• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Voor het eerst kamperen? Dit is waar je op moet letten!

Voor het eerst kamperen? Dit is waar je op moet letten!

Kamperen. Sommige mensen moeten er niet aan denken en andere zweren bij deze manier van vakantie vieren. En als je deze blog bent gaan lezen dan is de kans groot dat jij ervoor gekozen hebt om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen. Top keuze natuurlijk! Maar wat komt er nou bij kijken als je voor het eerst gaat kamperen? Waar moet je op letten en wat is handig om vooraf te weten of doen? Wij helpen je heel graag een handje op weg met deze blog.

Natuurlijk is het logisch dat als je gaat kamperen je daar dan ook een tent voor nodig hebt. Dus beginnen we bij de aanschaf van een tent. Kijk goed naar het aantal personen dat in deze tent moet slapen/wonen. Iedereen heeft zijn ruimte nodig en vanzelfsprekend moeten er genoeg slaapplekken zijn. Naast het aantal personen is ook het materiaal van de tent iets om naar te kijken. Wil je graag rondreizen en gaat de tent dus veel afgebroken en opgezet worden, dan is een lichtgewicht tent van polyester aan te raden. Maar ga je met het hele gezin naar een camping in een warmer klimaat, kies dan voor een tent van technisch katoen. Mocht je nou twijfelen, kom dan gerust langs in onze showroom voor een passend advies!

Als de tent dan eenmaal is aangeschaft kan de pret beginnen! Toch? Natuurlijk, maar wij zouden je willen aanraden om de tent eerst eens thuis een keer op te zetten. Want om je nieuwe campingburen niet het genoegen te geven van een echtelijke ruzie of ongemakkelijke frustraties kan het helpen als je de tent al een keer eerder hebt opgezet. Je weet dan ongeveer waar de stokken moeten komen en hoe je de tent goed strak kan spannen. En vind je het nou zonde om de tent direct na al die inspanning weer af te breken? Laat de kids alvast een nachtje proefkamperen met vriendjes en vriendinnetjes!

Voor het eerst kamperen? Dit is waar je op moet letten!

Als je voor de eerste keer gaat kamperen heb je geen idee welke spullen hier voor nodig zijn. Wat neem je mee naar de camping? De pannen van thuis? Of speciale camping pannen? Stoelen? Hoe zit dat? Om het je wat makkelijker te maken hebben wij een handige checklist voor je gemaakt zodat je straks op de camping niets vergeten bent!

Voor het eerst kamperen? Dit is waar je op moet letten!

Zoals hiervoor genoemd is er een handige checklist voor de kampeerder. Probeer je hier ook een beetje aan te houden en sleep niet teveel mee naar de camping. Je zult erachter komen dat je heel veel spullen niet gebruikt. Die nette kleding, hakken en onpraktische kleding kan je thuis laten. Net als dure sieraden en elektronica. Je bent op de camping! Probeer dus goed te kijken wat je echt nodig hebt op de camping. En als je er eenmaal bent en geniet van de natuur en het fantastische campingleven zal het je echt aan niets ontbreken en dan mis je die stiletto’s helemaal niet ;-)

Veel mensen denken bij kamperen aan een krakkemikkig luchtbed, een zere rug en slapeloze nachten op de camping. Niets is minder waar! Want kamperen betekend niet dat je slechter moet slapen dan thuis, het blijft tenslotte vakantie. Dus zoek naar een slaapmat die net zo lekker slaapt als thuis. Tegenwoordig zijn er veel boxmodel slaapmatten verkrijgbaar, dit lijkt op een matras en ligt heerlijk. Deze zijn wel wat zwaarder, dus niet geschikt als je van plan bent rond te gaan trekken. Ook is de keuze in lichtgewicht slaapmatten ruim en zit er eigenlijk altijd voor ieder wel wat tussen.

Voor het eerst kamperen? Dit is waar je op moet letten!

Ook op de camping moet je natuurlijk goed voor je innerlijke mens zorgen. Lekker eten hoort ook bij een fijne vakantie. En op de camping koken gaat natuurlijk wel iets anders dan thuis. Geen luxe kookplaat, oven of broodbal machine om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. Maar dat betekend niet dat er op de camping niet lekker gegeten kan worden.

Voor het koken op de camping zijn meerdere mogelijkheden. Je kan natuurlijk een BBQ meenemen. Maar wat dacht je van de Cobb. Met deze handzame barbecue maak je ook lekkere groente gerechten of een smakelijke wokschotel. Dit geldt ook voor de skottelbraai, waarmee je verschillende kanten op kunt. En als je heel graag verse broodjes bakt, of een lekkere cake, dan kan je ook de Omnia oven meenemen. Hiermee bak je in broodjes, cake en hartige taarten.

Kortom, voor koken op de camping zijn voldoende opties. Makkelijk, voor als je iets meer wilt uitpakken of als je graag de culinaire campingkok uit wilt hangen.

  • Zorg dat je een beetje op tijd aankomt op de camping. Zo heb je alle tijd om je tent op te zetten en hoeft dit niet in het donker.
  • Dan nog een tip over het neerzetten van de tent. Kijk goed waar op de campingplek je hem neerzet. Houdt rekening met de zon en schaduw en zet je tent natuurlijk niet in een kuil of afloop. Dat slaapt niet fijn en is nog vervelender als het begint te regenen….
  • Is de vakantie ten einde? Berg je tent dat goed op. Dit betekend droog en netjes opgevouwen. Zo kan je hem volgend jaar weer netjes van zolder halen en weer een leuke vakantie beleven.
  • En ten slotte natuurlijk lekker genieten! Want kamperen is gewoon de fijnste manier van vakantie vieren!