• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Tips & Tricks: Outdoorkleding

Door je kleding na gebruik direct even uit te hangen, heb je er langer plezier van. Dit geldt niet alleen voor outdoor kleding, maar voor alle kleding. Door de stof van je kleding te laten ventileren, blijven geurtjes van transpiratie of parfums minder lang zitten. Ook bacteriën krijgen minder snel kans om zicht te verspreiden. Laat je kleren daarom ook niet te lang op een slecht ventilerende plek zoals in een plastic zak liggen. Op den duur kan uiteraard alles met de juiste wasvoorschriften gewassen worden. 

Tips & Tricks: Outdoorkleding
Tips & Tricks: Outdoorkleding

Niet elke buitenactiviteit vraagt om dezelfde outdoor kleding. Toch is het in elke situatie verstandig om met laagjes te werken. Maar gebruik van een tussenlaag van merinowol of een synthetische vezel zoals polyester of polyamide. Wol behoudt bijvoorbeeld veel beter zijn warmte-isolatie wanneer dit nat is geworden, terwijl katoen het tegenovergestelde doet. Polyester en polyamide nemen niet tot nauwelijks vocht op, maar ademen weer minder goed. Kies daarom voor kleding die past bij de activiteit die jij wil gaan doen. 

Tips & Tricks: Outdoorkleding

Krijg je het toch koud in je kleding? Bekijk dan goed waar dat aan kan liggen voordat je overgaat op het kopen van extra kleding. Vertoon je weinig inspanning door stil te staan of wandel je op een langzaam tempo? Voer dan het tempo iets op zodat je het wel warm krijgt. Het kan zijn dat er een koude wind staat, zet dan lekker je capuchon of muts op. Denk ook goed na over de onderlagen die je aan hebt. Onderlagen kunnen veel invloed hebben op de warmte die je lichaam vasthoudt.  

Tips & Tricks: Outdoorkleding

Wist je dat 
Je geen katoenen shirt en/of trui moet dragen bij activiteiten die vragen om een matige tot hoge inspanning? Katoen neemt na verloop van tijd vocht op en laat dit niet snel los. Vocht trekt op zijn beurt weer kou aan en daardoor koelt je lichaam erg snel af.

##
Stinkende sokken beter in een zakje in de vriezer gelegd kunnen worden dan in een hete wasmachine? Bacteriën die een vervelende geur veroorzaken overleven de hitte, maar worden gedood wanneer ze bevriezen. Bij de volgende wasbeurt worden ze vervolgens uit de sokken gewassen.

Tips & Tricks: Outdoorkleding

Is je kleding na gebruik vies geworden? Geen probleem! We hebben diverse onderhoudsmiddelen in het assortiment die jouw technische kleding weer schoon en geïmpregneerd krijgt. Op deze pagina geven we graag advies over het wassen van de verschillende kledingmaterialen. 

Tips & Tricks: Outdoorkleding

Door je kleding binnenste buiten te wassen, blijft het een stuk langer mooi. De buitenstof wordt minder snel vaal en de naden en stiksel beschadigen minder snel door de ronddraaiende trommel. 

Rol je (outdoor) kleding op bij het vervoeren hiervan. Door je kleding op te rollen ontstaan er minder kreukels en het neemt minder ruimte in beslag. Ideaal voor wanneer je aan het reizen bent en beperkte ruimte hebt. 

Tips & Tricks: Outdoorkleding

Advies 
Weet je niet zeker of jouw kleding nog wel regenbestendig is? Controleer dit dan door een gedeelte van de stof onder een stromende kraan te houden. Schenk daarbij extra aandacht aan de plekken die meer wrijving hebben tijdens het dragen van de kleding (denk aan de schouders die een rugtas dragen). Wordt de stof donkerder van kleur en neemt deze het vocht op? Dan is het tijd om je kleding opnieuw te impregneren. Parelt het water netjes van de stof af? Dan kun je met een gerust hart op pad gaan. 

##
Ga je voor langere tijd op pad? Neem dan een setje droge kleding mee. Je kunt immers overvallen worden door een flinke regenbui en het zou vervelend zijn als je daardoor de rest van de dag koud en klam bent.

Over Specialist (Outdoor)
Onze outdoor-specialist vertelt je alles wat je wil weten over de laatste mode, maar ook de technische details worden niet overgeslagen.