• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over fietsrugzakken

Fietsrugzakken

Welke rugzakken zijn geschikt voor mountainbiken, wielrennen, of recreatief fietsen? 
Kleine rugzakken tot 20 liter zijn prima geschikt om mee te fietsen. Wanneer je eten, drinken en eventueel een compact fietsregenjasje meeneemt tijdens het mountainbiken of wielrennen heb je waarschijnlijk al voldoende aan een kleine 8 á 10 liter. 
Vaak hebben deze kleine rugzakken geen frame om gewicht op de rug te besparen. Wanneer je je inspant is het prettig om een goede ventilatie te hebben.
Veel van deze kleine rugzakken zijn dus ook voorzien van een niet al te dikke polstering om de warmte snel kwijt te kunnen. 

 
Past er een water drinksysteem zak in mijn fietsrugzak? 
We hebben diverse water drinksysteem zakken in ons assortiment. Onze fietsrugzakken zijn uitgerust met een sleeve waar dit systeem eenvoudig in te plaatsen is. De drinkslang kan op de schouderband middels een elastische lus worden bevestigd, zodat je tijdens je fietstocht snel vocht kunt toedienen.   
 
Blijven mijn spullen droog tijdens de rit? 
Alle technische fietsrugzakken zijn gecoat zodat water van de tassen parelt tijdens een regenbui. Veel rugtassen hebben ter bescherming een extra flap over de rits, zo krijgt inregenen minder kans. Na verloop van tijd kan de coating minder worden, je kan dit weer eenvoudig zelf aanbrengen met Nikwax TX Direct Spray On. 
 
Zijn de rugzakken na een modderige fietstocht door het bos eenvoudig te reinigen? 

Rugzakken besmeurd met modder zijn met Tech Wash van Nikwax eenvoudig, op de volgende manier te reinigen: Haal eerst de opgedroogde modder van de tas. Gebruik vervolgens lauw water met een beetje Tech Wash en een spons om de tas te reinigen. Besteed extra aandacht op de te reinigen plekken waar transpiratie is opgedroogd en gebruik een oude tandenborstel voor het reinigen van de ritsen. Spoel de tas daarna af en hang deze te drogen. Gebruik geen wasmachine of droger om de tas te reinigen.