• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over hangmatten

Hangmatten

Wat is het verschil tussen een katoenen hangmat met stok en een nylon hangmat? 
De katoenen hangmatten (met of zonder stok) zijn puur te gebruiken in de achtertuin of om mee te nemen op vakantie wanneer je met de auto bent. Ook zijn de katoenen hangmatten in het gewicht zwaarder en zul je deze niet snel meenemen wanneer je gaat backpacken of veel gaat reizen. Het pakvolume is ook groter wanneer je de katoenen hangmat opbergt.  
De technisch nylon en polyester hangmatten zonder stokken zijn daarentegen meer geschikt om mee te reizen en in te overnachten. Ze zijn namelijk veel kleiner op te bergen en liggen meer om je hele lichaam heen wanneer je erin ligt.  
 
Hoe kan ik het beste slapen in een hangmat, wanneer ik geen tent mee wil nemen? 
Er zijn een aantal tips om het ligcomfort tijdens het slapen te verhogen. Hang de hangmat allereerst op met een bevestiging set in een hoek van 30 graden. Dit kun je makkelijk nagaan door de boomvriendelijke strap te laten rusten op je duim en het topje van je wijsvinger. Daarnaast kun je het beste diagonaal in je hangmat liggen, hierdoor lig je aanzienlijk vlakker. Zorg er vervolgens voor dat je hoofd iets hoger ligt dan je voeten. Mocht je willen zitten, sla de hangmat dan eenmaal dubbel zodat deze niet snijdt in je knieholtes.  
 
Heb ik nog meer producten nodig wanneer ik goed wil slapen in een hangmat? 
Ja, om het slaapcomfort te verbeteren zou ik de volgende producten zeker meenemen tijdens je overnachting.  

Maak gebruik van een isolatiemat of een foam gevulde mat. Dit zorgt ervoor dat je meer warmte ervaart en niet na de eerst nacht meteen denkt: “dit doe ik nooit meer.” Het matje is bijna niet weg te denken bij het slapen in een hangmat. Gebruik een klein kussentje om je hoofd de optimale ondersteuning te geven. Neem een hangmat klamboe mee die ervoor zorgt dat je beschermd wordt tegen muggen, teken en ander ongedierte, zodat je ongestoord kunt slapen. Maak gebruik van een boomvriendelijke strap zodat je de boom niet beschadigd. En gebruik eventueel voor beschutting tegen regen een tarp, zodat je niet nat wordt van een regenbui terwijl je lekker ligt te slapen.