• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten

ON schoenen;

Gekregen, gedragen en versleten

Eén van de grote voordelen van werken bij een kampeerwinkel is dat je met je neus bovenop de nieuwste kampeerartikelen en kleding staat. Uiteraard handig voor uitleg aan iedereen die denkt aan het aanschaffen van deze producten, maar vooral ook erg leuk. Toen we het merk On in ons assortiment kregen was iedereen enthousiast; een jong merk (2010) met grote ambities en een goed ontwikkelde wandelschoen. Ze maken de belofte op wolkjes te lopen in een schoen met een modern, sportief uiterlijk en goeie kleuren. Het enthousiasme van alle collega's werd nog groter toen we als verrassing allemaal een paar On schoenen als verjaardagscadeautje uit mochten kiezen. En zo heb je heel veel verschillende mensen bij elkaar die allemaal een mening kunnen vormen over deze wandelschoen.

Bij deze mijn verhaal en ervaringen met dit merk en deze mooie schoenen. Ondertussen heb ik naast het gekregen paar ook zelf geinversteerd in een ander paar ON schoenen. Deze neem ik gewoon mee in het verhaal omdat ik ze veel draag en graag mijn ervaring met jullie wil delen.

ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten

Kampeerwereld Collega sinds: 2018 
Variant ON:

  • Cloud Waterproof Rose Fossi (gekregen)
  • Cloudridge Mocha/Pebble (gekocht)

Activiteiten:

  • Dagelijks
  • Wandelen, Hiken
  • Joggen
  • MTB
  • Lasergamen en quadrijden 

Fan On/Off: On 

Ook ik ben dus in aanraking gekomen met het merk ON. Hoewel ik dol ben op wandelen, noem het hiken en dit regelmatig doe in de prachtige bossen van Nederland of de onbekende bergpaden in het buitenland is dit toch vaak op mijn oude sneakers of met de warme dagen op teenslippers. Niet echt het juiste materiaal voor je voeten, maar ik heb nooit mogen klagen. Sinds mijn intrede bij Kampeerwereld Hendriks ben ik regelmatig even wezen neuzen bij de wandelschoen; je wordt toch wat ouder en wellicht is het verstandig om dan alvast de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Eerlijk gezegd is er voor mij nooit echt een wandelschoen uitgesprongen en daar bedoel ik niet mee dat ik ze niet mooi vind, maar qua stijl zag ik ze niet echt bij me passen. Toen we de eerste On wandelschoenen tussen alle andere wandelaars hadden staan vielen ze direct op. Felle kleuren, bijzondere zool, superlicht en soepel. Eenmaal de juiste maat (maatje groter dan normaal) aangetrokken en ik was verkocht.

Ik koos als verjaardagscadeau de On Cloud Waterproof Wandelschoen in de kleur Rose Fossi, wat niets minder is dan mooi roze en het geheel de roze wolk maakte. Naast de mooie kleur was ik vooral onder de indruk van de demping in de wandelschoen. Ik heb ze gebruikt voor hardlopen, iets wat ik niet vaak doe en dus ook geen speciale schoenen voor aanschaf. Door het goeie voetbed en de CloudTec zool heb ik de workout als zeer comfortabel ervaren. Natuurlijk had ik spierpijn de volgende dag, maar pijn in mijn scheenbenen was er niet. 

Ook voor dagelijks gebruik kan ik ze echt aanraden. Tijdens het hoogseizoen maak je heel wat kilometers en ren je letterlijk van de ene kant van de winkel naar de andere kant. En met drie etages begint werken steeds meer op sporten te lijken. De schoenen voelen licht aan en ook met warme dagen blijven ze comfortabel. Waar mijn Converse me vaak met vermoeide beentjes uit laat puffen op de bank, ga je met ON wandelschoenen ook 's avonds nog heerlijk even aan de wandel. Het bos in bijvoorbeeld. Even uitrazen met het hele gezin na een drukke dag en ook daar stellen ze niet teleur. Zandgrond, ongelijke grond met uitstekende wortels en het af en toe beklimmen van een boom (soms ben ik nog een beetje jong) je hebt overal grip en zo zijn alle obstakels zonder kleerscheuren genomen. 

ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten

Daarbij is mijn variant waterproof dus ook tijdens vochtige of regenachtige dagen zijn je sokken safe en niet geheel onbelangrijk: de schoenen zijn echt goed ademend. Fijn voor mij, maar ook thuis zijn ze hier blij mee. Dus naast style en comfort, wat de situatie ook is je komt altijd thuis met droge voetjes.   

 

ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten

Wat voor mij nog een belangrijk punt is: de schoen past overal bij. Draag je een spijkerbroek, een korte broek en zelfs onder een jurk of rok, het kan allemaal. De Cloud schoen is in veel verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar, maar ook effen of gewoon zwart en wit zitten in het assortiment. Daarnaast heb je keuze uit waterproof of niet en het houdt niet op bij Cloud 5. Er is al een hele nieuwe reeks aan modellen bijgekomen met verschillende en nieuwe innovaties. De damesmodellen zijn mooi slank en fijn afgewerkt. Je kunt kiezen voor meegeleverde traditionele veters of je blijft bij het handvrije vetersysteem: Speedlacing. Dit is een elastiek wat op de plek van je veter is geplaatst en altijd goed zit. Bovendien trek je op deze manier je On's makkelijk aan en uit. Echt een must, en ik spreek uit ervaring, als je tijdens het wandelen in een regenbui terechtkomt en je doorweekt met koude vingertjes je schoenen probeert uit te trekken.

Na een tijdje lopen op de Cloud Waterproof en ik wat fanatieker werd met hiken én met het oog op toekomstige trips naar Noorwegen of andere berglandschappen ben ik op zoek gegaan naar mijn persoonlijke wandelschoen voor wat extremere omstandigheden. Zo kwam het tweede paar On's in mijn (al brede) schoenencollectie. De Cloudridge is een wandelschoen met dezelfde CloudTec technologie met daarbij een Missiongrip loopzool die een fantastische grip heeft op verschillende terreinen door gevarieerde tractiepatronen. En het Hiking Speedboard is nog een extra tussenlaag die zorgt voor extra stabiliteit en de juiste overgangen. Een hele lap informatie, maar wat bij mij vooral betekent dat de lichtgewicht schoenen de juiste ondersteuning geven bij het trotseren van de ruige Noorse natuur. En wederom in de mooie kleurencombinatie Mocha/Pebble roze. Een leuk detail in deze schoen voor alle wereldverbeteraars: de suède inzetstukken zijn gemaakt van vegan Suède.

ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten

Ik ben ontzettend content met mijn Cloudridges, niet alleen voor avonturen over de grens, maar ook de bossen om me heen. Het comfort bij het lopen is zonder overdrijven echt heerlijk. De zool loopt een beetje rond en heeft CloudTec; dit zijn holle blokje aan de onderkant en samen zorgen ze voor een afwikkeling van de voet en de afzet wordt elastisch. De CloudTec zorgt ook voor een goeie demping, of te wel lopen op wolkjes.

Ik heb wel een wandelschoenen aangepast die zo zwaar aanvoelden dat ik al moe was na het proefrondje in de winkel, deze wegen slechts 340 gram! En ze blijven ook mooi, ze zijn eenvoudig schoon te krijgen. Het enige wat ik nog niet getest heb is hoe de grip en warmte is in de sneeuw, maar ik hoop daar snel antwoord op te krijgen. Er zijn ook speciale Cloudalpines dus mochten die van mij de sneeuwtest niet halen dan kan ik altijd daar nog voor kiezen. Je kunt nooit genoeg schoenen hebben!

ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten
ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten

Mijn Clouds doen nu dienst als mijn mountainbike schoenen. Sinds kort cross ik door de bossen op de daar speciaal voor aangelegde routes en probeer erachter te komen wat het best voor mij werkt. Gek genoeg zijn deze schoenen perfect voor mijn trappers. Ze hebben door de zool onwijs veel grip dus ik zit en sta als een huis. Bij modder en regen blijven mijn voeten droog en daardoor warm dus voorlopig heb ik On MTB, misschien heeft het toekomst.

Ook leuk voordeel van werken bij Kampeerwereld Hendriks, we hebben onwijs leuke personeels activiteiten. Op de rechter foto is te zien dat ook hier de On's fantastisch dienst doen als Quad Shoes. Grip, stevigheid en wederom geen water en modder op mijn sokjes. De rest van mijn kleren daarentegen... 

Mocht je niet bekend zijn met het merk ON of ben je beginnend wandelaar en op zoek naar iets anders dan het gebruikelijke schoeisel kom dan even langs en maak kennis. Ik denk dat gevoel bij deze schoen heel belangrijk is, overigens bij alle wandelschoenen. Passen, proberen, lopen, kleur kiezen en hiken maar!

Of probeer onze keuzehulp om je meer opweg te helpen met nieuwe wandelschoenen.

ON schoenen; Gekregen, gedragen en versleten
Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.