• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over voortentluifels

Voortentluifels

Past elke luifel op mijn voortent?  
Veel luifels zijn toch wel merk gebonden. Eigenlijk kiezen de meeste kampeerders voor een universele luifel. Universele luifels passen op elke voortent met als uitzondering een ronde voortent. Voor het vinden van de juiste luifel maakt men gebruik van de A-B maat. Met deze maat kun je zonder problemen de juiste maat luifel op de voortent bevestigen.  
  
Hoe bevestig ik mijn luifel aan de voortent?  
De meeste voortentluifels van nu hebben een pees. Een aantal jaar geleden hadden de luifels nog ringen. Deze ringen moest je er zelf nog in maken en die deed je over de petluifel puntjes van de voortent.  Nu hebben de luifels een pees en deze kun je op verschillende manieren koppelen aan de voortent. Wanneer je voortent een pees heeft kan je de luifel eenvoudig met een koppelprofiel bevestigen, pees aan pees. Als deze pees niet op de voortent zit, kan ons atelier deze erop zetten (Een Hendriks koppelsysteem). Ook kan de luifel met een koppelprofiel worden gekoppeld onder de petluifel van de voortent. De laatste optie is zelf ringen slaan.   
  
Kunnen de luifels aan de voortent en aan de caravan?  
Voortentluifels kunnen zowel aan de voortent als aan de caravan. Als je een voortentluifel hebt met zijwanden kan alleen het dak aan de caravan. De caravan staat hoger dan de voortent, wanneer de zijwanden wel gebruikt worden zijn deze te klein en ontstaat er ruimte tussen de grond en de zijwand. Ook ontstaan er vouwen in de zijwand die niet ten goede komen van de levensduur.   
  
Hoe diep is een luifel?  
De meeste luifels zitten met een diepte rond de 240 cm. Dit kan per merk wel weer verschillen. Je kan ze namelijk ook in 200 cm diep krijgen, maar ook in 270 cm. De meest gangbare maat is 240 cm. Wanneer je een voortentluifel bevestigd met het Hendriks koppelsysteem dan gaat de diepte van de petluifel af van de diepte van de luifel. Doorgaans is dit een 20 centimeter.