• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Opblaasbare tenten

Opblaasbare tenten

Tenten met een frame gemaakt van luchtbuizen, dat zijn de opblaasbare tenten van Kampeerwereld Hendriks. Lees meer

Blaas je tent op! Opzetgemak met de opblaasbare tent

Tenten met een frame gemaakt van luchtbuizen, dat zijn de opblaasbare tenten van Kampeerwereld Hendriks. Natuurlijk krijgen we soms wat fronsende gezichten als we vertellen dat bij een opblaasbare tent lucht de tent overeind houdt. Want dat kan toch nooit sterk genoeg zijn? Gelukkig is niets minder waar en door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en het gebruik van sterke materialen kunnen we stellen dat opblaasbare tenten absoluut sterk genoeg zijn. Naast het feit dat de tent sterk is, heb je ook nog eens heel veel opzetgemak. Want je hoeft de tent alleen maar op te blazen, vast te zetten en klaar is Kees!

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp tenten V2
Bardani AirWave 260 TC AIR - 3 Persoons Opblaastent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
999.00
Bardani Airwave 230 B'Cool / 3 Persoons Opblaastent
Tijdelijk niet leverbaar
599.00
499.00
Vango Harris Air 350 / 3 Persoons Tent Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
720.00
499.00

Ook wanneer je tijdens je vakantie geteisterd wordt door regen en wind biedt de opblaasbare tent je goede bescherming. Ondanks dat een luchtframe lichter is dan een standaard tentstok kunnen deze buizen veel hebben. Dit in combinatie met de vele extra afspanpunten van een opblaasbare tent maken dat zelfs harde wind geen probleem is. Dit gecombineerd met het opzetgemak van een opblaas tent maakt dat deze tenten ideaal zijn voor kampeerders die bijvoorbeeld graag een paar plekken aandoen tijdens hun vakantie. Natuurlijk is het gewicht wel wat hoog, maar als je met de auto reist is dat geen probleem.  

Binnen ons assortiment opblaasbare tenten hebben we verschillende merken, maar het grootste merk binnen deze categorie tenten is wel Bardani. Natuurlijk kennen we Bardani van hun voortenten en kampeeraccessoires, maar de afgelopen jaren is ook hun collectie opblaas tenten zeer goed ontwikkeld. De opblaasbare tenten zijn bij Bardani onderverdeeld in 2 soorten; de Airwolf serie en de AirSpace serie. Binnen beide series vind je diverse modellen. Bijvoorbeeld een opblaasbare bijzettent, maar ook 3- tot 5-persoons tenten voor op de camping. Alle modellen zijn gemaakt van technisch katoen, zeer geschikt voor kamperen in warmere landen.

In eerste instantie zal het opzetten van een opblaastent niet heel veel sneller gaan dan bij een tent met tentstokken. Het is even uitzoeken hoe alles werkt en omdat de tent uit één geheel bestaat is hij best een beetje zwaar. Wanneer je er wat handiger in bent geworden, gaat het zeker sneller. Je begint met het opblazen van de verschillende tubes (luchtslangen). Dit doe je met een handpomp die bij de opblaastenten geleverd wordt. Vervolgens zet je de tent rechtop en span je deze af met de bijgeleverde scheerlijnen en haringen.

Opblaasbare tenten zijn beschikbaar in twee verschillende materialen, namelijk polyester en technisch katoen. De polyester tenten zijn lichter van gewicht en drogen sneller dan een katoenen tent. Technisch katoen is een combinatie van polyester en katoen en is daarmee tevens sneldrogend en lichter in gewicht dan een volledig katoenen tent. Het voordeel van een technisch katoenen tent ten opzichte van polyester tent is dat dit duurzamer en steviger is en dat de temperatuur in een technisch katoenen tent beter te reguleren is. De grondzeilen in een binnentent zijn van (oxford) polyester om het grond- en regenwater buiten de tent te houden.

Zoals eerder genoemd, hebben wij meerdere opblaasbare tenten van Bardani in ons assortiment. De tenten van Bardani bestaan uit één geheel wat betekent dat ook het grondzeil aan de zijwanden vast gestikt zit. Zo houd je gegarandeerd het regenwater buiten je tent. Om ervoor te zorgen dat je de tent kan ventileren en de lucht kan blijven circuleren, zijn de opblaastenten voorzien van een Vent Air en Ground Air Control systeem. Dit zijn openingen aan de achterzijde en zijkanten van de tent die met haringen en scheerlijnen opengezet kunnen worden om zo de tent te ventileren.

Is een opblaastent wel stevig?

Een opblaastent is zeker stevig. De buizen waar de lucht in gaat, ook wel tubes genoemd, kunnen behoorlijk wat druk hebben en staan door deze druk netjes rechtop. Daarbij wordt een opblaastent net als een stokkentent afgespannen met scheerlijnen.

Doordat er geen stokken in de tent zitten, is de tent flexibel en kan deze goed meebewegen met de wind. Bij extreme wind zal je dan ook zien dat een opblaasbare tent sneller uit zijn vorm raakt dan een stokkentent. Bij echt slecht weer zie je dat een stokkentent altijd sterker en steviger staat dan een opblaasbare tent.

Kan een opblaastent snel lek gaan?

Dat kan inderdaad. Gebeurt dit snel? Nee, dat zeker niet. De meeste opblaastenten beschikken over hoogwaardige luchtslangen welke beschermd worden door twee lagen tentdoek. Dit kan technisch katoen of polyester zijn, dat is afhankelijk van het type tent. Voordat de tube een gaatje krijgt moet je dus eerst door een flinke beschermlaag heen welke erg duurzaam is en niet snel slijt.

Wat moet je doen als je opslaastent lek is?

Tijdens je vakantie kan het zijn dat een tube van je opblaastent langzaam leegloopt. Dit zou een lek kunnen zijn, maar waarschijnlijker is dat het ventiel niet helemaal goed in de tube zit waardoor deze langzaam leeg loopt. Om die reden is het slim dit als eerste te controleren, door het ventiel er opnieuw in te draaien, nadat je geconstateerd hebt dat de tube leegloopt. Mocht je toch een gaatje gevonden hebben dan kun je deze op dezelfde wijze als een fietsband plakken met Tear Aid B. Dit is echter wel tijdelijk, want een lekke tube moet vervangen worden. Let er wel op dat dit niet onder garantie valt tenzij het gaat om een productiefout.

Gaat het opzetten van een opblaastent sneller dan bij een stokkentent?

De eerste keer zal het opzetten van een opblaastent niet sneller gaan dan bij een stokkentent. De tent is relatief zwaar en het duurt even voordat alles op zijn plek ligt en je klaar bent met pompen. Beide nemen dan ongeveer een uur in beslag. Na een aantal keren opbouwen en afbreken zal het inderdaad een stukje sneller gaan omdat je er dan handigheid in krijgt. Het opzetten kan dan in een half uurtje geregeld zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een opblaastent?
  • Voordelen
    • Het is één geheel waardoor tentdelen altijd op de juiste manier aan elkaar vastzitten
    • Je hoeft geen stokken uit te zoeken, maar kan simpelweg beginnen met oppompen
    • Een opblaastent is altijd van technisch katoen of polyester wat beide sneldrogend is ten opzichte van een volledig katoenen tent

  • Nadelen
    • De tenten zijn, mede omdat ze uit één geheel bestaan, een stuk zwaarder
    • De tenten zijn onhandig te verplaatsen omdat ze uit één geheel bestaan
    • Doordat het een groot zwaar pakket is, moet je bij het inpakken van de auto hier wel serieus rekening mee houden