• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Rugzakken vanaf 20 liter

Zijn de rugzakken vanaf 20 liter met rug frame van zichzelf al zwaar? 
Rugzakken vanaf 20 liter wegen logischerwijs meer dan een rugzak voorzien van simpele schouderbanden. In deze categorie wegen ze over het algemeen maximaal 1300 gram van zichzelf. Hoe robuuster het materiaal en de padding, hoe langer je er mee kunt lopen. Je kunt beter een iets zwaardere tas hebben die goed draagt dan een lichtere tas die vervelend zit.  
 
Kan ik met een rugzak vanaf 20 liter een huttentocht lopen? 
Het is mogelijk om met een kleine 20 - 25 liter rugzak een huttentocht te lopen. Echter is dit wel krap bij een tocht die hoogstwaarschijnlijk een of twee dagen in beslag zal nemen. Het advies is om een 30 liter of grotere rugzak mee te nemen wanner je meerdere dagen op pad gaat. Eten, drinken, droge kleding, lakenzak of slaapzak en een EHBO-kitje zijn essentieel. Niet alle hutten mogen met wandelschoenen worden betreden, dus denk aan je sloffen.     
 
Is het mogelijk om een 20 liter rugzak of groter, dagelijks als schooltas te gebruiken? 
Deze lichtgewicht rugzakken zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal. De materialen zijn bij voorkeur gekozen om de gebruiker veel comfort te bieden. Deze rugzakken zijn ideaal voor op de fiets naar werk, school of sport. Zware boeken en ordners met scherpe hoeken raden we af om in deze tassen te vervoeren. Daarvoor hebben we namelijk beter geschikte rugtassen in ons assortiment. 
 
Ik ervaar tijdens mijn wandeling veel druk op mijn schouders, hoe kan ik dit verhelpen? 
Wanneer je dit ervaart kun je bij jezelf te rade gaan hoe de rugzak is afgesteld. Vaak ligt het probleem bij de heupbanden, als deze er zijn althans. Een vuistregel is: draag 70 - 80 % van het gewicht van de rugzak op de heupbanden en 20 - 30 % op de schouderbanden. Wanneer je de schouderbanden te veel aantrekt komt de tas omhoog en rust deze minder op de heupen, waardoor je meer druk ervaart bovenop de schouderpartij. Het kan ook zijn dat de rugzak niet geschikt voor de drager is vanwege zijn of haar lichaamslengte. Wanneer het je niet lukt om de rugzak goed afgesteld te krijgen, nodigen we je graag uit in onze winkel.