• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Zo word jij een tentenkenner in de dop

Zo word jij een tentenkenner in de dop

Tegenwoordig lijkt het alsof je overal wel een tent kan kopen. Iedere winkel, supermarkten niet uitgezonderd, bieden wel een tent aan. Echter, niet elke tent is van de meest geweldige kwaliteit. Hier bij Kampeerwereld Hendriks zien we genoeg tenten voorbijkomen in ons assortiment en anders wel in het tentenatelier. In deze blog delen wij onze ervaringen en expertise waar je op moet letten bij het kopen van een tent en hoe jij een goede tent kan herkennen.

Zo word jij een tentenkenner in de dop

Als eerste is het belangrijk vooraf te bedenken voor welke doeleinden je de tent wilt gaan gebruiken. Ga je lichtgewicht rondreizen, blijf je een aantal weken achter elkaar op de camping staan of misschien ga je wel naar een festival?

Wanneer je hebt bepaald waar je de tent voor wilt gaan gebruiken, kun je gaan kijken welke tent het beste bij jouw activiteiten past. Maar aan welke kwaliteiten moet de tent dan voldoen?

Bekijk hier alle tenten>>

Zo word jij een tentenkenner in de dop

Het is belangrijk om te checken van welk materiaal de tentstokken gemaakt zijn. Je wilt natuurlijk niet dat deze snel krom trekken of zelfs breken. De meest voorkomende materialen voor stokken zijn glasfiber, aluminium en staal. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Staal is bijvoorbeeld heel stevig, maar ook zwaar. Hier komt ook weer om de hoek kijken voor welke doeleinden je de tent wilt gebruiken. Staal zou dus bijvoorbeeld een goede keuze zijn als je een langere tijd op de camping gaat staan. Lees op deze pagina welk materiaal tentstokken bij jouw wensen past.

Zo word jij een tentenkenner in de dop

Hetzelfde als bij de stokken verschilt het per materiaal tentdoek welke de beste keuze is voor jou. Ga je met de familie de hele zomer op de camping staan? Dan wordt het tentdoek blootgesteld aan veel weerselementen. In dit geval is het een goede keuze om voor een tent te gaan met een katoenen tentdoek. Katoen heeft namelijk als eigenschappen dat het ademt en sterk is, maar het is wel een zwaar en langzaam drogend doek. Voor lichtgewicht kampeerders is een polyester tentdoek of een tentdoek van nylon een betere keus. Deze zijn licht in gewicht en drogen snel, maar zijn bijvoorbeeld minder goed bestand tegen UV-straling. Dan is er ook nog het technisch katoen. Dit is een mix van katoen en polyester en combineert dus ook de voordelige eigenschappen van de materialen. Bedenk waar jij de tent voor wilt gebruiken en pas je keuze aan tentdoek daarop aan.

Het volgende punt gaat over de ventilatiemogelijkheden. Zo blijft er frisse lucht door de tent circuleren. Dan komt er geen condensvorming en dit is beter voor je gezondheid. Naast de ventilatie is het belangrijk na te denken over de isolatie mogelijkheden. Wanneer je in koudere omstandigheden verblijft kan een tent met binnentent een uitkomst zijn. Door het toepassen van een luchtlaag tussen de binnen- en buitentent wordt er beter geïsoleerd en houd jij het lekker warm in het slaapgedeelte. Een vast kuipzeil, dit grondzeil zit vast aan het tentdoek, helpt ook om tocht en vocht buiten de tent te houden. Op deze manier houd jij het heerlijk comfortabel in de tent.

Verder is het belangrijk te letten op de afwerking van de tent. Controleer of het doek voorzien is van een waterafstotende coating of vuilwerende beschermlaag. Misschien heb je wel specifieke eisen waaraan de tent moet voldoen, bijvoorbeeld een horrengaas of de positie van de ingangen.
Of misschien wil je juist de mogelijkheid hebben om met een tarp een schaduwplek te creëren. Check ook de kwaliteit van de ritsen, deze ga je namelijk nog heel vaak gebruiken.

Zo word jij een tentenkenner in de dop

Een tent online kopen is natuurlijk mogelijk, maar nog veel fijner is het als je de tent een keer in het echt gezien hebt en alles erover hebt kunnen vragen. Wij hebben in onze winkel in Ermelo de tentmodellen in de showroom opstaan zodat je de tent ook echt kan ervaren. Kom dus gerust een keer langs zodat onze tent specialisten je kunnen helpen en al je vragen kunnen beantwoorden. Zo ben je ervan verzekerd dat je de beste tent kiest voor jouw vakantie avonturen.

Zo word jij een tentenkenner in de dop