• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
EHBO op reis

E.H.B.O. op reis

Je bent heerlijk aan het genieten op de camping in Italië, een super vakantie! Of ga je toch voor iets avontuurlijks? Misschien ga je zelfs met de fiets en een tent een rondreis maken. Je wilt dan op alles voorbereid zijn. Van muggensteken tot een flinke schaafwond, het zijn allemaal ongemakken waar je rekening mee moet houden. Gelukkig hebben we voor jou een handige paklijst gemaakt met E.H.B.O. artikelen die eigenlijk onmisbaar zijn op reis!

EHBO op reis

Je wilt tijdens je reis het liefste kerngezond blijven. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je een virus oploopt. Hoe vervelend dit dan ook is, je kan maar beter wat medicatie bij je hebben. Zoals bijvoorbeeld een paracetamol of ibuprofen. Handig voor een pijntje of bijvoorbeeld ontsteking.

Gebruik je zelf medicijnen? Neem hier dan voldoende van mee. Het is handig om voor vertrek even te kijken of jouw medicijnen het land in mee mogen en of dit in je handbagage mag. Sommigen medicijnen vallen onder de opium lijst en mogen soms niet het land in.

Als je naar het buitenland reist weet je nooit wat er precies in het eten zit. Er zit misschien meer vet in of het is juist flink gekruid. Voor de mensen met gevoelige darmen is het altijd fijn om wat diarreeremmers mee te hebben. Of raak jij juist verstopt op je reis? Neem dan wat laxerende middelen mee. Je kan maar beter goed voorbereid zijn, voordat je de hele dag op de wc zit!

Ga je niet zo graag in het buitenland naar het toilet, omdat het niet goed schoongemaakt is? Daar hebben wij gelukkig een handigheidje voor. De Toly WC-Brildekjes is jouw uitkomst voor als je liever niet op de wc bril zit. De toiletbrildekjes zijn gemaakt van gerecycled papier en spoelen na gebruik automatisch door, door de flap die voor in de toiletpot hangt.

Iedereen heeft er wel eens last van. Beestjes op vakantie die je prikken of bijten. De meeste muggenbeten zijn niet zo ernstig, op de jeuk na natuurlijk. Maar wat nou als je geprikt wordt door een malaria of dengue mug? Of gebeten wordt door teek? Dat wil je het liefste voorkomen.
Neem daarom altijd Anti-Insect DEET mee. Hier kan je de meeste insecten mee op afstand houden. Let er wel op of de DEET voor beide beestjes is bedoeld. De Anti-Insect DEET 50% van Careplus beschermt je tegen Muggen en Teken die ziektes mee kunnen nemen zoals Malaria en Lyme.

Ga je naar bijvoorbeeld Azië op vakantie? Dan is het handig om een reis klamboe mee te nemen. Omdat sommige verblijven een openlucht kamer hebben kan het natuurlijk voorkomen dat je vergezeld wordt door beestjes of misschien wel hagedissen. En die wil je echt niet in je bed hebben! Met een klamboe is je bed goed afgeschermd en bedekt!

EHBO op reis
EHBO op reis

Naast insectenbeten en een onrustige maag kan je ook gewond raken. Je glijdt uit of haalt je open aan een tak. Het is dan altijd handig om wat eerste hulp spullen bij je te hebben. Zodat je zelf of je reispartner, wanneer het nodig is, een verbandje aan kan brengen. Daarbij is het ook handig als je desinfecterende middelen mee neemt zoals Betadine en alcohol doekjes. Hier kan je een wondje goed mee schoonmaken als deze bijvoorbeeld vies is! In Eerste-hulp setjes vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Zoals wondpleisters, brandwonden gels en verband. Maar ook kleine onmisbare spullen zoals een pincet, veiligheidsspeld en blarenpleisters. Je weet nooit wat je in een nood toestand nodig hebt, dus kan je het maar beter bij je hebben.

Er bestaan verschillende Eerste-hulp setjes. Basic, Family en Emergency pakketten. De First-Aid kitten van Care-Plus zijn speciaal samengesteld door doctoren in verschillende landen. Ze zijn bedoeld voor kleine reisjes. Voor op de fiets of juist voor verre reizen. Lees je goed in voordat je op vakantie gaat wat de Rijksoverheid en GGD zegt over jouw vakantie bestemming. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Check vooraf ook of er voor jouw bestemming geen vaccinaties verplicht zijn of worden aangeraden door de GGD. Doe dit ruim van te voren want veel vaccinaties moet je 2 maanden voor vertrek al gehaald hebben.

Gebruik jij al medicijnen? Vergeet dan niet een medicijn paspoort mee te nemen. Kijk op rijksoverheid.nl om te zien of jouw medicijnen mee het land in mogen en of je een aparte verklaring aan moet leveren. Check voor je reis waar een ziekenhuis, spoedeisende hulp of arts zich bevind. Mocht dit nodig zijn.