• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Wandelroutes in eigen land

Wandelroutes in eigen land

Nu we massaal in eigen land kamperen, is het tijd om Nederland te gaan verkennen. En hoe fijn is het om je wandelschoenen aan te trekken en een heerlijk stuk te wandelen?
Deen en Alette van de Hikaholics hebben een aantal leuke routes voor jullie uitgezocht. De routes die ze hebben beschreven zijn nog niet zo bekend. Er is nog genoeg te ontdekken en te zien in ons mooie Nederland!

De Marker Wadden is een onbekend nieuw eiland in de provincie Flevoland. Een prachtig onontdekt natuurgebied, wat echt nog aan het groeien is. Het is een eiland dat ‘gemaakt ’ is door Natuurmonumenten om daar de flora en fauna weer nieuw leven in te blazen.
Let er op dat je vooraf tickets moet boeken om het natuurgebied te bezoeken. Dit komt doordat er maar een aantal personen tegelijk naar binnen mogen. Zo blijft het natuurgebied beschermd!

Redenen om de markerwadden te bezoeken:

  • Het is een nog onbekend natuurgebied
  • Je begint op een boot, zo betreed je het eiland
  • Je ziet veel verschillende vogel soorten

Marker Wadden:
Nieuwste eiland van Nederland

Wandelroutes in eigen land

Een plaats dichtbij Winterswijk op de grens van Duitsland. Het lijkt net klein Zwitserland met het glooiende heuvellandschap. We wilden hier al heel lang gaan hiken. We hebben een relatief korte route gelopen van 15 km door het mooie landschap van Aalten en Bredevoort. Langs de route zijn er verschillende groente velden, waarvan verschillenden zelfs hoger dan ons waren. Langs de route vind je verschillende monumenten van de tweede Wereldoorlog. Je kan zelfs wat kennis op doen tijdens de wandeling!

Wil je dezelfde route wandelen als Deen en Alette? Klik dan op de onderstaande button voor de route.

Deze mooie wandeling is 13 kilometer lang. Het pad loopt langs de rivier ‘De Reest ’ in de provincie Overijssel. De wandelroute hebben we gevonden via een mede-hiker. Op zijn website vertelde hij over de verschillende landschappen die je tegenkomt. Over de monumentale boerderijtjes en vele diersoorten. We zijn zelfs een Schotse Hoogland kalf tegengekomen. Kortom, dit is een mooie route voor de echte natuurliefhebber.

Hiken in Avereest

Pas hebben wij een aantal klompenpaden en een Zuiderzee route aan elkaar geknoopt om van het plaatsje Eemnes, via Eembrugge naar Baarn te lopen. Dit is een prachtig natuurgebied met veel weidevogels in het Gooi. Juist in het Gooi gaan veel mensen naar Lage Vuursche of de Utrechtse Heuvelrug, maar deze onontdekte polder is een prachtig pareltje. Met als leuk startpunt de Thee Tuin Eemnes.

Deze tocht hebben wij zelf nog niet gelopen. Hij staat bij ons in de planning voor Juli. Bijna 90 km door het Twentse landschap waarbij je zelf de tent mee neemt om te gaan kamperen. Op de site van Starthiking staat de route / benodigdheden etc. De meeste mensen kennen alleen het Pieterpad, terwijl er op wandel gebied zo veel meer te ontdekken is Nederland. Een geweldige route om uit te proberen.

Het Twentepad

Wandelroutes in eigen land

Wil je meer zien van Deen en Alette van de Hikaholics? Volg ze dan snel!

Youtube Instagram