• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kamperen met een budget

Kamperen met een budget

Bij Kampeerwereld Hendriks vinden we dat kamperen voor iedereen is; ook als je iets minder te besteden hebt. Vakantie vieren en kamperen is natuurlijk het goedkoopst in het buitenseizoen, maar dat is helaas een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven. We hebben wat tips op een rijtje gezet waarmee zonder zorgen kamperen ook voor jou mogelijk is. Aan het einde van de vakantie hou je misschien zelfs wel wat budget over voor een avondje uit eten.

Eén van de grootste uitgaven op vakantie zijn de maaltijden en dus je boodschappen. Dat knusse en schattige campingwinkeltje laat je per product al snel 20 à 30 cent meer betalen dan de grotere ketens. Je bespaart een hoop geld wanneer je van thuis of de grote stad wat basisproducten meeneemt. Een pot pastasaus, zilvervliesrijst, volkoren pasta, een blik soep en een rookworst zijn een goede basis voor verschillende lekkere maaltijden.

Hou producten langer vers met een goede koelbox 

Voor het vers houden van je boodschappen kan je het beste gebruik maken van een koelbox die zowel op 12 volt als op 230 volt aangesloten kan worden. Dometic en Mestic zijn twee merken die daarin verschillende mooie 12V/230V koelboxen aanbieden. Zo kan je hem op de heen- en terugreis gebruiken voor wat drinken en belegde broodjes. Je hoeft dan niet steeds bij een restaurant te stoppen. Eenmaal op bestemming aangekomen functioneert een koelbox hetzelfde als je koelkast thuis. 

Kies jij voor houdbaar of de lokale markt? 

Producten zoals koffie, alcohol en vleeswaren zijn in het buitenland vaak een stukje duurder dan in Nederland. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn en hoge kosten te beperkten door houdbare producten als pasta’s en kruiden vanuit huis mee te brengen. Houdbare producten kan je eenvoudig opbergen en de hele vakantie gebruiken. Toch snappen we dat je tijdens de vakantie ook lekker vers wil eten. In dat geval is het slim om een bezoekje aan de lokale marktjes te brengen. Daar is het eten vaak een stuk goedkoper en het is een leuk uitje. Verse groeten of een mals stukje vlees kan je vervolgens rustig bewaren in je koelbox. 

Glamping is een mooi begrip voor mensen die willen kamperen met de nodige glamour; luxe. Het is misschien niet de aller voordeligste manier van kamperen, maar hij is zeker het noemen waard! Deze stijl van kamperen is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt gekenmerkt door campings die volledig ingerichte slaapaccommodaties aanbieden. Hierbij kan je denken aan leger-, familie- of tipitenten, maar ook aan een boomhut of dome.

De accommodaties zijn vaak ook voorzien van het nodige sanitair waardoor je niet meer met je toiletrolletje over de camping naar het toiletgebouw hoeft te lopen. Het grote voordeel van glamping is dat je nauwelijks campingspullen hoeft aan te schaffen.

Kamperen met een budget

Kamperen is primitief en over het algemeen voordelig, maar ook wij moeten toegeven dat de kosten voor het aanschaffen van je kampeeruitrusting hoog op kunnen lopen. Helemaal wanneer je net begint met kamperen is elke aankoop opnieuw wikken en wegen. We geven onderstaand graag wat producttips waarmee je de kosten wat kan beperken.

Licht en stevig campingservies  

Heb je nog geen campingservies en wil je de borden van thuis liever niet meenemen? Neem dan eens een kijkje bij de complete bestek- en serviessetjes van Bo-Camp. Het merk Bo-Camp biedt degelijke kampeerproducten tegen een leuk prijsje. Met de complete sets heb je al gauw voldoende campingservies voor het hele gezin.

Koken op een één pits                              

In principe bepaalt het aantal reizigers hoeveel pitten je nodig hebt op je kooktoestel, maar het zal je verbazen hoe goed je je kan redden met een één of twee-pits brander of kooktoestel. De kleinere toestellen verbruiken minder brandstof en dwingen je om over te gaan op de iets eenvoudigere en voordeligere maaltijden. Misschien kost het bereiden van een lekkere maaltijd iets meer tijd, maar ook dat valt zeker mee. Daarbij geeft het primitieve koken extra sfeer aan de volledige kampeerervaring. De kleine kooktoestellen zijn een stuk voordeliger in de aanschaf.      
  

Slapen zoals thuis 

Een goede nachtrust kan je vakantie maken of breken. Niemand vindt het fijn om moe of met een stijve rug wakker te worden; helemaal niet wanneer je wakker bent geworden door de harde ondergrond omdat je luchtbed lek blijkt te zijn. In plaats van een luchtbed kan je beter kiezen voor een slaapmat. Dit pakformaat is wat groter, maar je krijgt er een hoop comfort, warmte en goede nachten voor terug. Als je voldoende ruimte hebt, adviseren wij om te kiezen voor een zelfopblaasbare slaapmat. Human Comfort biedt verschillende modellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Een tent voor de lange termijn 

Tenten komen in een hoop verschillende soorten en maten. De prijzigere katoenen tenten zijn in eerste instantie niet de leukste aankoop voor je portemonnee, maar ze houden het een stuk langer vol dan de voordeligere polyester tenten. Toch zijn er gelukkig ook voldoende betaalbare polyester tenten waarmee je zonder zorgen een aantal weken kan kamperen. Coleman biedt daarin een goede middenweg. 

Een sfeervolle staplek met verlichting  

Een beetje extra gezelligheid in en rondom je tent, caravan of camper hoeft zeker niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verlichting van Lumineo. Zij bieden kleurrijke en traditionele lichtsnoeren, fakkels en lantaarntjes die maar een paar euro kosten. Het voelt soms wat overbodig, maar het fleurt de boel echt een heel stuk op!  

Kampeermeubels voor iedereen  

Ook op de camping is het wel zo fijn om al zittend aan tafel te kunnen eten. Binnen de kampeermeubelen zijn er een hele hoop campingtafels en campingstoelen beschikbaar die niet te veel ruimte in beslag nemen tijdens het vervoeren. Opvouwbare stoelen zijn een voordelige categorie binnen de campingstoelen. In je zoektocht naar een kampeertafel zou je opnieuw kunnen kijken bij de tafels van Bo-Camp. Deze zijn stevig en hebben een leuk prijskaartje. 

Avontuurlijk kamperen in het wild 

In veel zuidelijke landen is wildkamperen helaas verboden, maar gelukkig kan het in een aantal noordelijkelanden nog wel. Verschillende medewerkers binnen Kampeerwereld Hendriks zijn dan ook voor meerdere weken en soms zelfs maanden naar de Scandinavische landen gereisd. Hun wildkampeer ervaringen en tips over Noorwegen delen ze graag in een blog. Het grote voordeel van wildkamperen is dat je geen kosten kwijt bent aan het boeken van een campingplaats. Let er wel op dat levensmiddelen in Scandinavische landen over het algemeen duurder zijn dan Nederland 

Gezellig kamperen bij de boer 

Het kan zijn dat je liever naar het zuiden trekt en daar op zoek wil naar een voordelige manier van kamperen. In dat geval is kamperen bij de boer zeker het overwegen waard! Dit gebeurt steeds vaker en is ontzettend gezellig en leerzaam voor de kinderen. Het is een unieke manier van kamperen waarbij je de rust terugvindt en de lokale cultuur echt gaat ervaren. Wie weet mag je de boer wel een handje helpen, kan je met lammetjes knuffelen of kent hij/zij verborgen pareltjes in de omgeving. 

Kamperen met een budget
  • Voordat je op vakantie gaat, is het goed om na te denken over je budget en deze duidelijk te communiceren met je medereizigers. Overleg vooraf wat je wel en niet van plan bent om te gaan doen. Zo voorkom je verassingen en vervelende discussies.
  • Met vroegboekkortingen kan je je vakantie met budget meteen goed beginnen. Deze kortingen kunnen hoog oplopen en je kan extra lang genieten van de voorpret. Ook last-minutes deals kunnen onverwacht lekker voordelig zijn. Hou ze goed in de gaten!
  • Toegangskaartjes voor dierentuinen, evenementen en pretparken zijn online vaak een stukje goedkoper dan bij de entree. Er zijn diverse sites die entreekaartjes met hoge kortingen aanbieden. Voor campings gaat dat weer niet op. Daar is het vaak goedkoper om rechtstreeks in plaats van via een reisorganisatie te boeken.
  • Veel snelwegen richting het zuiden vragen om tol; de zogenoemde tolwegen. Je kan de tol voorkomen door een omweg te overwegen. Die moet natuurlijk niet zo lang zijn dat je alsnog duurder uit bent. Hou bij het tanken rekening met de landen waarin de benzineprijzen hoger of lager zijn. Zwitserland kan je het beste vermijden en Duitsland en Luxemburg zijn je beste vriend.

We hopen dat er genoeg tips tussen zitten waarmee jij zonder zorgen op vakantie kan gaan. Wij geloven dat je ook kan kamperen met een budget en willen je alvast een hele fijne vakantie toe wensen!