• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Veldbedden

Veldbedden

Al vele jaren worden ze gebruik, veldbedden. Lees meer

Veldbedden, wie kent ze niet?

Al vele jaren worden ze gebruik, veldbedden. Ook wel bekend als bed van de soldaten. Maar vandaag de dag zijn ze vele malen beter en luxer en vind je ze ook op de camping. Wanneer je het niet prettig vindt om op de grond te slapen, dan is een veldbed een goede oplossing. Veldbedden staan van de grond af, hierdoor heb je geen last van koude straling uit de grond. Tevens sta jij makkelijker op uit je campingbed. Bang voor te weinig ruimte in de auto/caravan hoef je niet te zijn. De veldbedden kunnen tegenwoordig compact worden opgeborgen en meegenomen worden.  

Lees meer

Een veldbed, ook wel stretcher genoemd, is een multifunctioneel bed. Gebruik hem voor een logé in huis, in de tuin als zonnebed, als strandbed of als campingbed op vakantie. Doordat de stretchers tegenwoordig compact zijn op te vouwen kan je ze bijna overal wel mee naar toe kan nemen. Zo heb jij waar dan ook het comfort die jij graag wilt. Kampeerwereld heeft een ruim assortiment in veldbedden en campingbedjes voor de kleintjes onder ons. Wil je graag weten hoe ze liggen? Kom dan eens langs in onze winkel in Ermelo. Hier kan jij alle ligbedden proefliggen. Zo weet jij zeker dat je lekker slaapt.

Het assortiment in veldbedden en stretchers is ruim bij Kampeerwereld. Hierdoor kan de keuze voor het juiste ligbed lastig zijn. Maar waar kan je nu op letten tijdens het maken van een keuze? Vrijwel alle ligbedden zijn voorzien van een polyester liggedeelte waarvan sommige ook een gepolsterd liggedeelte hebben en daardoor meer comfort bieden. Belangrijk punten om op te letten bij aanschaf is het draagvermogen, het aantal poten, het gewicht en eventuele opties zoals bijvoorbeeld een verstelbare rugleuning of hoofdkussen. Tevens is het belangrijk om naar de afmetingen en de kwaliteit van het liggedeelte te kijken. Zo heb jij jaren plezier van je veldbed.

Wanneer kies ik een veldbed en wanneer een luchtbed of een slaapmat?

Het verschil tussen een veldbed en een luchtbed of slaapmat, is dat je bij een veldbed van de grond af ligt. Hierdoor heb je minder last van koudestraling van de grond. Het nadeel is dat een veldbed vaak meer weegt en daardoor minder makkelijk mee te nemen is op reis. Bepaal daarom op basis van het soort reis of je kiest voor een veldbed, luchtbed of slaapmat.

Zijn er veldbedden met matras te koop?

Kampeerwereld verkoopt op dit moment geen veldbedden met standaard meegeleverd matras. De veldbedden liggen van zichzelf erg comfortabel, dus een matras is in veel gevallen ook niet nodig. Ben je toch op zoek naar extra comfort? Dan is het natuurlijk mogelijk om een slaapmat of (dun) luchtbed op een veldbed te plaatsen.

Wat is het maximale draagvermogen van een veldbed?

Het draagvermogen van een veldbed hangt af van de specificaties van het bed. Meestal varieert het draagvermogen van een veldbed tussen de 100 kg en de 150 kg.

Wat zijn de voor- en nadelen van een veldbed?

Het grootste voordeel van een veldbed is dat je volledig van de grond ligt. Daardoor heeft de directe kou vanuit de grond dus geen kans om je lichaam af te laten koelen. Ze liggen stevig en zijn voorzien van een sterke constructie die tot wel 100 á 120 kg belast kan worden. Het gebruik in combinatie met een slaapmat zorgt ervoor dat je nog beter slaapt door deze extra laag, en dus warmte, toe te voegen. Je voelt met een extra mat minder belasting op je schouders, heupen, knie en enkels. Daarnaast sta je ’s ochtends makkelijker op van een veldbed dan van een luchtbed of slaapmat. Nog een voordeel is dat bij de hogere varianten je veel ruimte onder het bed hebt om tassen en andere spullen op te bergen.

Een nadeel van een veldbed is dat de pootjes door je binnententzeil heen kunnen drukken en deze kunnen beschadigen.

Is een veldbed eenvoudig in- en uit elkaar te halen?

Veldbedden zijn tamelijk eenvoudig op te zetten en af te breken. De zwaardere systemen hebben een eenvoudig kliksysteem dat vaak binnen één á twee minuten staat. Andere lichtere varianten kosten vaak iets meer tijd om op te zetten, maar zijn compacter om op te bergen en zijn vele malen lichter.