• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Meer naar buiten? Tips en tricks

Meer naar buiten? Tips en tricks

Zou jij ook meer tijd in de buitenlucht willen doorbrengen? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je gelukkig wordt van de zon, natuurgeluiden stress verlagend werken en de hersenfunctie verbeterd wordt door tijd in de natuur door te brengen. Ondanks deze feiten brengen we het grootste deel van onze tijd binnenshuis door. Dit vinden wij zonde. Daarom hier wat tips om vaker de buitenlucht op te zoeken.

Allereerst moet je het oprecht belangrijk gaan vinden om meer naar buiten te gaan. Dus niet omdat het moet, maar liever omdat je het zelf wilt. Maak het buitenmens in jou wakker, dan zul je zien dat meer naar buiten gaan belangrijker wordt. En het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk meer buiten in je dag te stoppen. Zo kun je tijdens de lunchpauze op je werk een wandeling maken, neem je de fiets in plaats van de auto naar het werk, kun je na het eten s ’avonds nog een stuk gaan fietsen of een ommetje maken en ga je in het weekend er lekker met de familie op uit in de natuur. 

Er zijn veel handige apps voor op je telefoon met de mooiste wandel- of fietsroutes. Ook je eigen wandel- of fietsroute is hiermee vast te leggen zodat je precies weet waar je bent en welke afstand je hebt afgelegd. Wanneer je hiermee aan de slag gaat zul je zien dat je steeds meer tijd buiten door gaat brengen.

Meer naar buiten? Tips en tricks

Als je meer naar buiten wilt is het ook van belang om de juiste outfit te dragen. Met de juiste outfit zul je eerder geneigd zijn om de natuur op te zoeken om lange wandelingen en fietstochten te gaan maken. Kies voor een broek en een shirt die jou optimale bewegingsvrijheid geven en die een goede vochtregulatie hebben. Ook een goede, lichtgewicht jas is erg prettig om te dragen wanneer je actief bezig bent. Ga je een langere tocht maken dan kan het een uitkomst zijn om een rugtas te dragen waar je eten en drinken in mee kunt nemen of je jas in kunt doen wanneer het te warm wordt.

Als je veel kilometers wilt gaan maken in de natuur zijn goede wandelschoenen een onmisbaar deel van je outdoor outfit. Let er hierbij op dat je wandelschoenen kiest die bij jouw wensen passen. Hoe je de juiste wandelschoen moet kiezen kun je lezen op deze pagina. Wandelschoenen kun je gemakkelijk online bestellen of kom naar de winkel waar onze wandelspecialisten voor je klaar staan om je te helpen bij de aanschaf van de juiste wandelschoen.

Meer naar buiten? Tips en tricks

Wij begrijpen ook heel goed dat je niet altijd tijd en zin hebt om op pad te gaan en dan uren te gaan wandelen of fietsen. Ook thuis kan je gewoon de buitenlucht opzoeken. Zo kan je in de achtertuin of het park met elkaar leuke buiten spellen doen, kan je wat vaker de barbecue tevoorschijn halen of terrasverwarming installeren. Ook het aankleden van je terras of balkon zorgt ervoor dat het gezelliger wordt om buiten te gaan zitten en te genieten van de lange zomeravonden.

Met deze tips hopen we dat je wat gemakkelijker de buitenlucht op gaat zoeken. Met één uurtje per dag buiten in beweging zijn verbetert je humeur en wordt stress vermindert en ga je zo een gezondere leefstijl tegemoet.