• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over luchtbedden

Luchtbedden

Is een hoger / groter luchtbed comfortabeler?
De hoogte van een luchtbed is wellicht makkelijk met het op- en afstappen van het luchtbed, maar verder maakt het weinig uit. Een hoog luchtbed is voor het gebruik in een tent niet erg praktisch vanwege de ruimte die het inneemt.

De wanden van een tent lopen altijd schuin omhoog, waardoor je uiteindelijk minder ruimte tot je beschikking hebt. Mocht het luchtbed gebruikt worden als logeerbed dan is dit wel een betere optie.

Bekijk alle lichtgewicht luchtbedden en onze traditionele luchtbedden.

Mijn luchtbed is niet lek, maar loopt langzaam leeg. Hoe kan dat?
Vaak pomp je een luchtbed overdag op. De warme lucht die in het luchtbed wordt geblazen is meer uitgezet. Tegen de tijd dat het ’s avonds kouder wordt, koelt de lucht in het luchtbed dus ook af waardoor het minder is uitgezet. Het luchtbed voelt dus zachter aan.

Denk hierbij aan een warme dag op het strand. Je wilt met het luchtbedje de zee in. In de felle zon, pomp je het luchtbed hard op. Je gaat de zee in en in een mum van tijd lijkt de mat wel de helft zo zacht te zijn geworden.

Waarom zit er een banen- of wafelstructuur in een luchtbed?
Wanneer een luchtbed geen banen- of wafelstructuur heeft, komt deze bij het oppompen bol te staan. Wanneer je toch last hebt van deze structuur is het luchtbed waarschijnlijk te hard opgepompt. Probeer het luchtbed de volgende keer iets zachter op te blazen, net zolang het wel comfortabeler ligt.

Houd ik het warm op een luchtbed wanneer het ’s nachts afkoelt?
Wanneer het ’s nachts afkoelt, trekt de kou van de grond naar boven en neemt het luchtbed de temperatuur aan van de omgevingstemperatuur. Het lichaam koelt ‘s nachts af tot ongeveer 35.5°C. We adviseren dus om bij het gebruik van een luchtbed een warme slaapzak, isolatiemat of een geïsoleerde slaapmat aan te schaffen.