarder dan de ‘normale’ barbecues van Cadac, Weber of Cobb. Toch hoeft dit geen probleem te zijn wanneer je hem enkel aanschaft voor gebruik aan huis. Wil je de barbecue ook mee kunnen nemen naar de camping? Dan wordt het een ander verhaal. Ook de prijs van een Kamado barbecue ligt hoger dan de eenvoudigere houtskool barbecues.  
 
Wij zijn erg enthousiast over deze stoere alleskunners en kunnen dan ook niet wachten tot het zonnetje weer lekker gaat schijnen en we aan de slag kunnen met allerlei heerlijke gerechten! 

Over Specialist (BBQ)
Lekker barbecueën, grillen en bakken? Onze BBQ-specialist vertelt je er alles over. Misschien krijg je ook nog een lekker recept mee.