• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over kinderdragers

Kinderdragers

Wat is het maximale gewicht dat je kind mag wegen voor de kinderdrager? 
De meeste kinderdragers kunnen een kind dragen met een maximaal gewicht van 22kg. Houd hierbij rekening met het advies om niet meer dan een kwart van je eigen lichaamsgewicht te dragen.
Getrainde soldaten dragen tot ongeveer een derde van hun eigen gewicht. 

Waar moet ik op letten tijdens een wandeling met een kinderdrager? 
Drink voldoende en neem regelmatig pauze tijdens de wandelingen met je kind. Het afstellen van de kinderdrager is enorm belangrijk. Controleer goed en regelmatig dat je kind comfortabel zit en geen tintelingen krijgt in de beentjes. Klik aan de onderkant, voordat je de kinderdrager af zet, altijd eerst de standaard uit. En zorg daarnaast dat je met twee volwassenen de kinderdrager op en af zet.  

Is het mogelijk om extra spullen mee te nemen in de kinderdrager? 
In de kinderdragers is het mogelijk om extra spullen mee te nemen. Het zijn geen enorme vakken zodat je de tas niet overlaadt waardoor je minder comfortabel loopt.  

Kan ik de zitting gemakkelijk uitwassen bij een ongelukje? 
De zitting en andere zachte stoffen zijn met de hand te reinigen. Helaas is het niet mogelijk om het zitje in de wasmachine te wassen. 

Welke accessoires zijn beschikbaar voor een kinderdrager? 
Om je kind zoveel mogelijk uit de zon te houden kun je hiervoor speciale zonneschermen aanschaffen die je makkelijk kunt bevestigen bovenop de kinderdrager. In sommige modellen zit er al een dergelijk product bij de aanschaf. Mocht het kind met de beentjes wat meer ontspannen willen zitten, gebruik dan hiervoor de zogeheten foot loops. Deze voorkomen dat de dijbenen niet bekneld raken en gaan slapen of tintelen.