• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over opblaastenten

Opblaastenten

Is een opblaastent wel stevig? 
Een opblaastent is zeker stevig. De buizen waar de lucht in gaat, ook wel tubes genoemd, kunnen behoorlijk wat druk hebben en staan door deze druk netjes rechtop. Daarbij wordt een opblaastent net als een stokkentent afgespannen met scheerlijnen. 
 
Doordat er geen stokken in de tent zitten, is de tent flexibel en kan deze goed meebewegen met de wind. Bij extreme wind zal je dan ook zien dat een opblaasbare tent sneller uit zijn vorm raakt dan een stokkentent. Bij echt slecht weer zie je dat een stokkentent altijd sterker en steviger staat dan een opblaasbare tent. 
 
 Kan een opblaastent snel lek gaan? 
Kan de opblaastent lek gaan? Dat kan inderdaad. Gebeurt dit snel? Nee, dat zeker niet. De meeste opblaastenten beschikken over hoogwaardige luchtslangen welke beschermd worden door twee lagen tentdoek. Dit kan technisch katoen of polyester zijn, dat is afhankelijk van het type tent. Voordat de tube een gaatje krijgt moet je dus eerst door een flinke beschermlaag heen welke erg duurzaam is en niet snel slijt. 
 
Wat moet je doen als je tent lek is? 
Tijdens je vakantie kan het zijn dat een tube van je opblaastent langzaam leegloopt. Dit zou een lek kunnen zijn, maar waarschijnlijker is dat het ventiel niet helemaal goed in de tube zit waardoor deze langzaam leeg loopt. Om die reden is het slim dit als eerste te controleren, door het ventiel er opnieuw in te draaien, nadat je geconstateerd hebt dat de tube leegloopt. Mocht je toch een gaatje gevonden hebben dan kun je deze op dezelfde wijze als een fietsband plakken met Tear Aid B. Dit is echter wel tijdelijk, want een lekke tube moet vervangen worden. Let er wel op dat dit niet onder garantie valt tenzij het gaat om een productiefout.  
 
Gaat het opzetten van een opblaastent sneller dan bij een stokkentent? 
De eerste keer zal het opzetten van een opblaastent niet sneller gaan dan bij een stokkentent. De tent is relatief zwaar en het duurt even voordat alles op zijn plek ligt en je klaar bent met pompen. Beide nemen dan ongeveer een uur in beslag. Na een aantal keren opbouwen en afbreken zal het inderdaad een stukje sneller gaan omdat je er dan handigheid in krijgt. Het opzetten kan dan in een half uurtje geregeld zijn.  
 
Wat zijn de voor- en nadelen van een opblaastent? 
Er zijn een aantal voor- en nadelen aan een opblaastent: 
 
Voordelen 
Het is één geheel waardoor tentdelen altijd op de juiste manier aan elkaar vastzitten 
Je hoeft geen stokken uit te zoeken, maar kan simpelweg beginnen met oppompen 
Een opblaastent is altijd van technisch katoen of polyester wat beide sneldrogend is ten opzichte van een volledig katoenen tent 
 
Nadelen 
De tenten zijn, mede omdat ze uit één geheel bestaan, een stuk zwaarder  
De tenten zijn onhandig te verplaatsen omdat ze uit één geheel bestaan 
Doordat het een groot zwaar pakket is, moet je bij het inpakken van de auto hier wel serieus rekening mee houden