• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: Fjällräven Keb Trousers

Review: Fjällräven Keb Trousers

Een klein jaartje geleden plaatsten wij een oproep: wie wilt er een Fjällräven broek voor ons testen? Uit alle inzendingen kozen wij er drie. Eén verhaal zagen jullie al terugkomen in onze zomer Reisgids en nu volgt de tweede review van winnaar Jasper Smoorenburg!

Blij verrast was ik, toen ik een mail kreeg waarin stond dat ik uitgekozen was om de Fjällräven Keb Trousers te testen. Ik had toen nog helemaal geen ervaring met de outdoorkleding van Fjällräven. Voor zowel werk als privé ben ik veel in het bos te vinden. Onder andere hiken met de honden, steppen, speuren met de honden, kamperen bij bijvoorbeeld paalkampeer plaatsen, bushcraft weekenden of trektochten met kano of kayak. Bij deze outdooractiviteiten is een slijtvaste, waterafstotende, sneldrogende en comfortabele broek erg belangrijk. Zal ik deze eigenschappen vinden in de Fjällräven Keb Trousers?

Bij het passen van de broek bij Kampeerwereld Hendriks viel me gelijk al op dat het een hele comfortabel zittende broek is. De broek is een zogenaamde hybride broek. Dat wilt zeggen dat er gebruik is gemaakt van het G-1000 materiaal én van een dunnere, elastische stof. De voorkant van de bovenbenen, knieën, onderbenen en het zitvlak zijn voorzien van het G-1000 materiaal. Het elastische, dunne materiaal zit op de binnenkant van de dijbenen en achterkant van de bovenbenen. Daardoor heb je een hele goede bewegingsvrijheid in deze broek. Aan de voorkant is de broek voorzien van 2 grote steekzakken, waarvan de linker af te sluiten is met een rits. Beide zakken zijn tevens voorzien van een kleine mesh-pocket waar je gemakkelijk je telefoon, GPS of multitool in kunt opbergen. 

Review: Fjällräven Keb Trousers

Tijdens een prachtige 2 daagse hike in de Stille Kern bij Zeewolde heb ik de broek kunnen testen tijdens winterse weersomstandigheden. De temperatuur was rond het vriespunt met een stevige oosten wind waardoor het een stuk kouder aanvoelde dan de -1 graden die de thermometer aangaf. De koude wind kun je goed voelen op de plekken waar geen G-1000 in de broek is verwerkt. Ik heb het niet snel koud, maar ik kan me voorstellen dat mensen die het wel snel koud hebben er vanaf deze temperatuur al een thermo onderbroek onder willen dragen. Na een mooie wandeling door de Stille Kern ben ik doorgelopen naar paalkampeerplaats Campanula om aldaar brandhout te verzamelen en het meegebrachte avondmaal te bereiden op een houtvuurtje. Daarna slaapzak uitgerold en heerlijk geslapen onder 1 van de shelters die aanwezig was op de paalkampeerplaats Campanula. De volgende morgen na een klein ontbijt heb ik de gear weer ingepakt en door de natte sneeuw en regen via een kleine omweg terug naar de auto gewandeld.

De regendruppels die het G-1000 materiaal raken glijden meteen van de broek af. Een teken dat het G-1000 materiaal nog genoeg wax bevat. Het elastische materiaal is echter niet waterdicht, maar omdat dit een goed ademend materiaal is, is het binnen no time droog en vind ik het persoonlijk niet nodig om er een hardshell regenbroek overheen aan te trekken. 

Review: Fjällräven Keb Trousers
Review: Fjällräven Keb Trousers

Ik heb de Fjällräven Keb Trousers ook al kunnen testen bij warmer weer. Het was na een korte periode vorst ineens ruim 15 graden! Een mooie dag om een flink stuk te gaan steppen met m'n mechelse herder Fara. Na een korte warming-up gaan alle remmen los en werk ik me al steppend behoorlijk in het zweet. De broek voelt geen moment plakkerig aan en je merkt dat deze hybride broek erg goed ventileert. Als het echt warm wordt kun je bij de Fjällräven Keb Trousers ook nog bij beide benen ventilatie gaten openen d.m.v. een rits. Trouwens complimenten aan Fjällräven voor de keuze van deze ritsen! Snel te openen en te sluiten met 1 hand zonder dat er iets tussen komt. Dit is iets waar andere merken heel wat credits laten liggen op het gebied van gebruiksgemak. Fjällräven heeft dit top voor elkaar!

Tijdens 1 van de speur trainingen in het bos regende het het eerste half uur erg hard. Inmiddels had ik de broek al enkele keren gewassen en bevatte het G-1000 materiaal nagenoeg geen wax meer waardoor ik binnen een half uur tot op m'n onderbroek nat was. Maar de training duurde nog ruim 45 minuten en geloof het of niet, maar de Fjällräven Keb was aan het einde van de training al zo goed als droog. 

Review: Fjällräven Keb Trousers

En toen het waxen... ik dacht voorheen dat het lastig was en al helemaal niet uitvoerbaar in het bos tijdens een kampeer vakantie. Maar niets is minder waar. Het waxen van het G-1000 materiaal is kinderlijk eenvoudig. Zelfs te velde is het goed te doen door de warmte van het kampvuur bijvoorbeeld. (let wel op dat het niet TE warm wordt) Thuis heb ik het waxen gedaan met zowel een wax-ijzer als met een haar fohn. Beide opties zijn erg eenvoudig. 

JAZEKER! Ik heb de broek getest op draagcomfort, sneldrogend, waterdichtheid en slijtvastheid.

  • Het draagcomfort is uitmuntend! Mede door de hybride constructie van de broek. De Fjällräven Keb Trousers is daardoor in koudere weersomstandigheden (-1/-15) minder geschikt dan een broek geheel gemaakt van G-1000.
  • Waterdichtheid van het G-1000 materiaal is prima, zolang het om de 3 á 4 wasbeurten voorzien wordt van nieuwe wax.
  • Sneldrogend is de broek zeker. Ik heb nog geen andere outdoorbroek mee gemaakt die zo snel weer droog is. 
  • Slijtvast: Na een aantal maanden gebruik kan ik daar natuurlijk nog niet heel veel over zeggen. Maar gezien de reputatie van het G-1000 materiaal ga ik er vanuit dat de Fjällräven Keb Trousers mij niet teleur zal stellen. 

Ik kan iedereen die een comfortabele, sneldrogende en robuuste outdoorbroek zoekt de Fjällräven Keb Trousers aanbevelen!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.