• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: Rab Ascent 700 mummy slaapzak

Review: Rab Ascent 700 mummy slaapzak

Een reis door Scandinavië was voor Bart de uitgelezen kans om een wel heel mooie slaapzak te testen. Het is niet zijn eerste reis maar wel met de Ascent 700 van Rab. Lees hier hoe deze is bevallen en wat hij de grote voordelen vindt van deze slaapzak. Neemt hij de volgende reis deze weer mee of kiest hij voor een andere?

De mummy slaapzak van Rab heb ik gebruikt voor mijn reis door Scandinavië. In eerste instantie was ik ietwat sceptisch over de werking van deze slaapzak, maar tijdens de reis ben ik weggeblazen door de kwaliteit. Deze slaapzak heeft mijn reis comfortabel gemaakt! 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen ervaren kampeerder ben en mede daarom wilde ik meteen een goede slaapzak meenemen op reis. Op goed advies nam ik de Rab Ascent 700 mee en achteraf is gebleken dat dit een hele goede keus was

Persoonlijk vind ik de mummy slaapzak erg makkelijk in gebruik. Hij is compact op te bergen en is heel erg licht; nog geen anderhalve kilo! De ideale slaapzak voor een roadtrip. Voordat je erin gaat slapen, is het wel handig om hem even slaap-klaar te maken. Doordat de slaapzak tijdens het reizen in zijn foedraal (een mooi woord voor hoesje) zit, kan de eendendons wat gaan ophopen. Hierdoor ontstaan er ‘kale’ plekken die minder goed isoleren dan de plekken met veel dons. Door de slaapzak even op te schudden verdeel je de dons over de hele slaapzak en is er geen enkel plekje dat kou toelaat.

Na gebruik kan het geen kwaad om de slaapzak ergens open en uitgestrekt neer te leggen of op te hangen. Helaas had ik hier niet altijd de ruimte voor, maar op de momenten dat ik dat wel had, was het heerlijk om de slaapzak op deze manier even te laten luchten. 

Review: Rab Ascent 700 mummy slaapzak

De ritsen kun je van buitenaf en van binnenuit open- en dichtritsen. Dit vond ik erg fijn op de koude momenten, want dan wil je zo min mogelijk buiten de warme slaapzak komen. Ook heb je aan de binnenkant van de slaapzak een kleine binnenzak waarin je iets waardevols kan opbergen. Denk aan een horloge, telefoon of gps. Mijn telefoon was iets te groot, maar mijn hoofdlamp past er precies in.

Deze slaapzak van Rab is speciaal gemaakt om comfortabel te kunnen slapen in koudere temperaturen. De comforttemperatuur ligt tussen de -2 en -9 graden, en de uiterste temperatuur is zelfs -27 graden. Dit kwam tijdens mijn reis goed van pas!  

In het zuiden van Noorwegen was het in het begin nog niet zo koud (lees 10 graden) en dan was de slaapzak ook echt te warm. Hoe Noordelijker in kwam, hoe lekkerder ik kon slapen. Pas bij 5 graden en lager werd het comfortabel. Op een gegeven moment kwamen de temperaturen onder 0 te liggen en ik moet toegeven dat ik dat best spannend vond vlak voor het slapengaan. Toch heb ik in die koude temperaturen uiteindelijk heerlijk geslapen. Sterker nog, ‘s ochtends lag er een laagje ijs op de tent en dat had ik niet eens door. De mummy slaapzak is dus ideaal voor de koudere temperaturen. Ik had nooit gedacht dat ik in de winter zo lekker zou kunnen slapen in een tent.  

Review: Rab Ascent 700 mummy slaapzak

Hoewel de slaapzak door de mummy vorm vrij smal is, heb ik geen opgesloten gevoel gehad. Bij de voeten heb je nog best wat ruimte en dus je zit niet klem. De mummy vorm zorgt ervoor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat en dat gebeurt in deze slaapzak dan ook zeker niet.

Zoals ik eerder al vertelde, is de slaapzak gemaakt voor koudere weersomstandigheden. Om die reden denk ik dat de slaapzak geschikt is voor roadtrips, backpacken en kamperen in Noord-Europa, Noord-Amerika en in berggebieden tijdens de herfst- en wintermaanden. Voor mij is het in ieder geval de perfecte slaapzak geweest voor in Noord-Europa (Noorwegen, Zweden en Finland). Deze slaapzak van Rab is een prachtig staaltje innovatie! Inmiddels heb ik hem ‘s winters ook in Nederland gebruikt en dat bevalt goed.

  • Compact en lichtgewicht
  • Heerlijk warm
  • Goede prijs kwaliteitsverhouding
  • Waterafstotend, zelfs het dons
  • Weinig bewegingsruimte door de vorm
  • De pakzak kan je niet comprimeren
  • Vulling van dons ondanks het RDS keurmerk
  • Niet als deken te gebruiken

Ben ik tevreden over de slaapzak van Rab? Absoluut. Zou ik hem aanraden? Ook absoluut! Tot op heden is dit de beste slaapzak die ik ooit heb gehad. Mede dankzij de RAB Ascent 700 ben ik kamperen in de winter gaan waarderen. Je voelt je een echte avonturier in deze slaapzak, maar wel een hele comfortabele ;) Een aanrader!

Specificaties Ascent 700:

  • Gewicht 1290 gram
  • Comfort temperatuur -9°C 
  • Isolatie 650 cuin eendendons, RDS
  • Lengte slaapzak 215 cm
  • Maximale gebruikers lengte 185 cm
  • Inclusief opbergzak en pakzak
Review: Rab Ascent 700 mummy slaapzak
Bart
Over Bart
Met zijn enthousiasme weet Bart mensen te prikkelen om mee te doen. Wanneer hij op reis is wil je direct met hem mee!