• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Eten en opslag

Eten en opslag

Op wat voor avontuur jij je ook aan het voorbereiden bent, er is een ding echt onmisbaar! En wat dat is? Eten natuurlijk!
In deze blog willen wij jou informeren wat je nodig hebt om een maaltijd klaar te maken en hoe je deze gemakkelijk kan bewaren! 
Dit doen wij door middel van een korte samenvatting per activiteit.

Eten en opslag

Als je je aan het voorbereiden bent op een lange fietstocht of fietsvakantie, heb je vast al nagedacht over wat je allemaal gaat meenemen. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is eten en voldoende drinken. Het is belangrijk om voordat je op je fiets stapt een stevige maaltijd te nuttigen. Als je dit niet doet, kan dit je prestatievermogen drastisch verminderen. Het is ook verstandig om onderweg een paar keer te pauzeren om even een lekkere snack of kleine maaltijd te nuttigen.  

Wij raden je aan om water- en winddichte fietstassen te kopen, want je weet natuurlijk nooit precies wat voor weer je nog te wachten staat. En je wilt geen kleffe maaltijd door een onverwachte regenbui. Mocht je onderweg stoppen bij bijvoorbeeld een kampeerplek heb je om te koken ook een klein brandertje nodig. Deze kunnen variëren van de wat grotere stevige modellen tot een klein lichtgewicht brandertje wat je op een flesje kan schroeven.

Onthoud wel: het gas in je blikje gaat ook een keer op, dus vergeet niet na te gaan hoeveel gas je ongeveer voor je reis nodig denkt te hebben. Wat wij je aanraden is om altijd iets meer mee te nemen dan je daadwerkelijk nodig denkt te hebben. Dit telt ook voor de hoeveelheid etenswaren wat je nodig hebt. Want je wilt natuurlijk niet zonder eten of gas te komen zitten.
Hier een korte checklist met wat je allemaal ongeveer nodig hebt om je maaltijd te bereiden en te bewaren op je fietsvakantie:

  • Brander 
  • Brandstof 
  • Drinkfles/ waterzak 
  • Een spork 
  • Een pan 
  • Afsluitbare bakjes 
  • Afsluitbare zakjes 
  • Onbreekbare fles 
  • Wind en waterdichte fietstassen 
  • Adventure food 
  • Een zakmes 

Ga je ook op fietsvakantie? Lees dan onze adviespagina mét checklist!

Eten en opslag
Eten en opslag

Tijdens het kamperen is eten natuurlijk ook essentieel. Waar je alleen wel snel tegenaan loopt is de ruimte in de auto. Want naast die megagrote tent, kleding voor een maand voor een vakantie van twee weken, en alle andere benodigdheden is het wel handig om voor onderweg en bij aankomst wat eten bij je te hebben. Dit kan je allemaal heel gemakkelijk opslaan in bijvoorbeeld de afsluitbare bakjes van Sunware of de robuuste Enders kisten. 

Om het eten op te slaan en te bereiden op je kampeerplek heb je het volgende nodig: Een kooktoestel, kookgerei en natuurlijk een koelbox

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor kooktoestel je meeneemt op vakantie, als je maar rekening houdt met wat je kooktoestel als brandstof verbruikt en of dat te verkrijgen is op je kampeerplek of in de regio waar je aan het kamperen bent. Denk dan aan: “heeft mijn kampeerplek stroom” of “kan ik de gasfles die ik nodig heb ergens omruilen of laten vullen” want wat je natuurlijk niet wilt is dat je aankomt en geen eten kan bereiden.

Eten en opslag

Bij een kookstel horen natuurlijk pannetjes. Deze kun je natuurlijk van huis meenemen maar deze zijn vaak iets groter dan wat je eigenlijk nodig hebt en onhandiger mee te nemen. Waar je dan voor kunt kiezen zijn pannensetjes die speciaal gemaakt zijn om in elkaar te passen. Vaak gebruiken de sets maar 1 handvat voor alle pannen en zijn ze gemaakt van een lichtgewicht materiaal. De camping pannen nemen veel minder ruimte in beslag dan al die grote onhandige pannen van thuis waardoor je weer meer ruimte hebt voor allerlei andere spulletjes.   

Tevens is het ook handig om in de pannen te kunnen roeren en het stukje vlees wat je aan het maken bent om te kunnen draaien. Dus vergeet vooral niet om een paar spatels en tangen mee te nemen, hierdoor spaar je mogelijk de antiaanbaklaag. 

Een koelbox is een van de belangrijkste dingen om mee te nemen op vakantie. Want met een koelbox kan je van alles koel bewaren: melk, beleg en natuurlijk een heerlijk verkoelend koud drankje. Mocht je de koelbox bij een lange autorit willen gebruiken, koop dan een koelbox met de mogelijkheid om op 12V (autoaansteker) aangesloten te worden. Voor een dagje uit is het advies om een wat kleiner koelboxje mee te nemen. Deze zijn dan ideaal, want om nou elke keer die grote koelbox de auto in en uit te sjouwen is natuurlijk ook geen doen. 

Hieronder een korte checklist van wat je ongeveer nodig hebt om je eten te bewaren en te bereiden op jouw kampeeravontuur:

Eten en opslag
Eten en opslag

De voorbereiding voor een wandeltocht is vrijwel hetzelfde als de voorbereiding op een fietstocht. Zorg er vooral voor dat je een goede stevige maaltijd nuttigt voordat je begint met wandelen. Want dit bevordert je wandelprestaties enorm.

Om je eten en drinken mee te nemen heb je natuurlijk een rugzak of heuptas nodig. Het is raadzaam om als je een rugzak aanschaft, er een mee te nemen met een geïntegreerd drinksysteem. Hier past namelijk een grotere hoeveelheid water in ten opzichte van een losse fles. Een losse fles is natuurlijk niet persé een verkeerde keuze. Kijk wat het beste bij jou past. Mocht je wandeltocht of “hike” meerdere dagen duren neem dan in je tas wat gasblikjes en een lichtgewicht brandertje mee. Want elk grammetje telt als je aan het wandelen bent. Als je op zoek bent naar lichtgewicht voeding neem dan vooral een kijkje bij: Adventure Food. Deze maaltijden (denk aan pasta’s, curry’s, maar ook lekkere toetjes) zijn licht in gewicht, smakelijk en gemakkelijk klaar te maken. Het enige wat je nodig hebt om het te maken is een beetje kokend water.

Een korte checklist van welke spullen je ongeveer nodig gaat hebben/ handig zijn om mee te nemen: 

Eten en opslag