Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Materialen van de campingstoelen

Materialen van campingstoelen

Bij het uitzoeken van een campingstoel is niet alleen het zitcomfort belangrijk. Je kijkt ook naar de materialen waar de stoel van gemaakt is. Er zit namelijk nogal wat verschil in de materialen van bekleding en het frame van de stoel.

Er zijn tegenwoordig 4 soorten bekleding die veel voorkomen. We zullen deze stuk voor stuk toelichten:

  • Textileen
  • Gepolsterd textileen
  • Gepolsterd polyester
  • Air Comfort van Lafuma
  • Air-Deluxe van Crespo
- Materialen van de campingstoelen

Textileen is een weerbestendig materiaal met duurzame eigenschappen. Zo is het waterbestendig en geeft het dus niet als de stoel in de regen heeft gestaan. Voordeel is dat het materiaal ook redelijk makkelijk af te nemen is. Handig voor het schoonmaken, maar dus ook om na de regen de stoel af te nemen. Door de open structuur is het ook nog redelijk luchtdoorlatend en zit je zacht. 

Campingstoel van Textileen
- Materialen van de campingstoelen

Gepolsterd houdt eigenlijk in dat er een soort vulling in de stoel zit. De buitenkant heeft dus dezelfde structuur als textileen, alleen heeft deze nu een vulling. Een voordeel is dat het lekker zacht zit. Ook water is geen probleem, de vulling heeft een honingraadstructuur en hierdoor blijft water niet zitten na een bui. Ook dit materiaal is luchtdoorlatend, dit kan in de avond wel iets kouder zijn, maar is heerlijk ventilerend op een warme zomerdag. 

Campingstoel van gepolsterd textileen
- Materialen van de campingstoelen

Dit materiaal is in tegenstelling tot bovengenoemde materialen niet waterbestendig. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf. Ga je kamperen in een warm, droog land dan is dat helemaal geen probleem. Kies je voor een minder zonzekere bestemming denk er dan aan tijdens een regenbui de stoelen even droog te zetten. Verder is gepolsterd polyester erg zacht en voelt het lekker aan op de huid. 

Campingstoel van gepolsterd polyester
- Materialen van de campingstoelen

Nieuwkomer in de bekleding is de Air Comfort van het merk Lafuma. Dit materiaal is speciaal door de stoelenspecialist bedacht. Het materiaal is erg zacht en daarmee ontzettend comfortabel. Het materiaal bestaat uit 3 lagen, onderop een laag textileen, daarna ademende vulling en ten slotte een laag zacht polyster. Het geheel is luchtdoorlatend en sneldrogend. Geschikt voor verschillende klimaten dus! 

Deze stof vind je bij ons in het assortiment bij bepaalde modellen relaxstoelen van Lafuma.

Air Comfort van Lafuma
- Materialen van de campingstoelen
- Materialen van de campingstoelen

Naast de Air Comfort stof van Lafuma, bestaat er ook de Air- Deluxe stof van Crespo. Het materiaal is erg stevig, en is extra lucht- en waterdoorlatend. Dit maakt het een ideale stoel in warme gebieden, maar ook na een regenbui is de stoel zo weer droog.

Deze stof vind je bij ons in het assortiment bij bepaalde modellen verstelbare stoelen, relaxstoelen en ligbedden van Crespo.

- Materialen van de campingstoelen

Naast materialen voor bekleding zijn er ook nog 2 soorten materialen waarvan het frame van de campingstoel gemaakt kan zijn. Zo heb je aluminium, dit is een lichtgewicht materiaal. Maar er zijn ook stoelen met een stalen frame, dit is erg sterk maar wel zwaarder van gewicht. 

Kijk dus goed hoe je de campingstoel wilt gebruiken en aan welke eisen jouw stoel moet voldoen voor dat je hem aanschaft.

- Materialen van de campingstoelen

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Shop onze collectie campingstoelen