Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

FAQ Stoelen

Door met jet rug tegen de rugleuning aan te duwen en de voeten op de onderste stang te zetten en dan de hakken omhoog te duwen. Wanneer je de juiste stand hebt gevonden klem je het frame vast door de vleugeltjes onder de armleuning zitten naar binnen of naar buiten te vouwen.

Het kan wel maar het zit niet heel comfortabel. Tijdens het eten aan tafel zit je iets meer naar voren en zet je je voeten meestal onder je stoel. Een relaxstoel heeft een extra diepe zitting zodat je optimaal kan relaxen en dat maakt het rechtop zitten een stuk lastiger. De stoel is echt bedoeld om lekker achterover te liggen en te genieten.

Bij veel relaxstoelen zijn de elastieken te vervangen. Voor de relaxstoelen van Crespo en Lafuma zijn er dan ook losse elastieken sets verkrijgbaar. Heb je een ander merk, dan passen deze elastieken wellicht in jouw stoel. Heb je advies nodig? Kom dan langs in onze winkel of neem contact op met de klantenservice.

Nee hoor, en als ze op een gegeven moment wel uitrekken kan je ze makkelijk strak trekken.

Als de stof waterafstotend of waterbestendig is houdt dat in dat het wel wat water kan hebben maar niet te veel. Het is dan beter om het product niet te veel bloot te stellen aan bijvoorbeeld regen. Waterproof betekent dat het materiaal echt goed tegen water kan en dat het niet zoveel uitmaakt voor het behoud of het nat wordt of niet. Laat de stoelen altijd goed drogen voordat je ze opbergt.

Het beste maak je de stoelen schoon met water en groene zeep. Dit geldt ook voor de stoelen die niet waterbestendig zijn of bekleed zijn met gepolsterde stof. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze tasten de kleur van de stof aan en zijn slecht voor de stalen schroeven. Laat de stoel altijd goed drogen voordat je hem opbergt.

Ook al is de bekleding niet waterbestendig kan je er rustig met natte badkleding op gaan zitten. Je kan de stoel gewoon gebruiken bij het zwembad of aan het strand. Het probleem zit hem in langdurige vochtigheid. Dus voordat je de stoel opbergt in de caravan of schuur, eerst goed laten drogen.

Textileen: een geweven kunststof die erg weersbestendig is
Gepolsterde stof: de stof heeft een comfortabele zachte vulling
3D Air-mesh: deze stof is extra water- en luchtdoorlatend en zeer comfortabel

Lees hier alles over de gebruikte materialen.

Voor veel stoelen en ligbedden zijn er onderdelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan armleuningen, elastieken, dopjes en zittingen. Deze onderdelen zijn niet alleen merk gebonden, maar zijn ook vaak gebonden aan het type stoel of ligbed. Helaas zijn er niet voor alle stoelen en ligbedden onderdelen verkrijgbaar. Wil je advies? Kom dan naar onze winkel of neem contact op met onze klantenservice.

Gewoon met water en groene zeep. Hij kan wel wat water hebben zolang de stoel maar de kans krijgt om weer goed op te drogen. Langdurige vocht is funest voor de bekleding. Gebruik ook liever geen chemische schoonmaakmiddelen.

Dat kan echt geen kwaad. Een keertje is echt geen probleem. 3 dagen achter elkaar is misschien net zo handig. Het gaat erom dat de stoel net langdurig vochtig blijft of vochtig wordt opgeborgen. Dan kan namelijk het weer erin gaan zitten en dat krijg je er niet meer uit.

In principe valt bij normaal gebruik van de meubelen alles onder de garantie. Wanneer er een fabricagefout is zal het meubel gerepareerd of vervangen worden. Campingstoelen, relaxstoelen en ligbedden zijn er niet op gemaakt om met het volle gewicht in de stoel te ploffen of om je met je volle gewicht af te zetten op het puntje van de armleuningen.

Uitzonderingen hierop zijn:

  • Elastieken en ritsen, deze zijn slijtgevoelig.
  • Overschrijden van het maximaal toegestaan gewicht.
  • Losse onderdelen die kwijt kunnen raken, zoals pootdopjes.
  • De accu van de Dukdalf Brillante 8800 Heated campingstoel.

Voetenbanken zijn niet bedoeld om op te gaan zitten. Het maximale toegestane belastbare gewicht is hiervoor niet toereikend. Alleen de voetenbanken van Crespo kunnen een gewicht dragen tot 90 kilo. Als je onder die grens zit kan je op een voetenbank van Crespo gaan zitten.

De vuistregel is: campingstoel en voetenbank moeten van hetzelfde merk zijn.

Uitzonderingen zijn de Sampler van Dukdalf en de Barletta voetenbank van Travellife. Let in dit geval op de breedte van de voetenbank  of sampler en meet de binnenmaat van het frame van je eigen campingstoel op.

In principe valt bij normaal gebruik alles onder de garantie. Wanneer de voetenbank als “stoel” wordt gebruikt en daardoor het frame is door geknikt en/of bevestigingspunten kapot zijn, valt dit niet onder de garantie