• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Genieten van zomerse avonden!

Genieten van zomerse avonden!

Het begint bij ons allemaal te kriebelen wanneer de koude regenachtige wintermaanden ten einde komen en we de eerste vogeltjes horen fluiten. Ook bij Kampeerwereld Hendriks kijken we in het voorjaar uit naar de zomermaanden waarin we eindelijk weer kunnen genieten van die fijne warme zomeravonden!

Onze ideale zomeravond begint met een lekkere barbecue en goed gezelschap. Barbecueën is een gezellige activiteit met vrienden en familie die op verschillende leuke locaties kan plaatsvinden. Denk aan barbecueën in het bos, in het park of in de tuin. Buitenshuis barbecueën is niet overal toegestaan dus controleer dat goed voordat je hem aansteekt. Zo voorkom je vervelende boetes. We dromen daarom voor nu graag even verder over onze zomeravond met barbecue in eigen tuin

Het plezier begint al in de middag als alle voorbereidingen getroffen worden door het halen van malse stukjes vlees en het uitzoeken van lekkere en unieke recepten met vlees en groenten. En dan is het eindelijk tijd om de barbecue master in jezelf te bevrijden en je barbecue van Weber, Cadac of Cobb aan te steken. Laat je gezelschap lekker ontspannen plaatsnemen aan tafel onder de tarp of veranda en begin zelf met grillen op je buitenkeuken. 

Nederland blijft natuurlijk een koud kikkerlandje dus later op de avond wordt het toch vaak wat fris. Gelukkig hoeft dat de pret niet te bederven! In ons assortiment hebben we erg fijne kachels en heaters die je gezelschap en de sfeer gegarandeerd vasthouden. Qlima en Zibro hebben kwalitatieve petroleum-, gas- en rolkachels die op de grond staan, maar we kunnen ons goed voorstellen dat de terrasverwarmers van Eurom en Outr misschien prettiger zijn. Deze heaters kan je eenvoudig bevestigen aan de muur of lekker op zit- en stahoogte plaatsen rondom je gezelschap. Met een warme heater kan jouw zomeravond met barbecue doorgaan tot in de late avonduren.

Ook de heldere blauwe lucht maakt ‘s avonds plaats voor een adembenemende sterrenhemel. Hoewel het heerlijk is om hier uitgebreid naar te kijken, biedt het helaas niet voldoende licht om elkaar nog goed te kunnen zien zitten. Uiteraard zorgen de mensen voor het prettige sfeertje, maar een paar leuke lampjes doen ook zeker wonderen. Denk bij voorbeeld aan een paar solar lampjes of een leuke ouderwetse lantaarn. Er is genoeg sfeerverlichting die de warme zomeravond wat extra licht en sfeer geeft.

Die lampjes komen ook erg goed van pas wanneer we langzaam vol zitten door het smakelijk bereidde stukje vlees van de Master Chef en de lege dinerborden ruimte maken voor grappige en uitdagende tafelspelletjes. Bij Kampeerwereld Hendriks houden we van spelletjes en daarom hebben we tegenwoordig een hoop (reis)spellen van 999 Games. Denk bijvoorbeeld aan Regenwormen, Beverbende of een echte hersenkraker, namelijk: een escape room. Ook voor eerder op de avond hebben we sportieve spellen van Summertime, Outdoor Play en Sportx waarmee kinderen en volwassenen zich gegarandeerd kunnen vermaken.

De zomeravond met barbecue wordt voor de kinderen onvergetelijk wanneer zij diezelfde nacht mogen kamperen in de achtertuin. Met een volle buik kruipen ze na het eten in hun eigen bijzettent, of in hun beleving: hun ‘grot’. Zorg voor een warme slaapmat, een dikke slaapzak, wat stripboeken en een nachtlampje, en de kinderen vermaken zich de rest van de avond. In de tussentijd kan jij blijven genieten van een lekker drankje en kaasje onder de verlichte veranda met goede vrienden.

Een onvergetelijke zomeravond op het balkon of in de tuin vraagt natuurlijk om de nodige voorbereidingen. Om je op gang te helpen hebben we een kort boodschappenlijstje voor je gemaakt. Zo weet je zeker dat je de belangrijkste dingen in huis hebt.

  • Kies het juiste gezelschap. Bij Kampeerwereld Hendriks houden we van een lekkere barbecue en eten het liefst samen met de hele camping, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen! Misschien betekent jouw ideale zomeravond wel dat je even helemaal niemand om je heen hebt zodat je eindelijk kan beginnen aan dat spannende boek zonder dat je continue onderbroken wordt door vragende en spelende kinderen.
  • Muziek en verlichting geven in een mum van tijd sfeer aan de avond. Hoe leuk zou het zijn als je beide in één kan combineren? Human comfort biedt meerdere unieke en gezellige hanglampen die niet alleen licht afgeven, maar via bluetooth ook muziek maken! Zet er een paar (citronella) kaarsjes bij voor de sfeer en verlos jezelf tegelijkertijd van vervelende wespen en muggen die ongevraagd langskomen.
  • Ga voor jouw perfecte barbecue. Zonder een barbecue wordt het natuurlijk wel erg lastig barbecueën. Heb je die nog niet? Dan adviseren we je graag in onze winkel in Ermelo. Daar hebben we onder andere verschillende houtskool-, elektrische- en gasbarbecues in de showroom staan zodat je een goed beeld kan krijgen van je opties. Heb je nou geen plek in de tuin, maar wel een knus balkon en/of tuindeuren? Overweeg dan eens een tafelbarbecue van Kampa of Cobb.
  • Brandstof voor je buitenkeuken. Een barbecue of heater brandt niet op lucht dus zorg ervoor dat je voldoende gas, briketten of houtskool in huis hebt. Houtskool wordt lekker snel warm en briketten gaan weer een stuk langer mee. Heb je stroom in de tuin of op het balkon nodig? Vergeet dan geen verlengsnoer.
  • BBQ-gereedschap en accessoires. Zo’n barbecue wordt natuurlijk lekker heet en het zou vervelend zijn als je je vingers brandt doordat je met die vork net wat te dichtbij het rooster kwam. Neem daarom eens een kijkje bij het gereedschap voor de barbecue. Daar hebben we bijvoorbeeld fijne barbecue handschoenen van Weber, een stevige tang en brikettenstarters waarmee je de barbecue nog sneller aan kan steken. Weet je hoe je je vlees nog lekkerder kan bereiden? Door de temperatuur van je barbecue te regelen en controleren met een barbecue thermometer.
  • Tijdens zo’n uitgebreide maaltijd heb je vaak net niet genoeg ruimte om al het lekkere vlees, de drankjes en een ieders bordje op die ene beschikbare tafel kwijt te kunnen. In dat geval is het fijn om een extra en compacte camping tafel bij de hand te hebben.
  • Heb je nog een paar extra zitplekken nodig? Pak lekker je inklapbare campingstoelen erbij of zorg voor kleedjes en kussens op de grond.
  • Wanneer je goed voor je barbecue zorgt, kan je er jaren mee vooruit. Dit betekent dat je hem na gebruik netjes schoonmaakt en vervolgens zorgvuldig en beschermd onder een barbecue hoes wegzet. Kijk bij onze barbecue hoezen om te ontdekken welke jij nodig hebt voor jouw buitenkeuken.
  • Last but not least: voldoende servies, vlees, vis, (fruit)salades, broodjes en natuurlijk pindasaus. Wij hebben sterk campingservies van Mepal en leuke (wijn)glazen van Bo-Camp die wel tegen een stootje kunnen. Zo kan je tijdens de zomeravond lekker ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken dat er iets stuk valt. Zorg daarnaast voor genoeg eten en drinken en de avond kan niet meer stuk.
Zomer Bbq Relaxen Tuin
Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.