• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Rondreizen met de camper

Rondreizen met de camper

Iris en Stefan, ze zijn sinds 1,5 jaar een stel en hebben allebei dezelfde passie: de wereld ontdekken! Daarom trekken ze er regelmatig samen op uit in hun zelf omgebouwde kampeerbus.

Stefan kocht 3 jaar geleden een oude Mercedes bus uit 1986, voorheen was dit een motorcross bus. Er was een kleine plek om te slapen en achterin de bus kon gesleuteld worden aan de motoren. Wanneer de twee elkaar ontmoeten merken ze vrij snel dat er één grote passie is die ze samen delen; vrijheid en de wereld ontdekken. Dus de bus werd opgeknapt, er kwam een doorgang naar de garage vanuit het keukentje, waar een slaapkamer van werd gemaakt.
De inrichting werd opgeknapt en verder werd de bus technisch in orde gemaakt. Als laatste werd er wat gezelligheid aangebracht in de vorm van lampjes en leuke kussentjes.

Rondreizen met de camper

Eenmaal opgeknapt besluit het stel om samen een maand op pad te gaan. De eerste reis die ze samen maken gaat naar Roemenië. Hoewel het eigenlijke doel een festival in Bulgarije was werd die bestemming nooit gehaald. “Maar dat is nu juist het leuke aan reizen met een camper en die vrijheid opzoeken. Je hebt een idee, maar onderweg verandert de route steeds omdat je zo flexibel bent. Ondanks dat we dat festival niet bezocht hebben was het wel een onvergetelijke reis waarbij we door 14 verschillende landen zijn gereden! De route in Roemenië was prachtig en we hebben hier één van onze mooiste routes gereden! Dit was de Transfagarasan Road, deze weg is 90 kilometer lang en loopt door het Fagarasgebergte. Het hoogste punt ligt op 2134 meter en geeft je echt een spectaculair uitzicht!”

Rondreizen met de camper
Rondreizen met de camper

De omgebouwde bus van Iris en Stefan is wel een beetje een vreemde eend in de bijt: “Tijdens onze reis naar Roemenië besloten we onderweg te stoppen, wildkamperen was hier geen optie dus stonden we uiteindelijk op een camperplaats. We vielen nogal op tussen al die standaard campers, maar dat vinden wij juist zo tof!” Voordeel van de omgebouwde bus is ook dat je veel dingen zelf kan vervangen of repareren als je een beetje handig bent. “De bus heeft geen computer gestuurde onderdelen die bij een garage gereset moeten worden, dus veel kan je zelf.”
Onderweg naar Roemenië heeft Stefan een aantal keren de handen uit de mouwen moeten steken, en een verdwenen oliedop werd creatief vervangen door aluminiumfolie en tape!

Rondreizen met de camper

Voorlopig genieten Iris en Stefan van de reizen die ze met hun bijzondere camper maken. Wanneer ze op reis gaan, of dat nu een weekendje weg is of voor langere tijd, zoeken ze altijd het ultieme gevoel van vrijheid op. Het uiteindelijke doel van de twee is om een grotere camper te bouwen en deze helemaal off grid te maken om zo de wereld rond te reizen. “Hiermee willen we voor onbepaalde tijd totaal onafhankelijk gaan reizen en de wereld zien. Misschien beginnen we in Marokko en we zien wel wat de reis ons brengt. Wie weet gaan we wel in het buitenland werken en wonen, als we de wereld maar kunnen ontdekken!”

Heeft Iris je geïnspireerd en lijkt het jou leuk om ook zelf een kampeerbus om te bouwen en de vrijheid op te zoeken? Iris heeft één hele belangrijke tip voor je: “Gewoon doen! Luxe opgeven is geen probleem, want back to basic is ook goed. Wanneer je geen plan hebt komen er juist hele mooie dingen op je pad!”

 

 

Rondreizen met de camper

“Omdat wij in de bus een kleine keuken hebben en ruimte schaars is, is slim indelen echt belangrijk. Wij zijn dan ook heel blij met de opvouwbare keukenartikelen. Zo hebben wij al een teil en een opvouwbare fluitketel. Compact is belangrijk!”

Opvouwbare kampeerartikelen>>