• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Review - Lowa Renegade GTX Mid Women's

Voor deze review heb ik de Lowa Renegade GTX wandelschoen getest. Nou zou ik mezelf niet direct bestempelen als typisch outdoor meisje. Ik ben dol op natuur, ga graag een stukje wandelen en ben redelijk sportief, maar geen dagtochten of wandelvierdaagse voor mij. Toch besloot ik een aantal weken geleden een paar mooie wandelschoenen aan te schaffen, want een wandeltrip naar de Ardennen op Nike sneakers kan ik niemand aanbevelen.

De Lowa Renegade GTX is een allround wandelschoen en de meest verkochte wandelschoen van Lowa. Daarop afgaand leek deze wandelschoen mij het meest geschikt. Zelf heb ik redelijk smalle voeten en daar zijn deze Lowa Renegade's bij uitstek geschikt voor. De schoen sluit goed aan om mijn voet en m'n hak blijft gewoon op zijn plek zitten.

Natuurlijk begint het al bij het aantrekken, want je strikt ze niet even snel zoals je 'normale' sneakertjes. Het is handig om er even voor te gaan zitten en de veters goed aan te trekken! Ook weer niet te strak, maar tijdens het lopen gaan de veters weer iets losser zitten, dus houd daar rekening mee.

Review - Lowa Renegade GTX Mid Women's
Review - Lowa Renegade GTX Mid Women's

Eenmaal aan, kan het wandelen beginnen. In het begin een beetje onwennig, want ja het zit toch echt wel anders dan een gewone schoen. Maar als ik een eindje op weg ben begint dat ook te wennen en wandel ik eigenlijk best lekker door. Lowa geeft aan dat de rubberen Vibram Evo zool voor stabiliteit en demping zorgt. Dat klopt zeker, tijdens het wandelen dreunt het niet door in mijn knieën en zit de schoen erg comfortabel, ook om mijn enkels.

Een allround schoen zegt Lowa . Om de proef op de som te nemen ga ik natuurlijk niet alleen over asfalt en stoepjes lopen. Dus zoek ik zandpaden in het bos op en loop ik een eindje door een weiland met hoog gras. Want ook de Gore-Tex voering moet natuurlijk getest worden.

Op de bospaden merk ik al direct dat d schoenen echt goede grip en ondersteuning bieden. Ook door het mulle zand kan ik redelijk stevig doorlopen en ik krijg ook geen vermoeide voeten. Perfect! Het is een hele stevige wandelschoen waar ik zonder moeite nog een eind mee door het bos banjer. 

Nu de test met het weiland op de Gore-Tex voering te testen. Als echte zon aanbidder koos ik er toch voor om tijdens een druilerig miezerregentje de schoen te testen in het weiland. Want we willen natuurlijk wel weten of die Gore-Tex voering de voeten droog houdt! Tijdens het lopen zie ik in het begin dat de druppeltjes van de schoen af lopen, maar na verloop van tijd wordt dit minder. Logisch, de schoen is dan ook niet waterdicht van buiten. Wanneer ik een eind door het weiland heb gelopen zie ik dat de schoenen inderdaad aardig nat zijn geworden, zo lijkt het van buiten. Maar van binnen zijn mijn voetjes warm en droog! Test geslaagd!

Review - Lowa Renegade GTX Mid Women's

Ook tijdens mijn wintersport vakantie in Oostenrijk heb ik de schoenen meegenomen. Wanneer ik een dagje niet sku ga ik altijd wel lekker naar buiten om te wandelen. Op bepaalde stukken moest ik met de schoenen door wat diepe, verse sneeuw lopen en ik had dan ook verwacht dat dit voor natte voeten zou zorgen, maar ook dit kunnen de schoenen gewoon aan. Ook op ijzige stukken geeft de schoen voldoende grip en wanneer ik over het glibberige paadje bij ons huisje naar beneden loop ben ik blij dat ik deze schoenen aan heb, want ze geven voldoende grip.

Eenmaal thuis laat ik de schoenen wel altijd even goed drogen. (niet bij de kachel, maar gewoon in de gang) Daarna kan ik makkelijk het zand en vuil vande schoenen vegen met een borsteltje. Zo staan ze weer netjes klaar voor mijn volgende wandelavontuur!

Conclusie? Absoluut een hele fijne wandelschoen. Op de ondergronden die ik getest heb, asfalt, zand/modder, weiland, sneeuw en ijs, komt de schoen zeker goed uit de verf. De Gore-Tex voering doet zijn werk en de schoen zit ook nog eens heel erg comfortabel. 

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.