• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Barbecue accessoires

''Welke accessoires zijn onmisbaar voor het barbecueën?’' 
Starter (houtskoolbarbecue): Het nadeel van een houtskoolbarbecue is het aankrijgen van de barbecue en daarnaast het lange wachten tot deze klaar is. Daarom is het heel handig om een barbecuestarter te hebben. Dit is een koker die je vult met briketten. Deze koker zet je vervolgens op een paar brandende aanmaakblokjes. Door de cilindervorm van de koker en de ventilatiegaten verspreidt het vuur zich snel. De kolen zullen eerder gloeien dan bij het standaard aansteken van een BBQ. Als de kolen gloeien dan kun je deze vanuit de koker legen in de BBQ en hier is je gloei bed. 

Tangen: Tangen zijn onmisbaar bij het barbecueën. Met een BBQ-tang kun je eenvoudig je vlees, vis en groenten van de barbecue keren en eraf halen.   

Thermometer: Om goed te kunnen bepalen of een vleesgerecht gaar is, is een kernthermometer onmisbaar. Meten is weten. Je kunt niet voelen of zien of het vlees gaar is. Met een kernthermometer kan je binnen enkele seconden zien of een gerecht al gaar is.  

Kolentang (Houtskoolbarbecue): Naast een normale barbecuetang is het ook zeer handig om een kolentang (oude barbecuetang) tot je beschikking te hebben. Hiermee kun je gemakkelijk kooltjes verplaatsen en werkt een stuk gemakkelijker dan een as-pook.  

Handschoenen: Hittebestendige handschoenen zijn voor de veiligheid tijdens het barbecueën. Je werkt namelijk met een behoorlijke hitte. Wanneer je bijvoorbeeld het rooster wil optillen om wat kolen bij te vullen is het heel fijn om handschoenen aan te kunnen trekken. Leg deze dus in de buurt van je barbecue. 

Barbecue schoonmaakborstel: Het schoonmaken na het barbecueën wordt vaak als vervelend klusje gezien. Om het schoonmaken makkelijker te maken is het prettig een barbecue schoonmaakborstel te hebben. Wanneer je deze gebruikt als de barbecue nog warm is zal het schoonmaken een stuk sneller gaan.  
 
‘'Welke accessoires zijn handig voor bij het barbecueën?’' 
Spiesen: Voor het maken van eigen vleesgerechten kunnen spiesen niet missen in je collectie. Een tip voor het uitkiezen van spiesen, zorg voor een platte en of dubbele spies waardoor het vlees vast op de spies blijft zitten wanneer je het omdraait.  

Siliconen kwasten: Voor het marineren van je gerechten is een siliconenkwast een aanrader. Het voordeel hiervan is dat er geen haren op het eten komen, daarnaast kunnen deze vaak de afwasmachine in.  

Pizzasteen: Wanneer je pizza’s wilt maken op de barbecue kun je het beste een pizzasteen kopen. Deze zijn in verschillende grote en maten verkrijgbaar.  
 
‘'Welke hoes past op mijn barbecue en wat is het kwaliteitsverschil?’' 
De A-merk barbecues hebben vaak een specifiek bijbehorend hoes. Denk hierbij aan de merken; Weber, Campingaz, Cadac en Cobb. Er zijn ook merkloze hoezen die ook op jouw barbecue kunnen passen.  
Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen deze hoezen. Merkloze hoezen zijn een stuk goedkoper en helaas minder duurzaam. Een ander nadeel is dat deze hoezen vaak maar één maat hebben waardoor ze niet de juiste pasvorm hebben. Hierdoor sluiten deze hoezen niet volledig de barbecue af.  
Weber heeft twee verschillende type hoezen, namelijk de normale en de luxe variant.  De luxe variant is bestand tegen uv-straling. Dit zorgt ervoor dat de hoes niet vervaagd en langer meegaat wanneer deze in zon staat.