Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

Alle apparaten die in en om de caravan op een gasfles werken hebben speciale slangen en regelaars nodig.

Lees meer

Slangen en regelaars

Speciale slangen en regelaars voor de gasfles in en om de caravan

Alle apparaten die in en om de caravan op een gasfles werken hebben speciale slangen en regelaars nodig. Naast een speciale slang voor het gas zorgt een drukregelaar ervoor dat het toestel wat op de gasfles aangesloten is voorzien wordt van de juiste druk en het apparaat goed werkt. Voor de drukregelaar is het belangrijk om te weten hoeveel mbar het gas behoevende apparaat nodig heeft. Het hebben van een goed functionerende gasslang en drukregelaar is erg belangrijk voor de veiligheid. In het geval ze verouderd zijn, kan dit een gevaar betekenen omdat ze dan sneller slijten en er gas kan ontsnappen.   

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Naast de eerdergenoemde factoren is het belangrijk om te weten welke aansluiting er op de gasfles zit, zodat je de juiste drukregelaar erop aansluit. Er zijn twee verschillende soorten volledige setjes voor onze gasflessen. De ene is voor de 901, 904 en 907 Campingaz gasflessen. De andere is voor alle andere gasflessen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste aansluiting hebt. De drukregelaars en gasslangen zijn ook los te koop. Zo vind je per meter verkrijgbare propaanslangen in het slangen en regelaars assortiment. Op deze manier kan je precies het aantal meter aanschaffen dat jij nodig hebt.   

 

Gas kan een gevaar vormen als hier niet met zorg mee om wordt gegaan. Zorg er daarom altijd voor dat je de juiste onderdelen gebruikt bij de gasfles. Na een tijdje verliezen de slangen en regelaars hun functionaliteit, omdat de materialen verouderen. Daarom is het belangrijk deze onderdelen tijdig te vervangen. De gasslang is voorzien van een datum wanneer deze moet worden vervangen voor een nieuwe. Dit is niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de verzekering. Mocht er namelijk een incident met het gas gebeuren waar de verzekeringsmaatschappij bij moet worden gehaald, is dit een factor waar zij naar kijken.