• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over stoelhoezen

Stoelhoezen

Kan ik een stoelhoes wassen?

  • De gewone badstof stoelhoezen zijn op 40°C te wassen in de wasmachine. Deze stoelhoezen zijn gemaakt van badstof en hebben geen vulling.
  • De gepolsterde stoelhoezen, deze zijn met vulling, kunnen alleen op de handwas gewassen worden. Omdat er vulling in zit is het niet aan te raden om de gepolsterde stoelhoes in de wasmachine te doen. Voor de badstof is dit geen probleem maar de vulling komt hier dan helemaal klonterig uit en is nooit meer goed te krijgen. 
  • Wanneer de gepolsterde stoelhoes doorgestikt is blijft de vulling op zijn plek en kan deze hoes op 30°C in de wasmachine gewassen worden. Gebruik hierbij geen wasverzachter! Tip is wel om er een tennisbal bij de wasmachine in te doen, deze zorgt ervoor dat de vulling van de hoes fluffy blijft. 

Kan het stoelkussen van Bo-Camp gewassen worden?
Het liefst schoonmaken met water en eventueel groene zeep. De hoes kan in de wasmachine gewassen worden op 30 °C, zonder wasverzachter maar de stof is daarna niet meer waterafstotend. 

Wat betekent het als de stof van de stoelhoes waterafstotend is?
Waterafstotend wil zeggen dat de hoes wel een paar druppels regen kan hebben en dat er wel een keer een glas water op kan vallen. Waterafstotend betekent niet dat je hem 2 dagen in de regen kan laten staan en dat hij dan droog blijft.  

Hoe weet ik of de stoelhoes op mijn campingstoel of relaxstoel past?
De stoelhoezen hebben een universele maatvoering waardoor zij op standaard campingstoelen en relaxstoelen passen.

  • M: past op een standaard campingstoel, voor een stoel met een vaste voetenbank heb je maat L nodig.
  • L: past op alle relaxstoelen, zelfs de grotere maat. Bij de standaard maat relaxstoel is de hoes iets langer dan de stoel. Bij de XL relaxstoel komt de hoes precies tot aan het voeteneinde. De bekleding van je relaxstoel is dus altijd beschermd.

Wanneer je een afwijkende maat stoel hebt, hogere rugleuning, bredere zitting enzovoort, is het altijd slim om de hoes even te proberen of de stoel op te meten.

Past een stoelhoes over het hoofdkussen van de campingstoel of relaxstoel?
Het is aan te raden om eerst de hoes over de stoel te doen en daarna het hoofdkussentje er op te doen. Anders kan de stoelhoes net wat te krap te zitten.

Zijn de stoelhoezen in meerdere kleuren verkrijgbaar?
Vroeger bestond de hoes alleen in blauw en wit waarbij het wit zeer besmettelijk was. Uit ervaring is gebleken dat de blauwe stof door de zon gaat verkleuren dus worden de stoelhoezen nu alleen nog in het grijs gemaakt.

Zijn er stoelhoezen voor extra brede en/of lange campingstoelen?
Helaas zijn er geen stoelhoezen verkrijgbaar die specifiek voor extra brede stoelen zijn. Het gepolsterde stoelkussen van Bo-Camp is een universele stoelhoes die op langere en bredere modellen, afhankelijk van het merk, zou moeten passen.

Kan ik de stoelhoes aan de stoel vastmaken?
Nee, bij de meeste hoezen zit er geen bevestiging in de zithoeken of onderkant van de stoel. Je hangt de stoelhoes over het hoofdeinde van de rugleuning, verder ligt de hoes los in de stoel. Alleen deze stoelhoezen van Bo-Camp zijn op 3 punten te bevestigen aan de stoel. Hierdoor kunnen deze hoezen ook op de stoel blijven zitten wanneer je hem inklapt