• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Roadtrip door IJsland

Roadtrip door IJsland

Daar gingen we dan. Samen met mijn schoonzus was ik deze trip al maanden aan het plannen. Samen door IJsland en we zijn er helemaal klaar voor. Huurauto? Dikke truien? Wandelschoenen? Camera apparatuur? Check. Thermo ondergoed? Dubbel check. Off we go! Eenmaal aangekomen in IJsland hebben we onze huurauto opgehaald en kon het avontuur echt beginnen. We zijn direct naar Reykjavik gereden. Een hele mooie stad met veel bezienswaardigheden.

De planning voor dag twee was vrij duidelijk. Op naar het Thingvellir National Park! Echter werd onze planning direct op zijn kop gezet. Er was namelijk een sneeuwstorm op komst. #top… Hier hebben we onze eerste verstandige beslissing gemaakt, toch maar niet omhoog naar de klif.
Maar niet getreurd, want het volgende plan was alweer in uitvoering. Op naar de Geisers en de Gullfoss waterval. Onderweg hiernaartoe kregen we wel wat obstakels.
We reden in onze Kia Sportage naar de volgende locatie, toen we zagen dat verschillende auto’s de weg af waren gewaaid.

Roadtrip door IJsland

Dus hier tip #1 voor je roadtrip door IJsland: 
Huur een 4x4 aangedreven auto. Hiermee overleef je bijna alle winterse buien waarmee je in IJsland te maken krijgt. Ook kan je lekker je eigen plan trekken, je kan stoppen wanneer je maar wilt en dan zie je een hoop meer dan dat je een georganiseerde tour doet. 

De volgende dagen gingen we het zuiden van IJsland ontdekken.
De prachtige watervallen, de indrukwekkende zwarte stranden en het neergestorte vliegtuig de Sólheimasandur. Wat ben ik blij dat ik mijn Lowa Bormio GTX wandelschoenen aan had. Hiermee was de wandeltocht van 14 kilometer naar het wrak geen probleem en het was zeker de moeite waard!

Tip #2: Goede wandelsokken zijn eigenlijk net zo belangrijk als wandelschoenen. Hiermee voorkom je een hoop blaren!

Roadtrip door IJsland


De volgende dag zijn we vroeg opgestaan. We gingen namelijk vandaag de grootste gletsjer van IJsland bewandelen, de Vatnajökull.
Dat betekend: trui aan, mijn wandelbroek , muts op, wandelsokken en wandelschoenen aan. Samen met een gids gingen we de uitdaging aan en omdat een gletsjer natuurlijk super glad is kregen we stijgijzers om onze schoenen en een helm op. Samen met een ijzeren hamer waren we klaar om de strijd aan te gaan. Als kers op de taart werden we ook nog begroet door 2 super grote kraaien en een geweldig uitzicht!

Tip #3: Wil je ook een gletsjer tocht maken? Boek dit altijd samen met een gids. Ten eerste heb je iemand bij je die er veel ervaring mee heeft en ze weten ook nog de leukste weetjes over de gletsjer.

Roadtrip door IJsland

Onze overnachtingsplek was nog een uurtje of 8 rijden,. Het was al laat in de middag, niet helemaal goed gepland, maar de gletsjer hadden we ook zeker niet willen missen. We hadden gelukkig al gebeld met onze accommodatie dus ze wisten dat we wat later zouden aankomen.

Tip #4: Licht altijd je accommodatie in als je later bent dan verwacht, dan leggen ze alvast de sleutel voor je klaar!

Roadtrip door IJsland



De volgende dag stond vooral in het teken van het noorden verkennen.
Dus we hebben lekker de auto gepakt en zijn rustig richting de volgende locatie gereden: Akureyri! Dit is de op één na grootste stad van IJsland.
Hier hebben we wat souvenirs geshopt en lekker de stad bekeken. We kwamen erachter dat we ook konden skiën en snowboarden in dit gebied.
Dus na wat research hebben we gelijk de planning voor de volgende dag gemaakt, een lekker sportief dagje!

Tip #5: Neem altijd je skibroek mee, je kan in IJsland op veel plekken wintersporten, maar de broek is ook altijd handig als je het koud hebt.

De laatste 2 dagen waren aangebroken. Ondanks dat we nog maar 2 dagen hadden, waren er nog wel veel dingen die we wilden zien en doen! We zijn nog naar de Black Church geweest en naar een ieniemienie warm waterbron midden in de natuur.

De allerlaatste dag is aangebroken. De volgende ochtend zouden we terug vliegen. Alles uit deze laatste dag halen! We hadden een pittige planning gemaakt. Vroeg in de ochtend zijn we naar de eerste locatie gegaan van die dag: Bogarnes. We hebben hier op ECHTE IJslandse paarden gereden. Nu denk je waarschijnlijk: ‘Oh maar dat is niet zo’n verschil met een Nederlands paard.’ Nou daar vergis je je in. Het is echt heel anders. Een ‘normaal’ paard heeft zo’n 3 versnellingen. Maar een IJslands paard heeft er 4. De extra gang lijkt op HEEL HARD HUPPELEN. Je zit er als een soort stuiterbal op.

Tip #6: Ga dit doen! Je hebt de tijd van je leven en je ziet de mooiste plekjes, te paard!

Roadtrip door IJsland

Daarna was het vol gas op naar Reykjavik, voor de walvissentocht. We gingen met een bus naar de haven, wat zuidelijker dan waar we eigenlijk heen gingen. Alsof deze dag niet beter kon, zagen we wel 2 walvissoorten. De bultrug en de orka!! De orka’s zitten normaal alleen in het noorden. Dus moet je nagaan hoe happy wij waren dat we ze toch zagen.

Tip #7: Neem een zoomlens mee voor je camera. Hiermee kan je de mooiste dieren fotograferen! En dit heb je zeeeeker nodig bij walvissen. Na de tocht gingen we nog naar het museum, Whales of Iceland.  Hier hebben ze levensgrote replica’s van alle soorten walvissen. Toch wel gek om dat te zien als je net een walvissen tocht hebt gedaan! Ze vertellen je van alles over de walvissen, super interessant!

Last but not least! Als afsluiter zijn we ’s avonds naar de wereldberoemde Blue Lagoon geweest. Hier hebben we een heerlijk 4-gangen menu gehad met typisch IJslandse gerechten. Daarna zijn we natuurlijk lekker wezen badderen met een wijntje en een maskertje erbij. Een hele goede afsluiter van deze geweldige avontuurlijke vakantie!

Wil je meer tips over IJsland? Kom vooral langs in de winkel en vraag naar Nancy