• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over 3 persoons tenten

3 persoons tenten

Vallen 3 persoons tenten onder de categorie bijzettenten? 
Op de meeste campings zijn kleine 2 á 3 persoons tenten toegestaan als bijzettent. Vaak zijn dit de koepeltentjes met een kleine voortent waar nog net een paar tassen in passen. Echter gelden er op de campings verschillende regels over het toegestane formaat bijzettent. Je kunt bij jezelf te rade gaan of een 3 persoons tent met voortent waarin je zelfs kunt koken en kunt zitten nog door kan gaan als bijzettent. Controleer alvorens je naar de camping gaat op de betreffende website wat is toegestaan als bijzettent en controleer de afmetingen nauwkeurig zodat je niet onaangenaam wordt verrast.  
Tip: Wanneer je twijfelt over het formaat van het tentje, contacteer dan de campingbeheerder of de tent nog als bijzettent wordt gezien.  
 
Kan ik rechtop staan in een 3 persoons tent? 
De meeste 3 persoons tenten hebben een te lage hoogte in de voortent om te kunnen staan. Kinderen tot hun tienerjaren kunnen dat in een aantal tenten nog wel, maar volwassenen lopen toch gauw met rugklachten door zo’n tent. Wil je bijvoorbeeld een paar stoelen kwijt dan kun je het beste voor een tunnelmodel of een 4 of zelfs 5 persoons tent kiezen. 
 
Zitten er een tussenwanden in de 3 persoons tenten? 
Het merendeel van de 3 persoons tenten bestaan uit slaapcabines zonder tussenwand(en). Een uitzondering op de regel is de Safarica Chicco serie. Deze heeft namelijk 2 aparte cabines met een gedeelde tussenruimte en is al beschikbaar in een 2 persoons uitvoering. 
 
Kan ik een 3 persoons tent gebruiken om te backpacken? 
Binnen de lichtgewicht trekking tenten is dit zeker mogelijk. Houdt er echter wel rekening mee dat deze 3 persoons tenten niet de grootste slaapruimtes hebben. Een 3 persoons trekking tent zal in de praktijk eerder als een ruime 2 persoons tent aanvoelen. Wanneer je wel met 3 personen wilt overnachten dan heb je gemiddeld een kleine 60 cm ruimte per persoon. De katoenen 3 persoons tenten zijn te zwaar om mee te backpacken of mee te nemen op de fiets. Enkele 3 persoons polyester tenten zijn nog wel compact en licht genoeg om mee op reis te nemen.