• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over heuptassen

Heuptassen

Wat zijn voordelen van een heuptas ten opzichte van een rugzak? 

Wanneer je met relatief weinig spullen op pad wilt is een heuptas een fijne uitkomst. Deze is licht in gewicht en je kunt gemakkelijk een waterflesje, paar sneetjes brood, proteïnereep en geld erin kwijt. Daarnaast is de rug vrij voor ventilatie waardoor je minder zult transpireren en je de schouderpartij niet belast. Het enige nadeel treedt op wanneer je meer mee wilt nemen is de ruimte tamelijk beperkt. In dat geval kun je beter kiezen voor een rugzak. 

Is een heuptas veiliger dan een rugzak? 

Een heuptas kun je eenvoudig om je middel draaien. Wanneer je deze in je eigen zicht houdt, loop je minder snel het risico om bestolen te worden. Een heuptas is kleiner en valt minder op dan een rugzak. Een rugzak hangt op de rug uit het eigen gezichtsveld en je voelt deze dus alleen.  

Is het mogelijk om een bidon of drinkfles in de heuptas te doen? 

De meeste heuptassen in ons assortiment zijn voorzien van een speciaal vak bedoelt voor een drinkfles. Echter zijn deze in veel gevallen redelijk klein zodat er een fles in past van maximaal 0.5 - 0.75 liter.  

Welke heuptassen zijn het veiligst tijdens mijn reis? 

PacSafe heuptassen zijn uitgerust met een speciale tussenwand voorzien van een geïntegreerd flexibel metalen frame. Dit frame is onzichtbaar weggewerkt, dus deze vallen niet op. Daarnaast klikken de ritssluitingen met een speciale handeling vast, waarbij je 2 handen nodig hebt om te kunnen openen en sluiten.