• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kampeertrends 2020 en de leukste campings!

Kampeertrends 2021 + Leukste campings!

We kamperen al sinds jaar en dag. Midden jaren twintig werden de eerste kampeerterreinen in Nederland geopend en ging men steeds vaker op vakantie met de tent of caravan. Nog steeds genieten we enorm van een kampeervakantie, of dat nu in Nederland is of in het buitenland. Maar natuurlijk is het kamperen door de jaren heen enorm veranderd, en daarom geven wij je in deze blog wat leuke campingtips en kijken we wat de trends voor 2020 zijn!

Je hebt de gezinscampings en de boerencampings. Maar we gaan steeds meer campings zien die gericht zijn op een nog specifiekere doelgroep. Wat dacht je van een yoga camping, de 50+ camping of een camping speciaal voor wellness liefhebbers. Leuk hieraan is dat misschien wel meer mensen de camping opzoeken. Aansluitend bij deze trend zien we veel meer bijzondere overnachtingen. In een boomhut, een pipowagen of een tipi. Zo kan je ook een beetje proeven van het kamperen!

Kampeertrends 2020 en de leukste campings!
Kampeertrends 2020 en de leukste campings!

Bij kamperen denken we vaak aan zomer, hoge temperaturen en zonnige bestemmingen. Al wordt het seizoen kamperen steeds populairder, het winterkamperen maakt al helemaal een opmars. Veel kampeerders beperken hun kampeerbehoefte niet alleen maar tot de zomer. Ook in de winter gaan ze er met camper of tent op uit om de mooiste plekken van de wereld te ontdekken. Steeds vaker gaan kampeerders op pad in de herfstvakantie en voorjaarsvakantie.

De daktent is een echte kampeertrend voor 2021. En dat snappen wij maar al te goed! Je plaatst een daktent namelijk bovenop je auto of busje en hebt zo alle ruimte en vrijheid om rond te reizen. Je slaapplek zit op je dak en daarom heb je in de auto of bus meer ruimte voor andere fijne kampeerspullen. Uitklappen gaat in no time en omdat je hoog ligt is het koel en droog, ideaal voor de zomer dus! Maar ook handig als je meer van rondreizen houdt, want je reist compact en alles is snel weer in te pakken!

Kampeertrends 2020 en de leukste campings!

Camping de Kleine Wolf is winnaar van de fijnste gezinscamping van de ANWB! De camping ligt aan een bos en heeft ruime kampeerplekken, ideaal dus voor gezinnen. Zo kan je naast een vouwwagen of caravan nog een bijzettent op de plek neerzetten. Zwemmen kan binnen en buiten en de kids kunnen op pad met het animatieteam terwijl papa en mama genieten van een hapje en drankje in het sfeervolle restaurant van de camping.

Ontdek het Zoutelande van BLØF op deze leuke familiecamping aan het strand. Vakantiepark de Meerpaal in Zoutelande is zeer geschikt voor gezinnen die graag een camping aan het strand zoeken. Binnen enkele minuten loop je vanaf de camping zo naar het strand. Naast mooie campingplekken heeft deze camping ook veel huuraccommodaties, voor als je wat meer luxe wilt.

Kampeertrends 2020 en de leukste campings!

Waan je voor even een kasteelheer in Frankrijk! Deze camping ligt op het park van het kasteel in een bosrijke omgeving. Voor de kinderen is er een zwembad en kan er trampoline gesprongen worden. Het is een middelgrote camping en dus ideaal als je wat vertier wilt, maar ook een beetje de rust op wilt zoeken. La vie est belle!

In een idyllisch Oostenrijks dorpje vind je camping Grubhof waar je samen met je trouwe viervoeter kunt kamperen. Zowel in de zomer als in de winter kan je op deze camping terecht om te genieten van de mooie Alpen waar deze camping door omgeven wordt. Maak leuke wandelingen met de hond of ga vanaf de camping een dagje naar de stad van Mozart: Salzburg!

Kampeertrends 2020 en de leukste campings!