• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over kachels

Kachels

Op welke brandstof werken kachels? 
Er zijn drie soorten kachels: elektrisch, gas en petroleum. De namen zeggen het eigenlijk al: elektrisch werkt op elektriciteit, gas werkt op gasflessen en petroleum werkt op petroleum. Voor algemene informatie over kachels kun je op deze pagina terecht.  

Welk wattage heb ik nodig? 
Het vermogen (oftewel de wattage) van de kachel geeft de verwarmingscapaciteit aan. Des te groter de ruimte die je wilt verwarmen, des te hoger het vermogen van de kachel moet zijn. Echter, de oppervlakte van de kamer is slechts één factor, wat ook meespeelt is de gewenste kamertemperatuur, de buitentemperatuur en de mate waarin de ruimte geïsoleerd is.  
Een algemene regel is dat 100 watt ongeveer 1 m3 kan verwarmen in +/- een halfuur. Dit betekent dat een kachel van bijvoorbeeld 2000 Watt een ruimte kan verwarmen van 20 m3.  

Wat mag de maximale wattage van mijn kachel zijn als ik op de camping sta? 
Dit is belangrijk om te weten wanneer je een elektrische kachel op de camping wilt gebruiken. Dan heb je een bepaald limiet aan ampère wat je mag gebruiken. De formule is als volgt: Vermogen (watt) = stroomsterkte (ampère) x spanning (volt). Elektrische kachels hebben een spanning van 230 volt. Als je dan bijvoorbeeld 6 ampère kan gebruiken, dan mag de kachel niet meer dan 1380 watt (6 x 230) gebruiken.  

Wat is het verschil tussen een gaskachel en een petroleumkachel? 
Het (grootste) verschil tussen deze twee kachels is dat een gaskachel op gas werkt, en een petroleumkachel op petroleum. Er zijn nog veel meer verschillen, dit staat duidelijk uitgelegd op deze pagina.  

Hebben jullie informatie over de verschillen tussen een kous petroleumkachel en een laser petroleumkachel? 
Alhoewel het beide petroleumkachels betreft zitten er zeker verschillen tussen de twee soorten. We hebben hier meer info over, zie voor een overzicht deze pagina.