• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Tips voor de culinaire kampeerder

Aansluitend op onze gezellige BBQ Proeverij willen wij je via deze blog ook graag meer meegeven over koken op de camping. Een maaltijd koken op de camping is natuurlijk anders dan thuis een diner koken. En je hoeft op de camping ook echt geen sterrenmaaltijd te koken, maar een lekker bordje eten is natuurlijk wel heel erg fijn. Want koken op de camping heeft toch iets! Wij geven je een aantal handige en smakelijke tips! 

Om te beginnen heb je natuurlijk niet de kookuitrusting die je thuis tot je beschikking hebt. Op de camping koken is toch wat meer behelpen dan thuis in je vertrouwde keukentje. Maar dat wilt niet gelijk zeggen dat het minder lekker moet zijn dan thuis.

Onze eerste tip is dan ook om de juiste uitrusting mee te nemen. Kies een kooktoestel of barbecue waar jij goed mee uit de voeten kan. Maak je uitrusting compleet met pannen en roosters of bakplaten die je graag wilt gebruiken. Zorg voor fijne messen en snijplanken om alles op te snijden. 

Tips voor de culinaire kampeerder

Eenmaal aangekomen op de camping is het handig om na het opzetten van je tent een stukje van de plek of tent in te richten als 'keuken'. Span bijvoorbeeld een tarp zodat je droog kan koken, of maak een hoekje onder de luifel. Zo heb je alles bij elkaar. Ook is het heel erg slim om bepaalde dingen die je thuis standaard gebruikt mee te nemen. Denk aan olie, zout, peper en je favoriete kruiden. Sommige dingen die wij in Nederland hebben zijn in het buitenland misschien niet te krijgen. Maar het is ook erg leuk om kruiden en lekkernijen uit jouw vakantieland te proberen, dus neem niet je hele kruidenrek mee!

Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje, ze hebben natuurlijk allemaal de grote supermarché ’s vol met groente, fruit, sauzen, pasta's en nog veel meer. Dit kan erg handig zijn voor de basis boodschappen als water, ander drinken en bijvoobeeld chips. Leuker is nog de lokale markt van het dorp te ontdekken. Het is dan ook erg handig om voor vertrek te kijken wanneer de markt is. Eenmaal aangekomen kan je je zintuigen de vrije loop laten en heb je vaak keuze uit de lekkerste, verse groentes en fruit. Niet alleen vers, maar in veel gevallen ook nog goedkoper dan in de supermarkt. Om dan nog maar te zwijgen over de lekkerste lokale kaasjes, vleeswaren en specialiteiten. En als je bij aankoop om lekkere tips van de lokale bevolking vraagt dan weten wij zeker dat je de heerlijkste gerechten op de campingtafel tovert!

Tips voor de culinaire kampeerder

De makkelijke maaltijd lijkt bij kampeerders de favoriet te zijn. Denk aan eenpansmaaltijden, barbecueën met de buren en de blikjes en pakjes van thuis. Natuurlijk is daar niets mis mee, maar op de camping tijdens de vakantie wil je soms toch lekker koken? Daarom hebben wij wat inspiratie voor je!

Je kan natuurlijk broodjes en croissants halen bij de campingsupermarkt, of een bakje cornflakes maken. Maar tijdens de vakantie mag je jezelf best verwennen toch? Dus wat dacht je van bananen pannenkoekjes, of lekkere wentelteefjes met vers fruit! Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en met een brander en koekenpan kom je al een heel eind. Ook met de Omnia oven kan je voor het ontbijt de lekkerste dingen maken. Natuurlijk verse, warme afbakbroodjes, maar bijvoorbeeld ook een lekker rozijnen- of notenbrood. 

Tips voor de culinaire kampeerder

We kunnen er natuurlijk niet omheen, de een- of tweepansgerechten. Eigenlijk hoort het gewoon bij kamperen. Lekker makkelijk en niet teveel afwas. Maar het kan natuurlijk ook net een beetje anders dan de geijkte chili con carne en macaroni. Zo kan je bijvoorbeed een lekkere gevulde couscous maken met lokale groentes en feta kaas. Of maak een simpele tagliatella met verse pesto van de markt, kip en lekkere Parmezaanse kaas. Het hoeft echt nieet ingewikkeld te zijn. 

Ook met de Omnia oven kan je verschillende lekkere maaltijden maken, zo kan je een verse groente lasagne maken in deze wonderpan. Maar ook een quiche of heerlijke overnschotel is geen probleem, lekker met een frisse salade erbij.

Bij warm weer is een lekkere maaltijdsalade natuurlijk altijd welkom. Naast het feit dat het lekker is, is het ook nog eens heel makkelijk. Het vergt vooral het nodige snij- en hussel werk. Zo kan je verschillende pastasalades maken, waarvoor je alleen de pasta maar hoeft voor te koken. Voeg toe wat je allemaal lekker vindt en maak het af met een lekkere, zelfgemaakte dressing. Maar ook een quinoasalade past erg goed bij warm weer en kan je goed eten bij een stukje gebakken vlees van de barbecue. 

Tips voor de culinaire kampeerder

Ga je barbecueën kies er dan voor om de kant en klare rundvlees- en aardappel salades achter wegen te laten. Koop op de markt een lekker brood en wat fijne smeerseltjes zoals pesto, aoili of tapenade en koop bij de visboer en slager verse vis en vlees. Probeer eens wat nieuwe dingen uit en maak daarnaast gewoon een simpele salade. Goed flesje wijn of een koud biertje erbij en wij verzekeren je dat het genieten geblazen wordt!

En de maaltijd kan natuurlijk het beste afgesloten worden met een lekker, vers schepijsje!

Tips voor de culinaire kampeerder
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.