• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Fietsvakanties erg populair tijdens corona

Fietsvakanties razend populair tijdens corona

Begin 2020 had niemand verwacht dat de geplande reizen naar het buitenland dit jaar niet door zouden gaan. Al snel werd duidelijk dat vanwege corona diverse landgrenzen op slot gingen en vliegmaatschappijen hun vliegtuigen aan de grond lieten staan. Toch mag duidelijk wezen dat wij Hollanders ons onze vakantie niet door de neus laten boren. Zo is het aantal fietsvakanties in Nederland explosief gegroeid en wij kunnen je precies vertellen waarom!

Fietsvakanties erg populair tijdens corona

Wij Nederlanders houden ervan om de touwtjes in handen te hebben. We maken weloverwogen beslissingen en willen graag zelfstandig zijn. Kortom, we willen vrijheid. Fietsvakanties geven je deze vrijheid. Je kunt vertrekken wanneer jij wil, zo ver fietsen als je zelf wil, naar de steden fietsen voor een hotel of naar de Veluwe voor een mooie camping. En dit zonder vooraf te hoeven reserveren. Eén ding is zeker, jij bepaalt en je zit nergens aan vast. Niet voor niets is het aantal fietsvakanties tijdens corona explosief gegroeid. Toch houden we ook wel van een stukje zekerheid, dus een reservering als een stok achter de deur, om je lichamelijk net even wat meer uit te dagen, kan nooit kwaad! 
 
Let wel op, wildkamperen is in Nederland niet toegestaan! Zorg er dus voor dat je op tijd bij je favoriete camping aan komt. 

Hoewel we bekend staan om onze fietsen, verplaatsen wij ons over het algemeen met de auto of het openbaar vervoer door Nederland waardoor we continu ‘gevangen’ zitten achter een stuk glas. En wil je echt cultuursnuiven, zoals het woord al aangeeft, dan moet je kunnen horen, zien, voelen en ruiken.

Fietsvakanties zijn daarvoor de ideale oplossing. Je bent trager en krijgt daarmee de kans om bewuster om je heen te kijken en je conditie op te bouwen. Ook krijg je een stuk meer interactie met je omgeving, zowel met mens als natuur.

Fietsvakanties erg populair tijdens corona

Er is geen vervoersmiddel zo voordelig als de fiets, en al helemaal niet wanneer je vertrekt met de fiets die al tijden keurig in de schuur staat. Tuurlijk zijn er fietsen speciaal voor fietsvakanties die een stukje meer comfort bieden, maar voor de eerste ervaring kun je er ook met je eigen fiets op uit trekken. Wat je verder mee moet nemen op vakantie is deels afhankelijk van je slaapplek, ga je voor kamperen dan is een lichtgewicht en compact tentje sterk aan te raden. Dit betekent ook dat je, en opnieuw speelt pakformaat hierin een rol, een eigen slaapzak en -matje mee moet nemen. 

Het meebrengen van je spullen kan in een tas op de rug, maar voor je eigen gemak en fietscomfort is het sterk aan te raden fietstassen te gebruiken. Je fiets kan het gewicht van je spullen makkelijker dragen dan je schouders. Ortlieb is een merk wat 100% waterdichte fietstassen maakt voor de echte avonturiers. En omdat Nederland helaas geen garantie biedt op mooi weer, is garantie op droge spullen door goede fietstassen wel prettig.

Om al je spullen mee te nemen op fietsvakantie heb je de keuze uit heel veel verschillende modellen fietstassen. Voor meer informatie over de verschillende fietstassen neem dan eens een kijkje op de informatiepagina welke fietstassen neem ik mee?

Vind hier alle fietstassen>> 

Fietsvakanties erg populair tijdens corona

Hoewel het erg fijn is om je rug vrij te houden tijdens lange fietstochten, kun je overwegen naast je fietstassen een kleine fietsrugzak te gebruiken voor de spullen die je vaak op een dag nodig hebt. Denk aan portemonnee, telefoon en een energiereep. De Speed Lite en Race dagrugzakken van Deuter zijn een goede optie. Hierin kun je een eventuele drinkwaterzak kwijt, je kunt aan de onderzijde een fietslampje bevestigen, aan de bovenzijde zitten lussen voor het opbergen van een fietshelm en met de kleine heupbandjes kun je de tas stabiliseren op de rug.  

Tot slot het advies om een bandenplaksetje mee te brengen. Het zou vervelend zijn als je halverwege moet gaan lopen met de fiets aan de hand… 

Vaak zetten we Nederland weg als het land met de uitgestrekte weilanden, stinkende koeien en tulpen die je alleen in het voorjaar ziet. Toch kent Nederland meer mooie plekjes dan je misschien had verwacht. Kijk bijvoorbeeld eens naar de authentieke dorpjes in het noorden of de, voor Nederlandse weilandbegrippen, bergen in het zuidelijke Limburg. Beide tochten zullen je met regelmaat verrassen, want Nederland is echt prachtig. 
 
Hoog tijd om je fiets uit het stof te halen, jezelf uit te dagen om wat nieuws te ontdekken! Wanneer ga jij op fietsvakantie?