• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kerstdiner in de buitenlucht

Kerstdiner in de buitenlucht

In december is het doorgaans niet het allermooiste weer. Toch kan het kerstdiner perfect buiten plaatsvinden. Dit geeft een originele draai aan je kerstdiner, en je kunt het net zo gezellig maken als je zelf wilt. De buitenliefhebbers zullen je dankbaar zijn. Hier geven we een paar tips waarmee je jouw kerstdiner in de buitenlucht tot een succes kan maken.

Kerstdiner in de buitenlucht

Natuurlijk is het belangrijk een fijne en gezellige omgeving te creëren voor jouw kerstdiner buiten. Allereerst zijn de basisbehoeftes het belangrijkst: de gasten moeten het niet koud krijgen. Om dit te vookomen kun je ervoor kiezen terrasverwarming te plaatsen, fleecekleedjes voor iedereen te verzorgen en, als er regen op komst is, een partytent te gebruiken. Zet ook in de uitnodiging dat de gasten warme kleding aan moeten trekken.

Als iedereen het warm heeft, is de aankleding van belang. Zet je kampeertafels en stoelen maar klaar en dek deze met een mooi tafelkleed. Ga je echt voor het ultieme kampeergevoel, gebruik dan kampeerservies voor het diner. Dit ziet er gezellig uit en je waant je helemaal in vakantiesferen. Dan is het de beurt aan de tuin. Kies jij ervoor leuke party lampen op te hangen of ga je liever voor kaarsen of fakkels? Zet ook een kerstboom neer en hang kerstballen in de bomen. Dit ziet er feestelijk uit en het zorgt voor een gezellige kerstsfeer.

Kerstdiner in de buitenlucht

Haal jij ook altijd de ingrediënten voor het kerstdiner bij de supermarkt? Zonde! Kies er dit jaar voor producten te gebruiken die je gekocht hebt bij de lokale boer of streekmarkt. Dit kun je vaak ook nog eens combineren met een lekkere wandeling of fietstocht. Lokale producten zijn producten met een verhaal, superleuk om dit te vertellen tijdens het serveren van het kerstdiner.

Geen zin om je in je eentje uit te sloven in de keuken? Kies er dan voor de voorbereidingen voor het diner te verdelen onder de gasten. Jij maakt bijvoorbeeld het hoofdgerecht, je ouders het voorgerecht en de kinderen het nagerecht. Wil je iets heel anders? Kies er dan voor te gaan gourmetten, of ga lekker barbecueën.   

Kerstdiner in de buitenlucht