• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!

Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!

Het festivalseizoen is inmiddels van start gegaan! Muziek luisteren, kijken naar je favoriete artiest, slapen op een festival camping en heel veel plezier maken. Wat ons betreft kan een festival bezoekje dit seizoen niet ontbreken in je agenda, dus wij hebben de 5 grootste festivals van Nederland voor je op een rijtje gezet en ook 5 leuke festivals in de omgeving van Kampeerwereld Hendriks! Zo kan je lekker inspiratie opdoen voor jouw festivalseizoen. 

Pinkpop, misschien wel het oudste en bekendste pop festival van Nederland. De eerste editie vond plaats in 1970 en is sindsdien een groot succes met hoge bezoekersaantallen. Dit wordt alweer de 49e editie van het festival dat plaatsvind in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Onder andere Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars zullen het podium betreden, maar de line up van Pinkpop is natuurlijk veel groter dan dat! Je kan kiezen voor één dagje Pinkpop of een weekend waarbij je kan overnachten op de festival camping van Pinkpop!

Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!

Voor de hardstyle fan is er het meerdaagse hardstyle festival Defqon. Hier kan de hardstyle liefhebber echt zijn hart ophalen, want het is hier hardstyle dat de klok slaat. Grote namen vind je terug op het podium en het feest gaat op de festival camping ook gewoon door. Kleine tip: neem oordoppen mee, niet alleen om lekker te slapen, maar ook om je oren te beschermen tegen de harde muziek.

Concert at Sea is nog een relatief nieuw festival in Nederland, maar heeft al veel harten gewonnen. Het heerlijke Zeeuwse festival staat garant voor een fijne sfeer, mooie omgeving en lekker met de voetjes in het zand. Natuurlijk zie je de Hollandse trots en Zeeuwse band Bløf, maar ook andere Nederlandse acts zoals Guus Meeuwis, Di-rect en Miss Montreal zijn van de partij. Concert at Sea staat garant voor een relaxte sfeer met goede Nederlandse muziek, dus wat ons betreft een festival dat echt in je agenda moet staan voor komende zomer!

Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!

Dit Achterhoekse feest heeft inmiddels ons hele land veroverd, en wij snappen wel waarom. De unieke mix van motorcross, muziek, stunts en spektakel zorgen voor een unieke sfeer waar je koste wat het kost bij wilt zijn. Op de Zwarte Cross is niets te gek en ben je aan het goede adres voor een koud biertje, de typische Achterhoekse gezelligheid en bijzondere optredens. Natuurlijk kan je op het festival terrein kamperen en ook dat is weer een unieke ervaring, beschilderde caravans, tentenkampen en biertorens zijn daar aan de orde van de dag.

Ook Lowlands is zo’n festival dat de meeste mensen wel kennen. Het bestaat al jaren en zeker de laatste jaren is het populair geworden onder verschillende doelgroepen. Dit jaar vind je een aantal grote namen zoals Dua Lipa, Kendrick Lamar, N.E.R.D. en James Bay op het programma. Maar natuurlijk is het programma nog veel uitgebreider en is er voor iedere muziekliefhebber wel iets te beleven. Ook het campingleven op Lowlands is erg gezellig, dus je hoeft je zeker niet te vervelen wanneer je deze zomer richting het festivalterrein in Biddinghuizen gaat!

Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!
Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!
Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!

Wanneer het toeristen seizoen en palingvisseizoen samen vallen besluit de gemeente Harderwijk dat het tijd wordt voor de Aaltjesdagen. De Aaltjesdag startte in 1983 en is inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags festival waarbij van alles te doen is voor jong en oud. Van proverijen tot aan gezellige muziek op de markt! Ben je in de buurt en wil je de Aaltjesdagen komen vieren, kijk dan eens of er een plekje voor je is op de Stadscamping van Harderwijk.

Even helemaal tot rust komen, genieten van natuur muziek en lekker eten? Dat kan bij een nieuw festival: Camp Moonrise. Podium voor dit wellness festival is het meer van Bussloo, een rustige omgeving waar op diverse plekken dingen georganiseerd zijn om te ondernemen. Van bandjes die muziek maken tot aan een ontspannende massage om helemaal tot rust te komen. Zeker een aanrader voor wie een rustgevend festival zoekt!

Deze zomer is het Zomerfestival van Ermelo maar liefst 2 dagen! Waar het vorig jaar al een succes bleek te zijn heeft de organisatie er nu voor gekozen bezoekers te trakteren op een extra dag feest en gezelligheid. Op vrijdagavond zal er een speciaal zomerconcert zijn van De Dijk! En op de zaterdag barst het feest los in de tent op ’t Weitje, onder andere Lange Frans en Isaxbonvinaes zetten de boel op z’n kop. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen als je op de camping in de buurt staat.

Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!

Wanneer je een dagje hebt doorgebracht op dit fijne foodfestival voel je je zeker een Blij Bietje! Lekker eten, leuke mensen en een heel fijn sfeertje, dat vat Blije Bietjes Foodfestival wel samen in het kort. De kleine en onafhankelijke cateraar staat in de spotlight en ook het eerlijke eten van de boer zie je bij de verschillende foodtrucks. Dus wil je je smaakpapillen even kietelen en heb je zin in een gezellige middag en avond breng dan zeker eens een bezoekje aan Blije Bietjes, want wij vinden dit echt een aanrader!

Even wat anders dan muziek, eten of theater! Een heuse openlucht bioscoop in de bossen van Apeldoorn. Tijdens het Openlucht Film Festival van 17 augustus t/m 25 augustus kun je de leukste films zien in de open lucht terwijl je midden in het bos zit. Heerlijk een avondje uit me het gezin of je geliefde romantisch verrassen. Je kan kiezen voor een stoeltje in de buitenlucht of een plekje op de overdekte tribune. Zeker een hele unieke manier van film kijken! Houd de site goed in de gaten voor de filmagenda.

Festival tips: 5 grote en 5 lokale festivals!