Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Stel je vraag
Icebreaker

Icebreaker

Icebreaker maakt kleding van hoge kwaliteit Merinowol.

Lees meer

De natuur is beter dan plastic

Icebreaker maakt kleding van hoge kwaliteit Merinowol. Merinowol heeft van nature een vochtafdrijvende werking, houd geurtjes op afstand en is ook nog eens ontzettend zacht en comfortabel. Dat zijn ideale eigenschappen voor je onderkleding bij al je outdoor-activiteiten. De kleding houdt je warm in de winter en koel in de zomer.
"De natuur is een geweldige designer, alles wat ze maakt is simpel, efficient en mooi."
Dit is ook het uitgangspunt van Icebreaker, de meeste producten zijn 100% Merinowol, hebben een tijdloos design en gaan lang mee.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

De Icebreaker filosofie is er één die dicht bij de natuur staat. Merinowol komt natuurlijk van schapen. Deze schapen worden gehouden in Nieuw-Zeeland. Zij mogen vrij grazen en hebben genoeg ruimte.
Icebreaker houd toezicht op de herkomst van de wol en produceert de producten op de meest duurzame manier mogelijk.

Wol was een lange tijd flink uit de (outdoor-)mode. Het was warm, maar het was zwaar, kriebelde en er was niet veel transparantie over de herkomst van de wol en de conditie van de schapen waar het wol vandaan kwam. 
Toen Jeremy Moon in 1994 ging backpacken door Nieuw-Zeeland, kwam hij in aanraking met een schaapsherder die hem een thermo-shirt van merinowol gaf. Jeremy was verbaast dat de wol zo zacht was en niet kriebelde! Enthousiast begon hij in zijn slaapkamertje aan een marketing plan te werken. Met veel support en financiering van mede-wol-enthousiastelingen startte hij het merk Icebreaker.

Tegenwoordig is de HQ geen slaapkamertje meer en heeft Icebreaker verkooppunten over heel de wereld. 
Kom zelf Icebreaker merinowol voelen in de winkel, zeker weten dat je ook een wol-fanaat wordt!