• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over skottelbraai

Skottelbraai

‘'Welk model past bij mij?’' 
Skottelbraais komen in verschillende maten en varianten. Om te achterhalen welk model het beste bij je past kun je kijken naar de grootte van de bakplaat en naar het pakformaat. De Cadac camping barbecues kan je onderverdelen in tafel- en sta-modellen. 

De tafelmodellen bestaan uit de volgende modellen;   
Safari chef 2: De Safari Chef 2 is een zeer compacte en lichtgewichte alles-in-een model. Zo heb je een brander met pandrager, een BBQ rooster, een bakplaat en een pan die je ook als deksel kan gebruiken. Deze gasbarbecue maakt gebruik van bakplaten met een diameter van 28 centimeter. De Safari Chef 2 is geschikt voor maximaal 3 personen.  

Citi chef 40: De Citi chef 40 is een trendy tafel barbecue van Cadac. Deze barbecue is van alle gemakken voorzien, een vet opvangbak, een deksel en een temperatuurmeter.  Deze barbecue maakt gebruik van bakplaten met een diameter van 38 centimeter. De Citi Chef 40 is geschikt tot maximaal 6 personen.  

De staande modellen bestaan uit de volgende modellen;  
Grillo Chef: De Grillo Chef is een wat kleiner en compacter model uit de staande modellen reeks van Cadac. Wel is de Grillo Chef met veel accessoires uit te breiden. Deze barbecue maakt gebruik van bakplaten met diameter van 38 centimeter. Dit model is geschikt voor maximaal 6 personen. Hij is in verschillende combinaties verkrijgbaar. 

Skottelbraai: De authentieke skottelbraai van Cadac is het standaardmodel.  Dit model is in drie verschillende combinaties verkrijgbaar; de Skottel top, de Paella pan en de grill/plancha combo.  

Carri chef 2: De Carri Chef 2 is een grotere serie van Cadac met een zeer krachtige brander. Voor dit model zijn veel accessoires verkrijgbaar. Het model is wel wat groter in pakformaat, maar dan ook geschikt voor maar liefst 9 personen. De diameter van de bakplaat is 48 centimeter. Dit model is in verschillende combinaties verkrijgbaar.  
 
‘'Passen nieuwe accessoires op mijn oudere Cadac Skottelbraai?’' 
Het enige accessoire dat op de oudere modellen gebruikt kan worden is de paella pan. De Paella pan kan alleen gebruikt worden wanneer er een pandrager aanwezig is. Andere accessoires zijn helaas niet universeel en passen niet op de oudere modellen van Cadac.  
 
‘'Hoe krijg ik vlekken uit mijn bakplaat?’' 

Schoonmaak spray: Er kunnen soms vlekken ontstaan op de bakplaten die je er maar niet uit kan krijgen. Met de barbecuecleaner van Cadac reinig je het product zonder dat het agressief is voor de bakplaat zelf. Hiermee krijg je zelfs de meest hardnekkig vuilresten eruit. De spray spuit je op het vieze oppervlak en laat je hierna minimaal een uur inwerken. Bij hardnekkig vuil zou dit tot 24 uur lang kunnen. Na het inwerken kan je het oppervlak met een doekje schoonwrijven. Tevens kan deze cleaner ook voor de rest van Skottelbraai gebruikt worden om schoon te maken.  

Voorkomen van vlekken: Je kunt vervuiling ook voorkomen door een Cadac anti-aanbakvel te gebruiken. Dit is een vel die je op de bakplaat legt en hierdoor voorkomt dat de bakplaat zelf vies wordt. Bij gebruik van dit folie blijft de bakplaat zelf schoon en het maakt het gebruik van boter en olie overbodig. Na het gebruik kan de folie afgewassen worden onder de hete kraan of zelfs in de vaatwasser. 
 
‘'Hoelang gaat mijn gasfles mee?’' 
Het gasverbruik zelf verschilt per model. Het kleinste model verbruikt ongeveer 130gr/u en het grootste model verbruikt ongeveer 270 gr/u. Wanneer je een gasfles van 5kg hebt, zit hier 5000 gram gas in de fles (dit verschilt per gasfles). Door het totale aantal gas te delen door het verbruik krijg je de totale brandtijd op een gasfles. Zo is dit voor het kleinste model ongeveer 38 uur en voor het grootste model ongeveer 18 uur.