• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita

De werkdag van Anita

Mijn naam is Anita breet. Ik ben hoofd van de outdoor afdeling bij Kampeerwereld Hendriks. Graag neem ik je mee in een dag uit mijn leven.

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita

Het is maandag morgen heerlijk warm in mijn bed. Ik kijk even naar de klok, het is 7 uur. Ik draai mij nog even om en denk... Heerlijk nog even mijn ogen dicht. Het bed is zo lekker warm en zacht, ik geniet er nog even van. Om 7.30 schrik ik wakker van de wekker, net lekker weggedommeld te zijn druk ik de wekker toch maar uit. Misty, mijn hondje die altijd lekker bij mij op het bed slaapt, komt mij vrolijk begroeten als ik wakker ben. Nog licht duf in mijn hoofd loop ik maar naar de badkamer om snel een korte douche te nemen. Misty staat mij dit ochtendritueel altijd gezellig bij. Terug in de slaapkamer hangen daar mijn rode Hendriks kleren op mij te wachten. Altijd handig: je hoeft niet na te denken wat je die dag nou weer eens aan moet gaan trekken. Na een beetje deo en make-up is het nog een lekker luchtje op doen en dan klaar om naar beneden te gaan. Misty loopt mij al dartelend en kwispelend vooruit.  

Langzaam doe ik de rolgordijnen omhoog om te kijken wat voor weer het vandaag weer is. Ha! De zon schijnt heerlijk, daar word ik altijd heel vrolijk van. Bij de achterdeur staan de kippen (die altijd uit de ren vliegen) al ongeduldig te wachten tot ik aan kom zetten met hun dagelijkse plakje brood. Ik loop naar buiten en de kippen lopen vol verwachting achter mij aan. De vogels uit de buurt beginnen luidkeels te fluiten want die weten ook al, dat er dan iets te eten valt. Als ik het brood in de ren gooi waggelen de kippen snel hun ren weer in, om samen met de buurt vogels te genieten van het brood. Misty en ik doen dan nog even een rondje in het parkje naast ons huis, zodat ze er weer even tegen kan.

Binnen wacht de vaatwasser op mij. Die ruim ik dan maar snel uit onder toezicht van Misty. Zij weet dat als dat klaar is ik aan mijn ontbijt ga beginnen. Die bestaat uit yoghurt met een stukje fruit die op dat moment voor handen is en wat muesli erin. Misty krijgt ook altijd een lepeltje yoghurt in haar bakje... vindt ze lekker. Op de bank eet ik mijn bakje yoghurt op en kijk gelijk wat de wereld heeft gedaan toen ik sliep. Mijn vaste vriendjes wachten tot ik mijn zetten gedaan heb op het spelletje dat we samen spelen, dus dat doe ik dan ook nog even. Ik controleer nog even of en nieuwe mailtjes zijn binnengekomen en kijk op mijn telefoon hoe laat het is...Oh... het is al 8.40. Gauw spoel ik mijn yoghurt schaaltje even af en zet het in de vaatwasser. Eigenlijk tijd zat want de winkel gaat pas om 9.30 open, maar ik wil nog even langs de supermarkt om eten te kopen voor de lunch. Ik knuffel Misty en zeg dat ze goed op het huisje moet passen. Tot nu toe doet ze dat ook altijd heel goed. 

Snel stap ik in de auto en rij naar de supermarkt. Doelgericht doe ik mijn boodschappen en af en toe neem ik nog weer iets te veel mee dat ik eigenlijk niet nodig heb. De medewerkers in de supermarkt kennen mij inmiddels al redelijk goed en vragen altijd geïnteresseerd hoe het gaat in de winkel. Of de kerstmarkt al klaar is, of het erg druk is en of we al nieuwe collectie hebben. We wensen elkaar dan een fijne werkdag en ik ga dan weer verder naar mijn werk.

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita

Aangekomen op Harderwijkerweg 183 is het vaak nog rustig en ben ik de eerste medewerker aanwezig. Mijn collega van het magazijn kan nog wel eens eerder zijn. Ik stap mijn auto uit, ga het pand binnen en loop rustig richting kantine. Vroeger nam ik altijd een bakje koffie maar ik ben tegenwoordig al blij met een glaasje water. Nog een half uur te gaan voor de winkel opengaat. Ik begin de vaatwasser hier ook maar leeg te ruimen, dat is wel net zo lekker voor het begin van de dag. Langzaam druppelen mijn andere collega’s binnen. We kletsen nog even met elkaar hoe we het weekend zijn doorgekomen. Het is 9:25 uur. We maken maar eens aanstalten om naar onze werkplek te gaan. Voor mij is dat op de eerste etage. In het donker zoek in mijn weg naar de computer die ik dan ook ga opstarten. De lichten gaan per groep aan en de hele afdeling wordt in een keer zichtbaar. Vol trots kijk ik even om mij heen hoe mooi de afdeling is geworden. Waar we met z’n allen zo hard voor aan het werk zijn. Mijn collega’s komen een voor een de werkvloer op. De laatste mededelingen worden nog even gedaan over het afgelopen weekend. En de afgelopen zaterdag wordt dan ook nog even doorgesproken. De taken worden verdeeld en iedereen begint aan zijn of haar werkdag. 

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita

De eerste klanten druppelen de winkel binnen. Gezellig! Er komt een dame zoekend de afdeling oplopen. Ik loop haar tegemoet om te vragen of ze iets speciaals zoekt en of ze alles kan vinden. Ja, zegt ze vrolijk, ik wil graag goede wandelschoenen vertelt ze. Want ze gaat de Nijmeegse Vierdaagse lopen met haar vriendinnen en dan wil ze graag nieuwe schoenen die ze nog even kan inlopen. Nou, dan is ze op het goede adres vertel ik, en loop met haar naar het apparaat om haar voeten op te meten en te kijken hoe de stand van haar voeten is. Met die informatie lopen we dan naar de schoenen kasten en pakken we een aantal schoenen die geschikt voor haar kunnen zijn. Ik vertel haar waar ze allemaal op moet letten en we gaan aan de slag met schoenen passen. Ze vertelt dat ze vaag met wandelen ook last heeft van haar voeten. Dat begrijp ik wel want op de afdruk van haar voeten kan ik zien dat ze niet op haar hele voet rust. Ik haal er een paar inlegzooltjes bij die haar voet meer steun geven tijdens het wandelen. Ze past de zooltjes en voelt meteen wat ik bedoel. En is ook gelijk overtuigd dat dit voor haar de oplossing is voor haar pijnlijke voeten. 

Na het passen van verschillende merken en modellen komen we uit op een paar schoenen die ideaal zijn voor deze dame. Ik wijs haar op het feit dat schoenen wel onderhoud nodig hebben en wat ze daar het beste voor kan gebruiken. Ze is blij dat ik haar daarop wijs want daar had ze zelf nog niet aan gedacht. Al pratend over de Vierdaagse komt ze tot de conclusie dat de rugzak die ze altijd met het wandelen meeneemt niet voldoet aan de wensen die ze heeft voor haar aankomende wandeltocht. Gelukkig hebben wij die ook op onze afdeling, vertelde ik haar. 

Ik bied haar een kopje koffie aan, want die lust ze vast wel nadat we zo’n tijdje al met elkaar aan het praten zijn. Met een kopje koffie in haar hand lopen we naar de wand met rugzakken toe. Ze verwondert zich over ons grote assortiment. Ze vertelt dat ze een rode jas draagt en dat het leuk zou zijn dat haar dagrugzak hier dan ook bij zou passen. Nou, dat moet geen probleem zijn zeg ik, en pak gelijk een paar mooie modellen van de wand. Na een aantal tassen gepast en bekeken te hebben pakt ze gelijk een mooie en zegt deze moet het worden! Ze neemt het laatste slokje van haar koffie en zegt... 'Nu ik toch zo lekker bezig ben... hebben jullie misschien ook wandelbroeken?' 'Ja, natuurlijk', zeg ik blij. En we lopen weer door naar de kledingafdeling. Ik geef mevrouw een paar heerlijke wandelbroeken die ze vervolgens gelijk in de paskamer gaat passen. Ze komt uit haar paskamer gelopen met een grote glimlach op haar gezicht en zegt dat de broek als gegoten zit en dat ze die ook gelijk meeneemt. We hoeven niet naar de kleur te kijken want die is zwart en past goed bij haar rode jas. Ze geeft mij een hand en bedankt mij voor de hulp en het meedenken over haar wandeltocht. Mevrouw kijkt nog even wat rond en loopt vervolgens richting de kassa beneden. 

Inmiddels hebben mijn collega’s een heerlijk kopje thee gehaald die ik opdrink terwijl ik de mail doorneem. We verdelen de pauzes vast zodat de werkvloer goed verdeeld is met voldoende kennis voor onze klanten. De nieuwe goederen stromen onze winkel binnen en het is best een hoop werk om dat allemaal in de winkel te krijgen. Alles moet eerst in het systeem gezet worden en dan geprijsd en beveiligd voordat het in de winkel gehangen kan worden. Tijdens deze bezigheden komen klanten die kleine of grote vragen hebben en die helpen wij dan ook graag. Mijn collega komt aanlopen met een picklijst voor de webshop. Dat zijn artikelen die op onze website zijn besteld. Die lijsten zijn best lang. En dan te weten dat het dan alleen maar voor onze (outdoor) afdeling is. 

Inmiddels is het 12 uur geworden en ik meld aan mijn collega’s dat het lunchtijd is en dat ik vast naar de kantine ga. In de kantine aangekomen zit daar al een collega heerlijk van zijn broodje te genieten. Ik ga er gezellig bij zitten en begin ook aan mijn lunch. Intussen komen er steeds meer collega’s de kantine in. Ik kijk eens om me heen en zie dat iedereen zo zijn eigen invulling heeft voor de pauze. Een paar zitten gezellig te kletsen en de ander leest een boekje die op de tafel ligt. Weer een ander speelt met zijn telefoon. Tot die laatste groep hoor ik ook. Lekker even mijn mails bijwerken, kijken wat het laatste nieuws is en meer zoals dit. Dan is een half uurtje zo weer voorbij. Ik ruim mijn rommel op en ga weer naar de afdeling zodat mijn andere collega van zijn pauze kan gaan genieten. 

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita

Het wordt steeds drukker in de winkel en iedereen is druk bezig met het helpen van onze klanten. Tussen het helpen van de klanten door zijn wij ook druk bezig met het klaar maken van de winkel voor het nieuwe seizoen. Ieder seizoen veranderen wij de indeling van de winkel om het nog mooier en afwisselender te houden. Iedereen mag meedenken over de inrichting en dat werkt erg prettig, omdat zo iedereen zijn visie kan worden toegepast om een fijne werkplek te creëren. En het zo ook voor onze klanten overzichtelijk blijft. Tenslotte ligt de winkel vol met zoveel artikelen om zo veel mogelijk aan onze wensen van de klanten te voldoen. 

We zijn lekker aan de gang en de winkel schiet al aardig op. Er komt een meneer aanlopen met een tas in zijn hand. Hij loopt een beetje narrig naar mij toe en zegt dat hij een paar jaartjes geleden een matje bij ons gekocht heeft en dat die altijd goed is bevallen maar nu zijn er banen in het matje gesprongen, en vraagt of wij hem daarbij kunnen helpen. Meneer heeft netjes de kassabon meegenomen en ik zie dat het matje nog geen twee jaar oud is. Dit mag natuurlijk niet gebeuren en ik geef meneer gelijk een nieuw matje mee. Meneer bedankt mij voor deze fijne service en gaat tevreden weer naar huis. 

De telefoon gaat continu…Vragen van collega’s of vertegenwoordigers die bellen voor diverse afspraken en klanten die iets willen weten over een bepaald product waar ze niet helemaal uit komen. De tijd vliegt! Het is alweer 15.30, dit betekent dat het tijd is voor de middagpauze. Dat doen we uiteraard ook weer om de beurt. Ik loop weer naar de kantine waar op tafel een grote schaal met fruit staat. Dit wordt door Hendriks iedere week weer vers verzorgd voor het personeel. Wat natuurlijk heel fijn en lekker is. Ik pak een lekkere appel en geniet even van de rust. Mijn collega komt gezellig naast mij zitten. Ze is net terug van vakantie en laat vol trots haar vakantiefoto’s zien. Prachtig zijn ze. Ik drink mijn glaasje water op en ga weer naar de winkelvloer zodra mijn kwartier pauze voorbij is.

Opgeruimd staat netjes

Ik meld mij bij mijn collega zodat die ook weer lekker even pauze kan gaan nemen. Tijdens mijn ronde over de afdeling hang ik gelijk weer wat kleding recht en rits wat jassen dicht zodat het er netjes uit blijft zien. Bij de paskamer staat een dame die graag een bikini wil passen. Dat is natuurlijk geen probleem. Ik zeg haar dat ik in de buurt blijf voor het geval ze een ander maat of model wil passen. Aan het rekje bij de paskamer hangt wat kleding die al is gepast door andere klanten dus ik begin die op te ruimen. De dame uit de paskamer vraagt op ik kan komen kijken of de bikini niet te strak zit. Ik kijk even en zeg dat ik een ander maatje van het broekje voor haar ga halen. Vervolgens past ze die en ze is helemaal blij met haar nieuwe setje.

Mijn collega belt met de mededeling dat er drie grote pallets met kleding binnen zijn gekomen en of ik wat plek heb in ons magazijntje. Maar natuurlijk zeg ik, maar ik moet eerst wel even wat spullen verzetten. Ik loop snel naar het magazijn en begin daar vast wat op te ruimen en te verplaatsen. Ik bel mijn collega zodat hij de pallets naar boven kan zetten.

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita
Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Anita

Mijn collega van de informatiebalie belt dat er een jongeman naar boven komt die op zoek is naar een bepaalde rugzak. Ik wacht hem bij de rolbaan op en loop met hem naar de rugzakken toe. Hij vertelt dat hij een lange reis gaat maken en nu vast al zijn spullen gaat verzamelen. Zijn grote broer heeft die reis ook gemaakt en nu wil hij graag dezelfde rugzak hebben. Ik vraag om welk merk en type het gaat en dat liet hij mij zien op zijn telefoon. “Nou, dat is fijn die rugzak hangt hier” zeg ik, en pak hem er gelijk bij. Ik stel de rugzak af op zijn rug en doe er gelijk even wat gewicht in zodat het wat realistischer aan voelt. Hij loopt een rondje en is gelijk enthousiast. Ik leg hem uit waar alle touwtjes voor zijn en waar je allemaal op moet letten. Wij hebben de tas in twee kleuren in de winkel hangen, zwart en rood. De jongen kijkt wat bedenkelijk en vraagt of we geen blauwe hebben, want zijn broer heeft al een zwarte en rood vindt hij niet zo mooi. “Nee, blauw hebben we niet maar die kan ik wel bestellen” zeg ik, dan is hij hier met ongeveer 3 werkdagen. De jongen is blij en dat wil hij wel, meldt hij, waarop ik de bestelling in orde maak. 

Tips bij het kopen van een rugzak

Mijn collega vraagt of ik even kan komen helpen met het verplaatsen van een kast en dat doe ik dan ook even. Ondertussen dat we de kast verplaatsen hoor ik de stem van de informatiebalie omroepen dat het alweer bijna 6 uur is. Snel ruimen we nog wat spullen op en maken de afdeling weer netjes. We sluiten de computers af en langzaam gaan alle lichten in de winkel weer uit. We sluiten de winkel altijd met z’n allen af, en lopen dan weer richting de auto om naar huis te gaan. Gezamenlijk wachten we bij het hek om deze ook af te sluiten en gaan dan allemaal weer naar huis toe.

Thuis aangekomen staat Misty mij weer blij op te wachten met een bal in haar bek om even te kunnen spelen. Het eten staat al op, en dan heb ik net nog even tijd om de dag door te spreken voordat wij aan tafel gaan. Na het eten stap ik dan lekker even onder de douche om daarna lekker languit op de bank te hangen.