• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: Red Chili AMP

Review: Red Chili AMP

Een tijdje was ik al op zoek naar een nieuwe klimschoen die zich wat meer richt op comfort. Op een dag kreeg ik de mogelijkheid om Red Chili aan het assortiment van Outdorado toe te voegen, en dit was de uitgelezen kans om een Red Chili schoen te proberen. Ik kocht de Red Chili AMP en....

Nu klim ik op de La Sportiva Solution en de La Sportiva Katana. De Katana's zijn aan vervanging toe en daarom ben ik overgestapt naar de AMP van Red Chili. Met in mijn achterhoofd de gedachte dat ik technische routes nog steeds met de Solutions zou doen en voor de rest de AMP's zou gebruiken. Tot op de dag van vandaag heb ik de Solutions nog niet aan gehad, maar ook vooral technische routes geklommen met de nieuwe Red Chili's. 

Als eerste valt het op dat de schoen geen veters of klittenband heeft maar elastiek. De AMP is een "slof". Het voordeel hiervan is dat je de schoen makkelijk aan en uit kan trekken. Het kan zijn dat het elastiek in de loop van de tijd iets uitrekt, maar ik heb er vertrouwen in dat dit niet ten koste gaat van de prestaties. 

Review: Red Chili AMP

Qua maatvoering houdt Red Chili de reguliere schoenmaat aan. Bij sommige merken koop je de schoen in een kleinere maat of juist een maat of anderhalf groter. Ik draag maat 44.5 van sneakers en heb ook maat 44.5 gekozen bij de AMP. Ik had ook maat 44 kunnen nemen maar ik zocht nu juist een schoen die iets meer comfort geeft en dus minder strak zit. Desondanks heb ik voorin de schoen bij de tenen het gevoel dat deze strak genoeg in de "toe box" worden gedrukt voor voldoende grip. Ook is deze box aan de binnenkant voorzien van geborsteld kunststof. Dit voelt zacht aan en zeker bij een toe grip is dit erg prettig. 

Zijn er geen nadelen zou je denken? Ja, ook de AMP heeft nadelen. Ik heb vrij smalle voeten en de schoenen van Red Chili, zoals de AMP, zijn iets breder. Hierdoor kan het voorkomen dat als ik op een greep sta tegen de wand en ik druk zet op die voet, ik van de greep wordt geduwd omdat het rubber aan de zijkant in de weg zit. Er ontstaat een vouw en die zorgt ervoor dat ik van de greep word "geduwd". Ook komt het voor dat wanneer ik mijn hak achter een greep of module zet er iets ruimte ontstaat voor in de schoen. Dit heeft met het elastiek te maken. Gelukkig wordt de voet nadat je van de greep los komt direct goed terug gezet in de schoen zodat je comfortabel verder kan klimmen. 

Review: Red Chili AMP

Wat ik van te voren had verwacht is uitgekomen, maar eigenlijk nog veel meer. Ik wilde een comfortabele schoen voor de wat eenvoudigere routes, maar ondertussen klim ik af en toe (als het de juiste avond is) een witte route in Kei Boulderhal met de AMP's. Eigenlijk moet ik snel de La Sportiva Solutions op klimmen zodat ik compleet de overstap kan maken naar Red Chili, want ik ben erg enthousiast over het merk en dat komt niet alleen omdat ze ook nog eens betaalbaar zijn en goed leverbaar!

Review: Red Chili AMP
Nick
Over Nick
Nick heeft jarenlange ervaring op de werkvloer als (voor) -tenten en outdoor specialist. Tegenwoordig kan hij aardig overweg met SEO.