• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kamperen buiten het hoogseizoen: Herfst

Herfst: kamperen buiten het hoogseizoen

De zomer is weer voorbij. De caravan en camper gaan weer in de stalling, de tent wordt weer op zolder opgeborgen en je maakt je weer klaar voor het werk- en school ritme. Maar ho eens even, de herfst is een prachtig seizoen om lekker te gaan kamperen! De natuur is op zijn mooist en je bent er ook nog even lekker op uit. Hierbij delen wij onze redenen om te gaan kamperen in de herfst.

Kamperen buiten het hoogseizoen: Herfst

Zoals valt te verwachten is het in de herfst (het laagseizoen) een stuk rustiger op de camping dan in het hoogseizoen. Dit maakt alles een stuk relaxter: er zijn bijvoorbeeld geen rijen bij de toiletgebouwen en je hebt eerste keus broodjes bij de bakker.
Check wel even voor de zekerheid als je in de herfst wilt gaan kamperen of de camping open is, want veel campings sluiten hun deuren in het najaar. Daartegenover is het zo dat de prijs voor de kampeerplek een stuk goedkoper is dan in het hoogseizoen. Op het internet kun je erachter komen welke campings open zijn in het laagseizoen.

Kamperen buiten het hoogseizoen: Herfst

De natuur is op haar mooist in de herfst. De blaadjes kleuren oranje en geel en de ochtenddauw schittert op de bomen en struiken. Daarnaast voelt de lucht lekker fris aan, dit geeft weer wat ademruimte. Wat is er dan heerlijker dan hiertussen staan op de camping. Vergeet ook zeker niet het rustgevende geluid van de tikkende regen op het tentdoek wanneer je lekker warm in je slaapzak ligt. Dit is toch ontspannen!

Warme slaapzakken vind je hier>>

Maak een mooie boswandeling, verzamel beukennootjes en maak lekkere wandelingen op het strand. Zorg er hierbij wel voor dat je een paar goede wandelschoenen hebt. Doe de kinderen op het strand een paar goede laarzen aan, dan kunnen ze ook lekker in het schuim spelen dat op het strand ligt. Ook verkopen we leuke buitenspellen waarmee jong en oud zich op de camping of thuis natuurlijk uit kunnen leven. Is het een dag wat minder weer? Houd dan een (binnen) spelletjes dag. Houd de score bij en zorg voor een leuke prijs die je aan het eind van de dag aan de winnaar kan geven.

Kamperen buiten het hoogseizoen: Herfst

De herfst biedt gevarieerde weersomstandigheden aan. Overdag schijnt lekker het zonnetje met af en toe een buitje, en 's avonds koelt het aardig af. Zorg er dus voor dat je een warme trui of fleece vest mee hebt zodat je het niet te koud krijgt. Als het 's avonds kouder wordt kun je gezellig met z’n allen bij het kampvuur gaan zitten om op te warmen. Neem lekker wat marshmallows mee en vergeet de gitaar niet voor de nodige kampvuurliedjes. Als dit niet het kampeergevoel is, weten wij het ook niet meer.

Shop hier een warme trui of fleece vest>>

Kamperen buiten het hoogseizoen: Herfst