• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Nadine

De werkdag van Nadine

Hoi! Ik ben Nadine en ik ben werkzaam in het atelier van Kampeerwereld Hendriks. Hier repareer ik tenten en maken we nieuwe onderdelen voor tenten. Ook sta ik af en toe op de winkelvloer om onze klanten te voorzien van het juiste advies. Graag neem ik jullie mee in een werkdag!

Mijn ochtend begint negen van de tien keer hetzelfde. Ik hou ervan om hetzelfde ritueel te hebben. Mijn wekker gaat om 6.50 uur, dan begin ik met een lekkere warme douche. Na het douchen is het even een make-up doen, kleding uitzoeken hoeft niet omdat we bedrijfskleding dragen. Dat is wel zo makkelijk. Tijdens dit ritueel kijk ik mijn favoriete serie van dat moment.

Dan ga ik naar beneden en maak ik mijn ontbijt klaar, dit varieert nog wel eens, ik hou namelijk niet van ontbijten en al helemaal niet van brood. Maar helaas, ontbijt en brood is erg goed voor je. Wel ben ik gek op pannenkoeken. Dit komt dus ook vaak voor als ontbijt. Ik neem een half uur de tijd om te ontbijten en in dat half uur kan ik makkelijk 6 pannenkoeken maken. 4 eetlepels bloem, een snufje zout, 1 ei en melk toevoegen tot het een mooi beslag is. Dan heb je precies genoeg voor 6 pannenkoeken.

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Nadine

Het werk wat ik doe is best wel speciaal, al zeg ik het zelf. Dit beroep is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Wat doe ik nou precies? Ik kan het natuurlijk allemaal snel en vlot vertellen, maar dan klinkt het niet zo leuk als wat het daadwerkelijk is.

Bij Kampeerwereld Hendriks zorg ik ervoor dat alle kapotte tenten gemaakt worden. Vooral in de zomer is het een ontzettend drukke periode bij ons in het tentenatelier. Dit komt omdat mensen op vakantie zijn en dan een stormschade kunnen krijgen. De tenten die al een vakantie hebben meegemaakt komen ook binnenstromen. De meest voorkomende tentreparaties zijn ritsen vervangen of scheurtjes repareren. Naast deze reparaties heb je natuurlijk ook andere schades.

Wat ik ook wel veel doe, maar dan in het najaar, is het maken van bijvoorbeeld veranda zeilen. In het najaar is het minder druk qua reparaties vergeleken met het hoogseizoen. In deze periode is er ook veel tijd voor het maken van luifels, voortenten op maat en andere verzoeken.

De meest lastige reparaties vind ik dan echt de grote familietenten. Het maakt niet uit wat voor schade deze heeft, maar familietenten zijn vaak ontzettend zwaar en dan werken de tenten al helemaal niet mee om makkelijk onder de machine te komen. Gelukkig komen die tenten niet vaak voor. Wat ik nou het leukste vind om te doen is het maatwerk. Het geeft mij een enorme uitdaging om dingen helemaal nieuw te maken vanaf een briefje met gegevens. Wanneer je iets helemaal nieuw maakt is het nog lekker fris en schoon, dat kan je bij sommige reparatie tenten niet zeggen.... De reden waarom ik maatwerk zo leuk vind zal wel komen door de opleiding die ik hiervoor heb gevolgd, namelijk kleding maken op maat. En wat ik met tenten heb, heb ik blijkbaar ook met kleding. Reparaties zijn niet zo leuk als het maatwerk.

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Nadine

Hoe ziet een gemiddelde reparatie eruit? Laten we als voorbeeld even een rits gebruiken die vervangen moet worden. Klanten leveren bij ons de tent in en geven aan wat er mee aan de hand is. Wanneer het een deurrits is zeggen veel mensen: 'Ja, kan dit wel? De rits loopt namelijk rond'. Heel stiekem moet ik dan een beetje lachen. Wanneer je de rits uit haalt is die gewoon recht, zoals alle andere ritsen, je gaat gewoon een ronding maken met je rits. Maar goed, we gaan verder met de reparatie.

De tent leg ik op een grote tafel in het tentenatelier, zo is het goed overzichtelijk. De rits die vervangen moet worden probeer ik, zover het kan, dicht te ritsen. Dan ga ik hem aftekenen. Dit doe ik om de twee panden die aan elkaar geritst moeten worden recht te houden. Doe ik dit niet, zit het pand er straks helemaal scheef in. Wanneer de rits is afgetekend ga ik de rits eruit halen. Dit doe ik vaak met een mes. Toen ik hier net begon met werken deed ik alles met mijn tornmesje. Heel voorzichtig, draadje voor draadje loshalen. Nu, met meer ervaring, ga ik zo met een mes over de stiksels heen en is de rits binnen een paar minuten eruit. Dan is het tijd om de nieuwe rits erin te stikken. Best spannend, want de rits moet overeenkomen met de streepjes die ik aan het begin heb afgetekend.
 
Wanneer de reparatie klaar is, schrijf ik de prijs op de bon, leg ik de tent apart en ga ik aan de gang met andere reparaties. Wanneer er genoeg tenten liggen die klaar zijn is het tijd om deze tenten op te vouwen en in het vak op te bergen. De klanten kunnen nu gebeld worden om hun gemaakte opdracht op te halen. 

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Nadine

Het is leuk om te horen van klanten dat het zo netjes is hersteld. Ik vind het erg leuk om klanten blij te maken met mijn creatieve kant. Zo is voor mij elke reparatie een uitdaging om het zo te maken dat de klant met een ontzettend tevreden gevoel naar zijn/haar volgende vakantie gaat. 

Tussen een uur en half twee hou ik meestal pauze. Ik heb nooit echt trek, dus ik vind het fijn om dat zo lang mogelijk uit te stellen. In de kantine smeer ik pas mijn brood. Dan smaakt het beter als dat het broodje al in de ochtend is gesmeerd. Tussen vier uur en kwart over vier hou ik altijd mijn laatste pauze. Ik eet dan een stuk fruit dat standaard voor het personeel klaarligt in de kantine. Zo eten we allemaal gevarieerd fruit doordeweeks. 

Samen met mijn vriend heb ik een huis gekocht in Ermelo. Lekker dichtbij het werk, zo kan ik af en toe ook op de fiets. Als ik thuis kom staat het eten al klaar. Gelukkig is mijn vriend optijd klaar met werken, dus die verzorgt het eten. Na een goede maaltijd is het tijd om met onze Herder pup Mila te spelen en knuffelen. Ze is nu 13 weken oud, dus ze moet nog een hoop leren. Op de bank drinken we een kop thee en kijken we een filmpje of speelt mijn vriend een spel op de Playstation, dan is het voor mij tijd om een serie te kijken. 

Rond een uur of half 11 geef ik Mila een dikke knuffel en gaan we naar bed. Ik kijk nog even het laatste deel van de aflevering van mijn serie af en om 11 uur gaat ons licht uit. 

Mijn werkdag - Een dagje meelopen met Nadine