• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over backpacks

Backpacks

Wat zijn de voordelen van een backpack? 
 
Een backpack is niet alleen geschikt voor het stereotype beeld van backpacken waarbij je te voet lange aftanden aflegt, maar biedt meer voordelen waardoor deze ook geschikt is voor een vliegreis, een reis van hostel naar hostel, of een reis met de trein of bus. 
 

  • Een backpack geeft je de vrijheid om je makkelijk te verplaatsen op onverharde wegen, drukke
  • steden, gebieden met sneeuw, het bos en strand of een druk station 
  • Een backpack is tijdens het reizen makkelijker op te bergen in een trein, bus of hostel 
  • Een backpack geeft meer bewegingsvrijheid. Je hebt altijd twee handen vrij en kunt makkelijker een trap op en af lopen. 
     

Hoe groot moet mijn tas zijn? 
 
Het benodigde volume van een backpack is afhankelijk van het type reis, de duur van je reis, de bestemming en je eigen postuur. Deze zijn bepalend voor welke spullen je mee dient te nemen en dus het volume van je tas. Zo vraagt een koude bestemming om warme en dikkere kleding en een warme bestemming om dunne kleding met minder volume.  
 
In alle gevallen is het belangrijk dat de backpack aansluitend en comfortabel op de rug zit. Het is dus aan te raden verschillende tassen met gewicht erin te passen. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende mogelijkheden en rugsystemen.  
 
Hoe stel ik mijn backpack goed af? 
 
Je begint met het afstellen van een backpack door de schouderbanden en gespen losser te trekken voordat je de tas op je rug doet. Vervolgens dient de gewenste hoogte van de heupbanden op de heupen bepaald te worden. Dit doe je door de tas op de rug te doen, voorover te buigen en vanuit die positie de heupbanden vast te maken en goed aan te trekken. Het is belangrijk dat de tas rust op het heupbot en niet in de taille. 
 
Wanneer de heupbanden vast zitten, kun je rechtop gaan staan en kunnen de schouderbanden aangetrokken worden. Doe dit zonder het gewicht van de tas van de heupen af te halen. Vanuit een staande positie kan gekeken worden naar de benodigde lengte van het rugpand. De schouderbanden dienen aan te sluiten op de schouder. Wanneer dit niet het geval is en er ruimte zit tussen de band en de schouder, dient het rugpand korter gemaakt te worden. Wanneer je bij het aantrekken van de schouderbanden ervaart dat het gewicht te snel van de heupen verdwijnt en de tas naar boven neigt te schuiven, dan dient het rugpand langer gemaakt te worden. 
 
Na het afstellen van de heupbanden, het rugpand en de schouderbanden kan met de stabilisatiebanden (die op de schouders zitten) de tas naar voren of achteren gekanteld worden om het gewicht van de schouders te halen. Tot slot kan het borstbandje vastgezet worden om te voorkomen dat de schouderbanden de oksels afknellen. 
 
Hoe verdeel ik het gewicht in mijn tas? 
 
Bij het inpakken van de backpack is het belangrijk dat de zware spullen het dichtst bij je rug zitten om ervoor te zorgen dat je dit gewicht op je heupen draagt. Onderin de tas kun je het best lichte spullen stoppen. Hierbij is het aan te raden de spullen met een groter volume, denk aan een slaapzak, onderin de tas te plaatsen. In het midden tegen de rug mag de zwaarste bagage, met aan de voorkant van de tas de middelzware bagage. De relatief lichtere spullen kunnen tot slot bovenin de tas geplaatst worden.

Zijn de backpacks waterdicht?

Backpacks hebben een waterdichte coating, die de eerste regen zal tegenhouden. Blijft het lang doorregenen, gebruik dan de raincover. Bijna alle grote backpacks zijn voorzien van deze regenbestendige hoes onderin de backpack. Mocht deze niet bij je backpack zitten, dan is de raincover apart verkrijgbaar. Hiermee kun je vrijwel altijd je spullen drooghouden. Ook zijn er een aantal waterdichte rugzakken verkrijgbaar, mocht je dit echt nodig hebben.