• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over stormbanden.

Stormbanden

Bij de Hendriks stormband zit geen veer. Kan ik deze los verkrijgen? 
Bij de Hendriks stormband zit inderdaad geen veer. Niet bij alle merken zit bij de stormband een veer. Dit is ook zeker niet noodzakelijk. De veer wordt meer gebruikt om de haring goed in de grond te krijgen, zonder dat het plastic van de stormband afbreekt. De veer zelf doet niet veel werk. Wanneer deze wel moet werken, dan is de storm zo heftig dat het allang is afgeraden om op een camping te staan. Mocht het toch een fijner gevoel geven om een stormbandveer erbij te gebruiken, zijn deze wel bij ons verkrijgbaar.  
 
Past elke stormband op elke tent?  
Nee, ieder merk heeft zijn stormband zo gemaakt dat het allemaal merk gebonden is. Op een Walker tent past geen Dorema stormband. De buckle is per merk verschillend, ze lijken wel op elkaar maar ze passen niet. Let hier goed op, want als je de buckle aan elkaar klikt en het past niet, krijg je hem er niet meer makkelijk uit. In de winkel verkopen wij een Hendriks stormband en deze past dan ook alleen op eigen merk tenten en luifels. Wij hebben wel de vrouwelijke gesp los te koop zodat je deze stormband wel universeel op iedere tent kunt fixeren. 
 
De stormband die helemaal over het dak heen wordt gespannen, werkt die beter dan de stormbanden met clips? 
De stormband die helemaal over het dak heen gaat werkt niet veel beter dan de stormbanden met clips. De clips houden de tent goed strak aan de grond en beschadigen hierdoor de tent niet. De stormband die helemaal over het dak heen gaat geeft beschadigingen aan het doek van het dak, doordat deze erover heen schuift. Hierdoor wordt het doek van het dak slecht en kan er lekkage ontstaan en de stof zal sneller vergaan.