• Klantenbeoordeling 9,1
 • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
 • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over campingstoelen

Campingstoelen

Hoe verstel ik de relaxstoel en kan ik deze stand ook vastzetten?
Door met jet rug tegen de rugleuning aan te duwen en de voeten op de onderste stang te zetten en dan de hakken omhoog te duwen. Wanneer je de juiste stand hebt gevonden klem je het frame vast door de vleugeltjes onder de armleuning zitten naar binnen of naar buiten te vouwen.

Kan ik een relaxstoel aan tafel gebruiken?
Het kan wel maar het zit niet heel comfortabel. Tijdens het eten aan tafel zit je iets meer naar voren en zet je je voeten meestal onder je stoel. Een relaxstoel heeft een extra diepe zitting zodat je optimaal kan relaxen en dat maakt het rechtop zitten een stuk lastiger. De stoel is echt bedoeld om lekker achterover te liggen en te genieten.

Zijn de elastieken van een relaxstoel te vervangen?
Bij veel relaxstoelen zijn de elastieken te vervangen. Voor de relaxstoelen van Crespo en Lafuma zijn er dan ook losse elastieken sets verkrijgbaar. Heb je een ander merk, dan passen deze elastieken wellicht in jouw stoel. Heb je advies nodig? Kom dan langs in onze winkel of neem contact op met de klantenservice.

Rekken de elastieken van een relaxstoel of ligbed niet snel uit?
Nee hoor, en als ze op een gegeven moment wel uitrekken kan je ze makkelijk strak trekken.

Wat is het verschil tussen waterproof, waterafstotend en waterbestendig
Als de stof waterafstotend of waterbestendig is houdt dat in dat het wel wat water kan hebben maar niet te veel. Het is dan beter om het product niet te veel bloot te stellen aan bijvoorbeeld regen. Waterproof betekent dat het materiaal echt goed tegen water kan en dat het niet zoveel uitmaakt voor het behoud of het nat wordt of niet. Laat de stoelen altijd goed drogen voordat je ze opbergt.

Hoe maak je campingstoelen, relaxstoelen schoon?
Het beste maak je de stoelen schoon met water en groene zeep. Dit geldt ook voor de stoelen die niet waterbestendig zijn of bekleed zijn met gepolsterde stof. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze tasten de kleur van de stof aan en zijn slecht voor de stalen schroeven. Laat de stoel altijd goed drogen voordat je hem opbergt.

Kan ik met natte badkleding op een campingstoel of relaxstoel gaan zitten?
Ook al is de bekleding niet waterbestendig kan je er rustig met natte badkleding op gaan zitten. Je kan de stoel gewoon gebruiken bij het zwembad of aan het strand. Het probleem zit hem in langdurige vochtigheid. Dus voordat je de stoel opbergt in de caravan of schuur, eerst goed laten drogen.

Wat is het verschil tussen de stoffen die gebruikt zijn bij de stoelen

 • Textileen: een geweven kunststof die erg weersbestendig is
 • Gepolsterde stof: de stof heeft een comfortabele zachte vulling
 • 3D Air-mesh: deze stof is extra water- en luchtdoorlatend en zeer comfortabel

Lees alles over de gebruikte materialen in dit speciale item.

Zijn er (reserve)onderdelen te verkrijgen voor campingstoelen of relaxstoelen?
Voor veel stoelen en ligbedden zijn er onderdelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan armleuningen, elastieken, dopjes en zittingen. Deze onderdelen zijn niet alleen merk gebonden, maar zijn ook vaak gebonden aan het type stoel of ligbed. Helaas zijn er niet voor alle stoelen en ligbedden onderdelen verkrijgbaar. Wil je advies? Kom dan naar onze winkel of neem contact op met onze klantenservice.

Als de stoel niet tegen water kan, hoe maak ik hem dan schoon?
Gewoon met water en groene zeep. Hij kan wel wat water hebben zolang de stoel maar de kans krijgt om weer goed op te drogen. Langdurige vocht is funest voor de bekleding. Gebruik ook liever geen chemische schoonmaakmiddelen.

De stoel is niet waterbestendig. Wat nou als ik hem per ongeluk in de regen laat staan
Dat kan echt geen kwaad. Een keertje is echt geen probleem. 3 dagen achter elkaar is misschien net zo handig. Het gaat erom dat de stoel net langdurig vochtig blijft of vochtig wordt opgeborgen. Dan kan namelijk het weer erin gaan zitten en dat krijg je er niet meer uit.

Wat valt er onder de garantie bij een stoel?
In principe valt bij normaal gebruik van de meubelen alles onder de garantie. Wanneer er een fabricagefout is zal het meubel gerepareerd of vervangen worden. Campingstoelen, relaxstoelen en ligbedden zijn er niet op gemaakt om met het volle gewicht in de stoel te ploffen of om je met je volle gewicht af te zetten op het puntje van de armleuningen.

Uitzonderingen hierop zijn:

 • Elastieken en ritsen, deze zijn slijtgevoelig.
 • Overschrijden van het maximaal toegestaan gewicht.
 • Losse onderdelen die kwijt kunnen raken, zoals pootdopjes.
 • De accu van de Dukdalf Brillante 8800 Heated campingstoel.
 • Meeste gestelde vragen over voetenbankjes /krukjes

 

Zijn kampeerstoelen waterbestendig? 
De waterbestendigheid van een stoel wordt bepaald door de stof waar de stoel van gemaakt is. Zo is de stof textileen wel waterbestendig en polyester niet. Wel kan polyester behandeld zijn en een waterafstotende laag hebben. Naast de buitenzijde van de stof is er ook vaak een binnenzijde met vulling aanwezig. De vulling van de stoel neemt vaak het meeste water op. De stoelen van het merk Crespo hebben een vulling die geen water opneemt.  Andere merken maken vaak gebruik van stoffen die sneldrogend zijn.  Kampeerstoelen zijn waterbestendig en vaak sneldrogend. Let er alleen wel op dat de stoelen niet voor een langere periode vochtig blijven vanwege schimmelvorming.  

 
Zijn er opberghoezen verkrijgbaar voor mijn campingstoel? 
Ja, deze zijn verkrijgbaar van het merk Isabella. Dit is een transport- en opberghoes voor twee stoelen. Houd echter wel rekening met de inklapmaten van de stoelen en vergelijk deze met de maten van de opberghoes. Zo is de kans klein dat er twee bredere stoelen in de transporttas passen.  Ook zijn er transport- en opberghoezen voor relaxstoelen van het merk Lafuma.  

 
Hoe kan ik mijn zitcomfort verbeteren? 
Als je een stoel hebt waarbij je weinig tot geen zitcomfort hebt, kan je hier losse stoelhoezen voor kopen. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten.  
Als eerste zijn er de klassieke badstof stoelhoezen. Deze hoezen bieden comfort, bescherming en houden je stoel droog. Daarnaast zijn ze universeel en ook makkelijk te wassen. Deze hoezen zijn verkrijgbaar met- en zonder vulling.  
De andere stoelhoezen zijn in te delen in dichte en mesh beklede hoezen. De dichte hoezen zijn erg dik en voegen veel zitcomfort toe. Het nadeel is echter dat deze weinig tot niet ademen. De Mesh hoezen zorgen voor een goed comfort en zijn ventilerend door de kleine gaatjes in de stof.  
 
Wat voor handige accessoires zijn er voor mijn kampeerstoel? 
Naast een heerlijk zittende stoel zijn er nog veel accessoires die handig zijn om jouw verblijf nog luxer te maken. Hieronder is een rijtje weergegeven die handig zijn voor bij de kampeerstoel. 

 • Crespo Organiser 
 • Bekerhouder 
 • Stoelparasol 
 • Los hoofdkussen 
 • Stoelhoes 
 • Voetenbank 


Waarom kies je voor een compacte kampeerstoel? 
De keuze voor een compacte kampeerstoel zit vooral in de opbergruimte die je bespaart. Door te besparen met de opbergruimte houd je meer ruimte over voor andere dingen tijdens het kamperen. Daarnaast zijn compacte kampeerstoelen ook makkelijk mee te nemen door de veelal meegeleverde draagtas en het compacte pakformaat. Ideaal wanneer je wat verder moet lopen.  
 
Kan ik mijn compacte stoel gebruiken bij een tafel? 
Een compacte stoel kan je vaak goed gebruiken bij een kampeertafel. Hou er wel rekening mee dat deze tafel in hoogte verstelbaar moet zijn. Over het algemeen hebben vouwstoelen een lagere zithoogte en kan je hier niet rechtop in zitten. Dit maakt het lastiger om een vouwstoel te gebruiken bij een standaard hoogte van een tafel. Zodra de tafel in hoogte verstelbaar is maakt dit natuurlijk niet uit.  
 
Zit er een opbergtas bij de compacte kampeerstoel?  
Meestal wordt een compacte kampeerstoel met een opbergtas geleverd. Dit is echter niet gegarandeerd. Voor de zekerheid kun je altijd de beschrijving en of de specificaties van de stoel bekijken. 

 
Wat kan ik tegen het wegzakken van mijn stoeltje doen?  
Tijdens het rondtrekken komt het helaas wel eens voor dat de kleine voetjes van de lichtgewicht stoeltjes wegzakken in de zachtere ondergronden.  
Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. De meest gebruikte oplossing is de Groundsheet van Helinox.  Dit is een grondzeiltje die je onder alle voetjes heen trekt waardoor het stoeltje niet zo snel verzakt. Er zijn ook Ball Feet van Helinox. Dit zijn balletjes die je over de voetjes heen schuift waardoor het draagoppervlak groter wordt en het stoeltje een stuk minder snel verzakt. De laatste oplossing is de Rocking Feet van Helinox. Dit transformeert je lichtgewichtstoel in een schommelstoel en maakt ook de draagoppervlakte van de stoel een stuk groter.  
 
Waarom zijn lichtgewicht stoelen prijzig?  
Het vervaardigen van een lichtgewicht stoeltje is een lastig proces. Het stoeltje moet lichtgewicht en compact zijn en toch een normaal draagvermogen hebben. De productie- en materiaalkosten zijn hoog om deze eigenschappen te garanderen.  
 
Waarom zit er een groot prijsverschil tussen de merken? 
Er zit een relatief groot prijsverschil tussen de verschillende lichtgewicht stoeltjes. Deze prijsverschillen zitten vooral in het materiaal dat gebruikt wordt. Hoe lichter, duurzamer en groter het lichtgewicht stoeltje wordt, hoe kostbaarder het stoeltje wordt.   
 
Waar moet ik rekening mee houden als ik een strandstoel koop? 
Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een strandstoel koopt. Denk hierbij aan het dragen van de stoel. Vaak moet je een redelijk stuk lopen voordat je bij het strandje bent. Daarnaast moet je erop letten of de stoel niet volledig wegzakt in het zand. Wanneer je een stoel met losse poten hebt zal hij direct wegzakken, wanneer je een stoel hebt waarbij de voeten doorlopen over de grond zal deze veel minder snel wegzakken. De laatste aanrader is het stellen van de stoel. Wanneer je wil zonnen op het strand wil je natuurlijk wel kunnen liggen in de strandstoel.  

Zakt mijn stoel weg in het zand? 
Dat ligt aan het type stoel. In het algemeen zal een stoel altijd wel een klein beetje wegzakken. Door naar het draagoppervlak van de voeten te kijken kan je al vrij snel zien wanneer een stoel zal gaan wegzakken. Zodra het frame aan de onderkant doorloopt heeft deze meer draagoppervlak en zal je veel minder snel wegzakken.  

Kan mijn stoel tegen zonnebrand?  
Nee, in eerste instantie zal de stoel tegen zonnebrand kunnen, maar na veelvoudig gebruik zal de stoel gaan verkleuren. Deze verkleuringen kun je voorkomen door een badstof hoes als bescherming te gebruiken. Tegelijkertijd heeft deze hoes een drogende functie nadat je gezwommen hebt.  Je kunt de hoes na gebruik wassen en zo houd je de strandstoel netjes.  

Zijn er losse oplegbladen verkrijgbaar voor mijn krukje? 
Ja, er zijn losse oplegbladen te verkrijgen. Let er wel op dat je de juiste maten hebt voor het krukje.  

Wat is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende krukjes?  
Er zijn verschillende soorten krukjes. Het kwaliteitsverschil zit in het materiaal waarvan het krukje gemaakt is. Zo kan een frame gemaakt zijn van staal en/of aluminium. Staal is een stuk zwaarder dan aluminium. Staal is wel een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er nog verschillen in de stof van het dekje.  Zo is het ene krukje gemaakt van polyester en het andere krukje van textileen.  

Is mijn krukje waterbestendig?  
Krukjes waarvan het doek van textileen zijn gemaakt nemen geen water op.  Wanneer een krukje is gemaakt van polyester zal deze sneller water opnemen en drogen.